Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SPORAZUM O MEĐUNARODNOM KOMBINOVANOM TRANSPORTU


Potpredsednica Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Slovačke potpisali su Sporazum o međunarodnom kombinovanom transportu između dve zemlje.

Kako je ocenjeno, ovaj dokument će doprineti većoj efikasnosti u saobraćajnom transportu, boljoj međusobnoj saobraćajnoj povezanosti, te smanjenju zagađenja životne sredine, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

"Razgovarali smo o svim resorima - energetici, železnici, putevima, razmenjivali smo iskustva kako da privučemo što više investitora. Postoji još puno zajedničkih tema o kojima ćemo razgovarati", rekla je Mihajlović, koja je i kopredsednica Mešovite komisije za ekonomsku saradnju Srbije i Slovačke.

Mihajlović, koja je u dvodnevnoj poseti Bratislavi povodom šestog zasedanja Mešovite komisije, sastala se i sa ministrom privrede i kopredsedavajućim Komisije Pavolom Pavlisom, sa kojim je razgovarala o ekonomskim potencijalima saradnje dve zemlje.

"Veliki je potencijal saradnje u infrastrukturnim projektima, u pomoći kroz naše iskustvo u približavanju Evropskoj uniji, u oblasti saobraćaja, kao i mnogim drugim. Na Komisiji razgovaramo o konkretnim projektima. Direktni susreti su uvek dobra prilika da damo zajednički podsticaj projektima", ocenio je Pavlis.

Drugog dana posete planiran je poslovni forum u okviru kojeg će predstavnici srpske delegacije razgovarati sa slovačkim privrednicima zainteresovanim za ekonomsku saradnju sa Srbijom, navodi se u saopštenju.

Izvor: Tanjug