Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA REPUBLIKE SRBIJE BIĆE FORMIRANA DO 11. AVGUSTA


Izbor nove vlade biće na dnevnom redu sednice Skupštine Srbije koja će početi 9. avgusta, a očekuje se da će se o kabinetu glasati 11. avgusta. Iako se imena budućih ministara zasad čuvaju u najstrožoj tajnosti. većina ih je odranije poznata.

Među prvima su potvrdu da će ostati u vladi dobili ministarka građevine Zorana Mihajlović, ministar pravde Nikola Selaković i ministar policije Nebojša Stefanović. Sigurni i u sledećem mandatu su i ministar finansija Dušan Vujović i ministar rada Aleksandar Vulin.

Vanji Udovičiću nuđena je podrška ukoliko se kandiduje za čelo Olimpijskog komiteta, ali je odbio, pa je pao dogovor da nastavi da vodi Ministarstvo sporta. Snežanu Bogosavljević Bošković zameniće na čelu resora poljoprivrede Branislav Nedimović, a ko će doći na mesto Srđana Verbića, Kori Udovički i Ivana Tasovca, još je misterija.

Nepoznanica je i hoće li Zlatibor Lončar ostati u vladi, ali je izvesno da će Nemanjinu 11 napustiti Velimir Ilić, koji se, sudeći po njegovim izjavama, i sam pomirio sa tom činjenicom. Željko Sertić figurira za najozbiljnijeg kandidata za novog direktora Elektroprivrede Srbije, a Ivica Dačić i Aleksandar Antić trebalo bi da zadrže svoja mesta u vladi.

Izvor: Blic, Ivana Mastilović Jasnić i Lana Gedošević, izvod iz vesti, 01.08.2016.