Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

UREDBA O USLOVIMA I NAČINU DODELE I KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA PODSTICANJE RAZVOJA DOMAĆEG TURIZMA INTENZIVIRANJEM KORIŠĆENJA TURISTIČKE PONUDE U REPUBLICI SRBIJI: NAJVIšE PRIJAVA UGOSTITELJA I HOTELIJERA IZ VRNJAčKE BANJE, ZLATIBORA, SOKOBANJE, KOPAONIKA, STARE PLANINE I ARANđELOVCA


Do 1. jula 2015. godine 230 ugostitelja i hotelijera se prijavilo za pružanje usluga smeštaja u okviru kampanje "Moja Srbija", dok će zainteresovani građani od 6. jula 2015. godine moći da se odluče za jednu od turističkih destinacija koje su u ponudi, izjavio je ministar za trgovinu, turizam i telekomunikacije, Rasim Ljajić.

On je precizirao da su od 230 do sada pristiglih prijava 124 prijave pravnih lica, tačnije hotela, motela, apartmana, da se 83 prijave odnose na fizička lica, tj. one koji izdaju kuće, sobe, seoska turistička domaćinstva, a u 23 slučaja reč je specijalnim bolnicama za rehabilitaciju, odnosno banjskim lečilištima.

Najviše prijava je, kako je naveo, stiglo iz Vrnjačke banje, zatim Zlatibora, Sokobanje, Kopaonika, Stare planine i Aranđelovca.

U ovim turističkim objektima građani će moći koriste vaučer vredan 5.000 dinara kojim Vlada Srbije podstiče domaći turizam. Period korišćenja vaučera je od 1. avgusta do 20. novembra 2015. godine. Vaučerima se ne mogu plaćati usluge ishrane i pića, pružanja zdravstvenih, ili drugih usluga i boravišne takse.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 01.07.2015.