Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

SKUPŠTINA APV: 2. JUNA 2016. GODINE KONSTITUTIVNA SEDNICA NOVOG SAZIVA SKUPšTINE - NA PRVOJ SEDNICI POTVRđUJU SE MANDATI POSLANIKA, OBRAZUJU POSLANIčKE GRUPE, VRšI SE IZBOR PREDSEDNIKA, POTPREDSEDNIKA I GENERALNOG SEKRETARA SKUPšTINE APV, A MOGU SE OBRAZOVATI I RADNA TELA SKUPšTINE


U četvrtak, 2. juna 2016. godine, u Velikoj sali Skupštine AP Vojvodine sa početkom u 10.00 časova, biće održana prva sednica Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine.

Saglasno članu 9. Pokrajinske skupštinske odluke o Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine ("Sl. list AP Vojvodine", br. 28/2014), i članu 5. Poslovnika o radu Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine ("Sl. list AP Vojvodine", br. 37/2014 i 54/2014), na prvoj sednici Skupštine, potvrđuju se mandati poslanika, obrazuju se poslaničke grupe, vrši se izbor predsednika i potpredsednika Skupštine, imenuje se generalni sekretar Skupštine, a mogu se obrazovati i radna tela Skupštine.

Do izbora novog predsednika Skupštine AP Vojvodine, prvom sednicom Skupštine AP Vojvodine predsedava najstariji poslanik koji je prisutan na sednici.

Izvor: Press služba Skupštine Vojvodine, 01.06.2016.
Naslov: Redakcija