Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

DRżAVNA REVIZORSKA INSTITUCIJA: POKRENUT POSTUPAK REVIZIJE FINANSIJSKIH IZVEšTAJA POLITIčKIH STRANAKA


Postupak revizije finansijskih izveštaja političkih stranaka za 2014. godinu formalno je počeo, saopštila je Državna revizorska institucija. Međutim, kako je navedeno, ta institucija neće precizirati u kojim je strankama bilo nepravilnosti dok ne istekne rok za prigovor.

DRI u saopštenju navodi da je, na osnovu Programa revizije za 2015. godinu, koji je doneo Savet, 1. juna 2015 godine izdala zaključke o sprovođenju revizije finansijskih izveštaja i pravilnosti poslovanja za 2014. godinu za političke stranke čija je revizija tim programom planirana.

"Ovim je formalno počeo postupak revizije finansijskih izveštaja političkih stranaka. Kako stranke kojima je uručen zaključak o sprovođenju revizije imaju pravo da u roku od osam dana od prijema zaključka prigovorom ospore nadležnost DRI za sprovođenje revizije, a kako je taj rok u toku, do njegovog isteka, odnosno do konačnosti donetih zaključaka o sprovođenju revizije, neće saopštavati kod kojih političkih stranaka će se sprovoditi revizija", navode iz DRI.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 01.06.2015.