Zastava Bosne i Hercegovine

MEMORANDUM O SARADNJI NA PODRUčJU ZAšTITE KONKURENCIJE IZMEDJU REPUBLIKE SRBIJE I CRNE GORE, POTPISAN 1. JUNA 2015. GODINE


Komisija za zaštitu konkurencije Srbije i Agencija za zaštitu konkurencije Crne Gore potpisale su 1. juna 2015. godine u Podgorici Memorandum o međusobnom razumevanju i saradnji na području zaštite konkurencije

Ovim Memorandumom, kako je saopštila Komisija, nastavlja se unapređivanje dosadašnje uspešne saradnje na polju zaštite konkurencije i razvoj bilateralnih odnosa, uz osiguravanje uslova za efikasno delovanje tržišta proizvoda i usluga.

Memorandum su potpisali predsednik Komisije Miloje Obradović i direktor Agencije Miodrag Vujović.

"Srpska i crnogorska institucija za zaštitu konkurencije će na ovaj način biti još bliže evropskim vrednostima na polju prava i politike konkurencije, koje predstavljaju bitan segment pregovaračkog procesa za pristupanje u punopravno članstvo u Evropskoj uniji", navodi se u saopštenju.

Ovim dokumentom, kako se navodi, Komisija za zaštitu konkurencije Srbije kompletirala je formalnu saradnju sa svim državama u regionu, što će značajno olakšati budući rad i praćenje i sankcionisanje nepravilnosti na tržištu.

Izvor: Vebsajt Tanjug, 01.06.2015.