Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NUNS: RAZOČARANI SMO ODLUKOM RRA O OBUSTAVI POSTUPAKA


Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) reagovalo je danas na ovakvu odluku RRA, navodeći da je razočarano odlukom o obustavi postupaka povodom predstavki povodom pojavljivanju Kristijana Golubovića u programima TV Pink, TV B92, TV Prva i TV Hepi.

NUNS procenjuje da se pozivanjem na slobodu govora i umanjenje ljudskih prava ne može pravdati činjenica da se radi o osobi koja za sobom ima više teških krivičnih dela i koja je skoro pola života provela u zatvoru. Kako ocenjuje NUNS, emiteri su kontekstom u kome je Golubović predstavljen, poslali veoma opasne poruke, mlađim generacijama.

Golubović (44) je osuđen u januaru pred Višim sudom u Beogradu na 14 godina zatvora jer je u januaru 2010. godine učestvovao u kupoprodaji 150 grama heroina.

Ta presuda još nije pravosnažna, odnosno konačnu odluku o tome će doneti Apelacioni sud.

Od mladih dana poznat je u kriminalnim krugovima posebno od punjave u Mažestiku kada je beogradkso podzemlje bacio na kolena.

Hapšen je više puta, pored ostalog u akciji "Sablja", a suđeno mu je i kao vođi kriminalne grupe koja je iznudila 15.000 evra od Petra Zečevića, vlasnika agencije iz Sremske Mitrovice.

Poznat je i po bekstvu iz grčkog zatvora Malandrino, u kojem je služio kaznu od 14 i po godina zbog oružane pljačke.

Izvor: Tanjug