Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

NARODNA BANKA SRBIJE: OBJAVLJENI REGISTRI SUBJEKATA NADZORA U DELATNOSTI OSIGURANJA


Narodna banka Srbije objavila je nove registre podataka o subjektima nadzora u delatnosti osiguranja, saglasno novim propisima koji uređuju tu delatnost. Kao javna knjiga u elektronskom obliku dostupni su podaci o:

  • društvima za osiguranje,
  • društvima za posredovanje i zastupanje u osiguranju i preduzetnicima,
  • ovlašćenim aktuarima,
  • kao i fizičkim licima - licenciranim posrednicima i zastupnicima u osiguranju.

Registri sadrže informacije o poslovnom imenu, vrstama posla, osnivačima i članovima uprave, pojedinim merama nadzora, finansijske izveštaje i druge poslovne podatke subjekata u delatnosti osiguranja, pri čemu se podaci na javnom uvidu automatski ažuriraju, sa svakom nastankom poslovne promene u podacima registrovanim u bazi Narodne banke Srbije.

Na ovaj način, Narodna banka Srbije omogućila je građanima i privrednim subjektima da lako i pravovremeno dođu do svih relevantnih informacija o pravnim licima koja im mogu pružiti usluge osiguranja, odnosno o pravnim i fizičkim licima od kojih se to osiguranje može kupiti.

Ujedno je dostupan i niz podataka o poslovanju društava za osiguranje, na osnovu kojih zainteresovana lica mogu doći do osnovnih informacija neophodnih za izbor osiguravača, u skladu sa svojim potrebama.

Izvor: Press služba Narodne banke Srbije, 01.03.3016.
Naslov: Redakcija