Zastava Bosne i Hercegovine

PRAVILNIK O SADRŽINI, NAČINU IZDAVANJA I VOĐENJU PUTNIH NALOGA I NAČINU VOĐENJA EVIDENCIJE O IZDATIM PUTNIM NALOZIMA: Primena novog Pravilnika počinje 12. februara 2017. godine. Propisano je da se putni nalozi moraju nalaziti u putničkim automobilima koja preduzeća koriste u službene svrhe, te da moraju sadržati naziv, sedište i adresu pravnog lica, koje ih koristi


Novi Pravilnik o sadržini, načinu izdavanja i vođenju putnih naloga i načinu vođenja evidencije o izdatim putnim nalozima ("Sl. glasnik RS", br. 90/2016 i 4/2017) počinje da se primenjuje 12. februara 2017. godine, a kako ovaj dokument propisuje, putni nalozi moraće da se nose i u putničkim automobilima koja preduzeća koriste u službene svrhe.

Istog dana kada počne primena Pravilnika počeće da važi i ovo pravilo.

Novina u novom Pravilniku jeste i da od 12. februara neće postojati obaveza izdavanja putnog naloga za teretna vozila, odnosno putni nalozi i evidencija o njima se vodi samo za autobuse i putničko vozilo kojim se obavlja prevoz.

Pravilnikom je propisan sadržaj putnog naloga, kao i način vođenja evidencije o putnim nalozima. On će, između ostalog, morati da sadrži naziv, sedište i adresu pravnog lica, koje ih koristi.

Putni nalozi, da podsetimo, mogu da se koriste najduže 30 dana, a moraju da se čuvaju najmanje pet godina.

Izvor: Vebsajt Telegraf, 31.01.2017.
Naslov: Redakcija