Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDLOG BUDŽETA ZA 2015. GODINU: IZMENAMA ZAKONA O SUBVENCIJAMA U POLJOPRIVREDI, BIćE UKINUTE SUBVENCIJE ZA PREKO 20 HEKTARA


Pravna baza Paragraf Lex

Ministar finansija Dušan Vujović izrazio je očekivanje da će Vlada izraditi predlog budžeta za narednu godinu do 10. decembra, kako bi mogao biti usvojen u zakonskom roku i dodao da se najveće uštede očekuju na rashodnoj strani. Smanjenje penzija i plata po njegovim rečima, biće ulog u reforme koje se očekuju.

On je najavio i donođenje niza zakona koji će pratiti ovaj budžet, posebno istakavši Zakon o subvencijama u poljoprivredi  zakona koji će pretiti ovaj budžet.

"Očekuje se da će biti promenjen Zakon o subvencijama u poljoprivredi jer nema opravdanosti da subvencije dobijaju oni s preko 20 hektara. Dakle oni koji su komercijalno stekli zemlju sa namerom da se bave komercijalnom poljoprivredom, trebalo bi da rade na komercijalnim osnovama, a ne da očekuju subvencije. Prema tome, svi do 20 hektara će dobijati subvencije nezavisno od veličine poseda", kaže Vujić i dodaje da nema smisla davati subvencije i onima koji iznajmljuju zemlju jer i oni imaju svoju računicu.

Izvor: Vebsajt Ministarstva finansija, 28.11.2014.