Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

PREDSTAVLJANJE AKCIONIH PLANOVA O PREGOVARAČKIM POGLAVLJIMA 23 I 24 U BRISELU


Štrajk pravosudnih službenika u zatvorima, tužilaštvima i sudovima koji zahtevaju povećanje zarada počeće 1. novembra 2016. godine.

Predsednica Sindikata pravosuđa Srbije, Slađanka Milošević, kaže da ne razume zašto je pravosuđu ostavljena mogućnost izbora - povišice od pet odsto ili isplata jednokratne pomoći.

Ona kaže da pravosuđe očekuje i jedno i drugo jer njihove plate nisu povećane već šest godina, a jednokratnu pomoć obećao je sam premijer pre 11 meseci. Ne odustaju od štrajka 1. novembra 2016. godine što znači da građani od utorka neće moći da podnose krivične prijave i tužbe, a sudije i tužioci neće moći da saslušavaju osumnjičene i održavaju ročišta.

"Mi zaista očekujemo da se naše plate približe drugima. Posebno očekujemo da nam neko da objašnjenje na osnovu kojih pokazatelja dolaze do zaključka da nekom treba povećati platu 7 odsto, nekom pet posto. Ponavljam, mi u proteklih šest godina nismo dobili povećanje plate i ako bi sad dobili samo pet posto mi bi se samo udaljavali dalje od ovih drugih budžetskih korisnika. A mi bismo da se približimo. A pri tom svi živimo u Srbiji i za sve su cene iste", kaže Milošević.

Izvor: Vebsajt N1, 30.10.2016.
Naslov: Redakcija