Zastava Bosne i Hercegovine

MINISTARSTVO GRAĐEVINARASTVA, SAOBRAĆAJA I INFRASTRUKTURE UVODI LICENCIRANJE PROGRAMA I AKTIVNOSTI ZA UNAPREĐENJE BEZBEDNOSTI DECE U SAOBRAĆAJU


Ministarstvo građevinarastva, saobraćaja i infrastrukture najavilo je da će do naredne školske godine biti uspostavljen sistem licenciranja programa i aktivnosti za unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju.

"Telo za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima pozdravlja aktivnosti koje velikog broja kompanija i institucija uoči početka nove školske godine kako bi se unapredila bezbednost dece u saobraćaju. Da bi takvi programi bili još uspešniji, a akcije bolje koordinirane, do naredne školske godine biće uspostavljen sistem licenciranja, kako bi se utvrdili jasni standardi i kriterijumi za edukaciju dece", navodi se u saopštenju.

Cilj licenciranja je da sve institucije i preduzeća koje žele da se uključe u ostvarenje strateškog cilja - da do 2020. godine nijedno dete ne pogine u saobraćaju, imaju jasne smernice kako se sprovode programi bezbednosti u saobraćaju, koje oblasti se obrađuju i koje se poruke prenose deci, kako bi sva deca dobila jednako znanje o pravilima ponašanja u saobraćaju.

 "Verujemo da će uspostavljanje jasnih kriterijuma motivisati i druge institucije, kompanije i organizacije da se uključe i osmisle akcije za veću bezbednost dece u saobraćaju", navodi se u saopštenju.

Telo za koordinaciju bezbednosti saobraćaja na putevima podseća da je unapređenje bezbednosti dece u saobraćaju zajednički cilj državnih institucija, javnih i privatnih preduzeća, civilnog sektora i da su sve inicijative koje se pokreću u toj oblasti su dobrodošle, ne samo uoči 1. septembra, već tokom čitave godine.

Izvor: Vebsajt Blic, 30.08.2015.