Paragraf besplatno • Besplatni propisi • Besplatni obrasci • Aktuelni statistički podaci • Paragraf sertifikat
• Kalendar poreskih obaveza • Državni i ostali praznici - neradni dani • Registar službenih glasila • 100 pitanja 100 odgovoraSEDNICA SKUPŠTINE SRBIJE NA KOJOJ ĆE SE RAZGOVARATI O IZBORU OMBUDSMANA I IZMENAMA ZAKONA O NARODNOJ BANCI BIĆE ODRŽANA 2. AVGUSTA 2012


Sednica Skupštine Srbije na kojoj će se razgovarati o izboru ombudsmana i izmenama Zakona o Narodnoj banci biće održana u četvrtak, 2. avgusta, najavio je danas predsednik Skupštine Nebojša Stefanović.

Stefanović je novinarima po završetku skupštinskog Kolegijuma rekao da su pristigla tri predloga da i u drugom mandatu ombudsman bude Saša Janković.

Bivši zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da će prihvatiti kandidaturu za još jedan petogodišnji mandat.

Janković je rekao da će o uslovima pod kojima će prihvatiti kandidaturu moći da govori tek sredinom ove sedmice.

Predsednik Skupštine je dodao da će na Odboru za ustavna i zakonodavna pitanja biti utvrđen predlog za ombudsmana, kako bi se ispunili svi zakonski uslovi za izbor zaštitnika građana.

 

"Postoji mogućnost da zakažemo nastavak sednice za subotu, zbog zakonskog roka koji propisuje da se amandmani mogu razmatrati 24 sata od završetka načelne rasprave", rekao je Stefanović.

On je objasnio da su pojedini poslanici istakli da postoji potreba da se odredi period u kojem bi mogli da se posvete drugim aktivnostima osim zasedanjima, privatnim i poslovnim, pa je zato odlučio da, ukoliko se ta sednica okonča u subotu, odredi neformalnu pauzu u radu parlamenta do kraja avgusta.

"To je jedini razlog zbog koga bi se radilo u subotu", naglasio je Stefanović.

On je, međutim, dodao da će skupštinski odbori raditi i tokom letnje pauze, pošto već postoji inicijativa da nekoliko odbora radi, a zatim se početkom septembra u skupštinskoj proceduri očekuje zakon o javnim nabavkama i nekoliko drugih zakona iz sfere finansija.

Na sednici Kolegijuma razmatrano je i nekoliko tehničkih aspekata skupštine koji će poslanicima omogućiti da lakše i komfornije koriste sve kapacitete parlamenta, dodao je predsednik skupštine.

Izvor: RTV, Tanjug