Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

VLADA APV: USVOJENO REšENJE O IZDVAJANJU 6,4 MILIONA DINARA RADI HITNE POPRAVKE ANGIO-SALE NA INSTITUTU ZA KARDIOVASKULARNE BOLESTI U SREMSKOJ KAMENICI, RAZREšENI DOSADAšNJI I IMENOVANI NOVI DIREKTORI U POKRAJINSKIM INSTITUCIJAMA


Prva odluka nove Pokrajinske vlade na sednici održanoj 29. juna 2016. godine bila je donošenje rešenja o izdvajanju finansijskih sredstava u visini od 6,4 miliona dinara, sa tekuće budžetske rezerve, radi hitne popravke angio-sale na Institutu za kardiovaskularne bolesti u Sremskoj Kamenici.

Moderna angio-sala je osnova za dijagnostiku mnogih oboljenja srca. Zvanični podaci govore da su u Autonomnoj pokrajini Vojvodini kardioovaskularne bolesti uzrok smrti u 56 posto slučajeva, stoga je ova odluka samo prvi korak u pružanju neophodnog lečenja građanima.

Na sednici razrešeni su dosadašnji i imenovani novi direktori u pokrajinskim institucijama: Direkciji za robne rezerve, Upravi za kapitalna ulaganja, Turističkoj organizaciji Vojvodine.

Za direktora Direkcije za robne rezerve AP Vojvodine postavljen je Radovan Durutović. Za direktora Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine postavljen je Nedeljko Kovačević. Nataša Pavlović imenovana je za direktorku Turističke organizacije Vojvodine.

Izvor: Vebsajt Vlada Vojvodine, 29.06.2016.
Naslov: Redakcija