Zastava Bosne i Hercegovine

BIćE FORMIRANA RADNA GRUPA KOJA ćE SVAKOG MESECA RAZMATRATI MODELE DALJE VIZNE LIBERALIZACIJE PREMA DRżAVAMA KOJE SE NALAZE NA POZITIVNOJ LISTI EU


Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova, potpredsednik Vlade i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija, i ministar unutrašnjih poslova, razgovarali su 29. maja 2015. godine o nastavku procesa vizne liberalizacije sa pojedinim državama.

Na sastanku u Ministarstvu spoljnih poslova postignut je dogovor o tome da se u prvoj fazi počne sa postupkom vizne liberalizacije prema deset država, među kojima su Katar, Kuvajt, Oman, Bahrein, Venecuela, Panama, Jamajka, Kolumbija, Paragvaj i Gvatemala, prvenstveno imajući u vidu privredne interese naše zemlje.

U tom smislu, postignuta je saglasnost o tome da se, na nivou tri ministarstva, formira radna grupa koja bi svakog meseca razmatrala i predlagala modele dalje vizne liberalizacije prema ostalim državama koje se nalaze na pozitivnoj listi EU, a u odnosu na koje Republika Srbija ima interes za dalji razvoj privredne i turističke saradnje, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.

Izvor: Press služba Vlade Srbije, 29.05.2015.