Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

STRUKTURNE REFORME, FISKALNA KONSOLIDACIJA, BORBA PROTIV KORUPCIJE I VLADAVINA PRAVA


Ministar finansija Lazar Krstić je u Brisleu ukazao na važnost fiskalne stabilizacije i nastavka strukturnih reformi u Srbiji paralelno sa nastavkom borbe protiv korupcije i uspostavljanjem vladavine prava.

Krstić je o važnosti fiskalne stabilizacije i nastavku strukturnih reformi govorio na sastanku sa direktorom Direktorata za proširenje EU Kristijanom Danijelsonom na kome je bilo reči o pitanjima koja se odnose na pristupne pregovore sa Evropskom unijom.

Danijelson je rekao da je Evropska unija spremna da pomogne Srbiji na putu ka punopravnom članstvu, između ostalog, i kroz jasno određivanje prioriteta u korišćenju predpristupnih fondova i ostalih instrumenata podrške, saopštilo je Ministarstvo finansija.

Krstić je u Briselu, na poziv Centra za evropske politike, učestvovao i u javnoj debati posvećenoj formalno započetim pregovorima Srbije za pristupanje Evropskoj uniji.

"U prošlosti smo često imali ambivalentan odnos prema EU. Bilo je velikih reči, ali premalo akcije. Danas smo na putu ka EU na tački sa koje nema povratka, a nakon izbora imamo jedinstvenu i istorijsku priliku da završimo započeti posao ulaska u Uniju", rekao je Krstić.

"Da bismo taj posao završili, moramo da stvorimo dobru Vladu u kojoj ćemo imati kompetentne ljude na mestima gde se donose važne odluke.

  • TI LJUDI MORAJU BITI U STANJU DA SPROVEDU ZAKONE KOJE ĆEMO DONETI",

 rekao je ministar Krstić na panelu u Briselu, navodi se u saopštenju ministarstva.

Izvor: Tanjug