Zastava Bosne i Hercegovine

POTPISAN SPORAZUM ZA SPROVOĐENJE PROJEKTA "UPRAVLJANJE LJUDSKIM RESURSIMA U LOKALNOJ SAMOUPRAVI": EU donirala 2 miliona evra za unapređenje upravljanja ljudskim resursima u 20 gradova i opština u kojima će do kraja 2017. godine biti sproveden ovaj pilot projekat


Evropska unija donirala je dva miliona evra za unapređenje upravljanja ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi u Srbiji. Potpisan je i Memorandum o saradnji i razumevanju sa 20 gradova i opština u kojima će do kraja 2017. godine biti sproveden taj pilot projekat.

Memorandum o saradnji i razumevanju u okviru projekta "Upravljanje ljudskim resursima u lokalnoj samoupravi" 27. februara 2017. godine su u Skupštini grada Beograda potpisali predstavnici kancelarije Saveta Evrope, koja će sprovesti projekat, i 20 lokalnih samouprava.

U projekat su uključeni Beograd i gradske opštine Stari grad i Savski venac, Niš, Novi Sad, Kragujevac, Pančevo, Kraljevo, Smederevo, Zrenjanin, Čačak, Valjevo, Loznica, Pirot, Bač, Trstenik, Medveđa, Raška, Svrljig i Bujanovac.

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić rekla je da su se za uključivanje u projekat prijavile 93 lokalne samouprave u Srbiji, te da je to odličan znak njihove odgovornosti i toga da znaju da prepoznaju svoje potrebe.

Najavila je da je plan da u aprili počnu obuke zaposlenih u lokalnoj samoupravi, te da je cilj da lokalne samouprave budu servis građana.

Izvor: Vebsajt B92, 27.02.2017.
Izvod iz vesti, Naslov: Redakcija