Zastava Bosne i Hercegovine
Email Print

USKLAĐIVANJE PROPISA U OBLASTI ŽIVOTNE SREDINE SA EVROPSKIM STANDARDIMA KLJUČNO ZA OTVARANJE POGLAVLJA 27


Ključni kriterijum prilikom procene spremnosti za otvaranje Poglavlja 27 biće sposobnost naše zemlje da usaglasi zakone i propise u oblasti životne sredine sa evropskom regulativom, izjavio je pomoćnik ministra poljoprivrede i zaštite životne sredine, Aleksandar Vesić.

Na završnoj konferenciji projekta "Sprovođenje zakona u oblasti kontrole industrijskog zagađenja, prevencije hemijskih udesa i uspostavljanja EMAS sistema", Vesić je precizirao da je vrednost pomenutog projekta, koji je počeo da se sprovodi 2012. godine, tri miliona evra.

On je objasnio da je pomenuti projekat imao za cilj pružanje podrške Ministarstvu poljoprivrede i zaštite životne sredine u daljem sprovođenju Direktive o industrijskim emisijama, Seveso direktive, kao i uvođenju EMAS sistema i eko znaka u Srbiji.

Vesić je ukazao na to da je projekat, koji je finansirala Evropska unija, čija je vrednost iznosila približno tri miliona evra, bio veoma značajan za Srbiju.

Pomoćnik ministra rudarstva i energetike, Jelena Simović, rekla je da je ovaj projekat važan za našu zemlju, s obzirom na to da postavlja osnovu za formiranje njene pregovaračke pozicije za ovu oblast.

Izvor: Press služva Vlade Srbije, 29.01.2016.
Naslov: Redakcija