Aktuelne vesti na dan 02. decembar 2011

 


PrelistavajuĆi dnevne novineParagraf Lex je elektronska pravna baza koja se instalira na Vaš računar. Omogućava Vam da na brz, transparentan i efikasan način budete upoznati sa celovitom pravnom regulativom i drugim pravno-ekonomskim informacijama koje su u vezi sa primenom propisa, a koje su neophodne u Vašem svakodnevnom radu i poslovanju.

Paragraf je kompanija koja stalno prati trendove, ulaže sredstva u nove projekte, prati novine na tržištu i shodno njima obogaćuje i unapređuje pravnu bazu, kako bi ona ostala ono što je i do sad bila – pouzdan oslonac i neophodno sredstvo za rad.

Paragraf Lex sadrži velik broj tipova dokumenata, kao i programskih paketa. Programske pakete čine časopisi Poresko računovodstveni instruktor, Budžetski instruktor, Carinski instruktor, Pravni instruktor. Svi paketi su sastavni deo Paragraf Lex-a i trenutno se ne mogu kupiti pojedinačno. Dakle, imamo jedan sveobuhvatan proizvod koji Vam daje sve na jednom mestu, a ujedno nama omogućava da se fokusiramo na kreiranje vrhunskog, kvalitetnog i unikatnog proizvoda.

Glomazne i nepotpune arhive, bezuspešno traganje za bitnim odgovorima i potrebnim informacijama, pravno neznanje i nesigurnost stvar su prošlosti – sa samo par klikova mišem, sudije, advokati, pravnici, ekonomisti - jednom rečju svi oni čiji je rad u vezi sa poznavanjem i praćenjem propisa, stižu do traženih informacija. Sveobuhvatnost elektronske baze Paragraf Lex, koja pokriva različite segmente poslovanja i štedi Vaše vreme, čini je veoma korisnim "alatom" svakog profesionalca.

Da biste se upoznali sa kompletnim sadržajem pravne baze Paragraf Lex kliknite ovde. Pogledajte video prezentaciju Paragraf Lex-a – kliknite ovde (sadrži audio)

Časopis je namenjen svima onima koji se bave finansijama, računovodstvom, revizijom, poreskim i finansijskim savetovanjem, privrednim pravom, menadžmentom kao i onima kojima je za donošenje bilo kakve poslovne odluke (na koji način proknjižiti određenu promenu, na koji način sprovesti određenu poslovnu transakciju, da li uložiti sredstva u određeni poslovni projekat itd.) neophodno da sagledaju poreski i računovodstveni tretman.

Aktuelan broj 31/15-30. novembar >>>

Časopis BUDŽETSKI INSTRUKTOR je namenjen svima onima čije se poslovanje finansira iz sredstava budžeta RS, autonomne pokrajine i lokalne vlasti, kao i iz sredstava organizacija za obavezno socijalno osiguranje.

Aktuelan broj 33/15-30. novembar >>>

CARINSKI INSTRUKTOR - elektronski dnevni časopis za carine, devizno i spoljnotrgovinsko poslovanje, propise i objašnjenja Uprave carina, čiji se brojevi formatiraju na petnaest dana, sadrži instruktivne stručne komentare renomiranih stručnjaka, kao i aktuelna pitanja i odgovore. Koncipiran je na način da korisnici dobijaju informacije o svim važećim propisima kojima se uređuje ova oblast poslovanja, kao i njihovim izmenama i dopunama.

Aktuelan broj 7-8/ novembar >>>

PRAVNI INSTRUKTOR - elektronski dnevni časopis za pravnu teoriju i praksu, čiji se brojevi formatiraju na petnaest dana, namenjen je advokatima, sudijama, pravnicima u privredi i vanprivredi. Kroz komentare propisa, javne rasprave, pitanja i odgovore, uporedno zakonodavstvo i teorijske i praktične stručne priloge, Redakcija Pravnog instruktora će pokušati da odgovori savremenim izazovima pravne struke

Aktuelan broj 7-8. novembar >>>
SLUŽBENI GLASNIK RS, BROJ 90 OD 30.11.2011/ODABRANI DOKUMENTI

U PRAVNOJ BAZI PARAGRAF LEX OBJAVLJENO VIŠE KOMENTARA PROPISA I PRILOGA

 • STRUČNI OSVRT NA ALTERNATIVNA REŠENJA U PREDNACRTU GRAĐANSKOG ZAKONIKA REPUBLIKE SRBIJE O OBLIGACIONIM ODNOSIMA: • Potestativan uslov, kapara, mogućnost zastupanja i dužnost postupanja u interesu zastupanog, prekoračenje granica ovlašćenja, zaključenje ugovora od strane neovlašćenog lica, punomoćje i poslovno punomoćje •
 • VRSTA, VISINA I NAČIN OBRAČUNA KAMATE KAO DODATNA SADRŽINA PREDLOGA O IZVRŠENJU
 • MOGUĆNOST ZASNIVANJA RADNOG ODNOSA SA REDOVNIM UČENIKOM, ODNOSNO STUDENTOM
 • PRAVO NA NAPLATU TROŠKOVA ZA IZDAVANJE PROBNIH TABLICA
 • UPRAVLJANJE OTPADNIM JESTIVIM ULJIMA I OBAVEZE PROIZVOĐAČA
 • ISPLATA JUBILARNIH NAGRADA ZAPOSLENIMA U JAVNOM SEKTORU ZA 2009, 2010. I 2011. GODINU - PRAVNI OSNOV I PORESKI TRETMAN PRIMANJA SA PRIMERIMA OBRAČUNA I KNJIŽENJA
 • PRIMENA ODREDABA ZAKONA O STEČAJU NA USTANOVE OBRAZOVANJA I VASPITANJA ČIJI JE OSNIVAČ PRAVNO LICE
 • POPIS IMOVINE I OBAVEZA ZA 2011. GODINU: • Sprovođenje popisa kod pravnih lica i preduzetnika •
 • OBAVEZA TRGOVCA NA MALO DUVANSKIM PROIZVODIMA DA CIGARETE KOJE SE NALAZE NA ZALIHAMA PRODAJE PO CENI KOJA JE USKLAĐENA SA IZMENAMA OBJAVLJENIM U JAVNOM GLASILU
 • KOMENTAR IZMENA I DOPUNA ZAKONA O SPOLJNOTRGOVINSKOM POSLOVANJU - "Sl. glasnik RS", br. 88/2011: • Novine u uslovima za uvođenje kvantitativnih ograničenja, postupku raspodele kvota i izdavanja dozvola - primena od 1. februara 2012. godine •
 • USLOVI POD KOJIMA CARINARNICA KOJA JE DONELA PRVOSTEPENU ODLUKU U UPRAVNOM POSTUPKU MOŽE ODLOŽITI IZVRŠENJE ODLUKE
SAZVANA ČETVRTA SEDNICA DRUGOG REDOVNOG ZASEDANJA NARODNE SKUPŠTINE U 2011. GODINI ZA 5. DECEMBAR

Predsednica Narodne skupštine prof. dr Slavica Đukić Dejanović sazvala je, Četvrtu sednicu Drugog redovnog zasedanja Narodne skupštine Republike Srbije u 2011. godini, za ponedeljak, 5. decembar 2011. godine, sa početkom u 12 časova.

Predsednica Narodne skupštine je za ovu sednicu utvrdila dnevni red sa jednom tačkom i to: Predlog odluke o izboru Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koji je podneo Odbor za kulturu i informisanje Narodne skupštine.

Sednica će se održati u Velikoj sali Doma Narodne skupštine Republike Srbije, Trg Nikole Pašića broj 13.

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 1.12.2011.

U POKRAJINSKOM SEKRETARIJATU ZA RAD, ZAPOŠLJAVANJE I RAVNOPRAVNOST POLOVA ODRŽAN STRUČNI SKUP O KOORDINIRANOJ AKCIJI PROTIV TRGOVINE LJUDIMA

Pokrajinski sekretar za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova Miroslav Vasin primio je delegaciju stručnjaka u oblasti suzbijanja trgovine ljudima iz američke države Ohajo.
Poseta stručnjaka iz SAD realizuje se u okviru jednonedeljne posete Republici Srbiji, tokom koje će se održati razgovori sa relevantnim institucijama i organizacijama u Novom Sadu, Subotici, Beogradu i Novom Pazaru. Cilj ove posete je razmatranje mogućnosti da se pod rukovodstvom tužilaca formiraju radne grupe za borbu protiv trgovine ljudima, koje bi okupile profesionalce i aktiviste na loklanom nivou.

Ovaj ozbiljan društveni problem najdrastičnije ugrožava ljudska prava. Prema statistici UN u svetu godišnje oko 700 hiljada žena, dece i muškaraca postanu žrtve trgovine ljudima, i jedna je od tri najprofitabilnije kriminalne delatnosti - pored trgovine drogom i oružjem. Novac stečen ovom kriminalnom radnjom služi da se dalje finansira organizovani kriminal, terorizam i korupcija. Trgovina ljudima je međunarodni, organizovani kriminalni fenomen, koji ima teške posledice po bezbednost, blagostanje i ljudska prava.

Miroslav Vasin je istakao da je tema današnjih razgovora izuzetno važna, kao i da su američki eksperti i njihova iskustva i više nego dobrodošla i podsetio da je Vlada Vojvodine, odnosno, Pokrajinski sekretarijat za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova regionalni lider u ovoj oblasti. S obzirom da je Vlada AP Vojvodine podržana od strane UN za realizaciju programa sprečavanja nasilja u porodici, ovo će biti dragoceno iskustvo, rekao je Vasin. Predstavnik sekretarijata za rad, zapošljavanje i ravnopravnost polova boravio je u Ohaju godinu dana i iskustva stečena na obuci, danas se primenjuju u realizaciji domaće strategije.Najvažnije je imati jedinstven pristup svih institucija u rešavanju ovih problema, na teritoriji čitave zemlje. Sledeće iskustvo je da se ne može odvajati oblast nasilja u porodici od oblasti ekonomske samostalnosti žrtve nasilja u porodici i na osnovu toga, neopodno je da ove žrtve nasilja u porodici budu osposobljene za ekonomsku samostalnost, jer u tom slučaju one mogu da se odvoje od nasilnika. Na nivou Vojvodine, priprema se program koji će podstaći zaposlenje onih žena koje se nalaze u sigurnim ženskim kućama. Kako je Vasin najavio, za dva meseca biće otvorena još jedna sigurna kuća u Sremu, tako da će Vojvodina u celosti biti pokrivena ovim ustanovama.

Kada je reč o oblasti porodičnog nasilja, Vasin je rekao da su prvi rezultati rada još uvek skriveni. Danas se često - nestručno - govori o tome da je došlo do porasta porodičnog nasilja, što nije istina, već je postalo razotkriveno i o tome se u javnosti govori. Ubistva, kojih je ogroman broj, nekada su tretirana kao druga vrsta ubistava, a sada se javno definiše da je reč o porodičnom nasilju. Očekuje se u naredne dve godine da će intolerancija na nasilje spasti na nulu - rekao je Vasin, što znači da će svaki građanin Vojvodine biti dobro obavešten šta je to porodično nasilje, da će saradnjom pravosudnih i sudskih organa, policijskih službenika, ustanova socijalnog rada, obrazovnog i zdravstvenog sistema, porodično nasilje biti daleko strožije tretirano i tada će biti otklonjeni svi nedostaci vezani za spori rad sudskih organa i za blage kazne koje se izriču nasilnicima.

Problem trgovine decom i problem trgovine ženama i ljudima, najzad je razotkriven i o tome se javno govori, a takođe, prepoznat je i potrebno je da ga prate adekvatni zakonski propisi. U nekim oblastima postoje adekvatni propisi i strategije, poput nasilja u porodici, ali potrebno je podrobnije se pozabaviti propisima iz oblasti trgovine ljudima, a naročito trgovinom dece, kao i prosjačenjem dece i njihovom sveukupnom zloupotrebom. Prema Vasinovim rečima, već sledeće godine moglo bi se očekivati da naša zemlja dobije zaokružen i zakonodavni sistem, i najvažnije jedinstven način delovanja institucija u svim oblastima kriminala nad ljudima.

Načelnik odeljenja pogranične policije za strance, suzbijanje ilegalnih migriranja i trgovine ljudima u Policijskoj upravi u Novom Sadu, Siniša Hrgić je rekao da se na području policijske uprave u Novom Sadu sprovode aktivnosti i kada su u pitanju krivična dela nedozvoljenog prelaska državne granice i krijumčarenja ljudi, kao i krivičnog dela trgovine ljudima. Po obe problematike, s obzirom da se razlikuju, postignuti su uspešni rezultati, i kako je Hrgić ocenio, ova policijska uprava izdvaja se na teritoriji Republike Srbije. Ne znači da broj krivičnih prijava koje je podnela policijska uprava Novi Sad predstavlja podatak da su ovde najzastupljeniji problemi, kada je reč o ovom krivičnom delu, nego je reč o boljoj edukaciji i pripremi radi identifikovanja žrtava, i na taj način otkrivanja svih osoba koje su žrtve ovog krivičnog dela. Ove godine podneto je 10 krivičnih prijava u toku devet meseci. Tom prilikom otkriveno je 22 žrtve ovih krivičnih dela. Žrtve su, uglavnom, bile ženske osobe, u jednom slučaju bilo je reči o eksploataciji u vidu prosjačenja, i u drugom slučaju o radnoj eksploataciji. U početku, kaznama za počinioce niko nije bio zadovoljan - one su u slučaju iz 2009. godine bile od 4 i po godina do sedam, ali s obzirom da je došlo do izmena i dopuna Zakona 2009. godine, sada i tužilaštvo i sudovi ulažu napore da kazne budu veće i da se mnogo ozbiljnije pristupa definisanju i kažnjavanju ovih krivičnih dela.

- Ovaj program započet je pre oko godinu dana, i kontinuirano se razvija. Započet je boravkom grupe eksperata iz Srbije u Ohaju, gde su učili od svojih američkih kolega o tome kako se rešava problem trgovine ljudima tamo, sa kojima su podelili svoja iskustva iz Srbije, rekao je Džejms Lejn, šef međunarodnog programa za pomoć u obukama i kriminalističkim istragama. Danas su ovde eksperti koji rade za javnog tužioca i za FBI. Prenose svoja znanja od Subotice do Novog Pazara. Lejn je rekao da predstavnici, zvaničnici i generalno ministarstva policije i pravde obavljaju dobro svoj posao, ali potrebno je još mnogo raditi. Nedavno otkriven slučaj trgovine ljudime sa Srednjeg Istoka, preko Srbije do Mađarske je primer pozitivnih pomaka u ovoj oblasti. Drugo ključno pitanje je prostitucija - važno je razotrkivanje ovakvih slučajeva i procesuiranje i jačanje zakonskog okvira. Problem trgovine ljudima je globalni problem, ali ljudi širom sveta imaju sve veću svest o ovom problemu i rade na tome da se osnaži zakonski okvir za sprečavanje ove pojave. Slično kao i u Srbiji, i u Americi - kaznena politika je i u SAD previše blaga. U Srbiji su kazne za počinioce ovakvih krivičnih dela od 3-5 godina, a treba imati na umu da je reč o ljudskim životima, a ne o pljačkanju banke, istako je Lejn i dodao da kazne moraju biti veće.

Izvor: Vebsajt Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, 1.12.2011.

U ORGANIZACIJI NARODNE SKUPŠTINE RS ODRŽAN DVODNEVNI SEMINAR POD NAZIVOM "JAVNA SLUŠANJA, SMERNICE ZA SPROVOĐENJE JAVNOG SLUŠANJA"

U organizaciji Narodne skupštine Republike Srbije, 30. novembra i 1. decembra, u Domu Narodne skupštine, održan je dvodnevni seminar na temu Javnog slušanja i smernica za sprovođenje javnog slušanja, namenjen zaposlenima u Službi Narodne skupštine.

Predavači, službenici Donjeg doma britanskog parlamenta, Alister Doerti (Alistair Doherty) i Pol Silk (Paul Silk), tokom dva dana predavanja, upoznali su učesnike sa vestminsterskom praksom organizovanja javnih slušanja, u prvom redu ističući da javno slušanje treba da predstavlja fazu koja će omogućiti kvalitetniji rad Odbora.

U Donjem domu britanskog parlamenta postoje dve vrste odbora, s jedne strane oni koji se bave zakonodavstvom, koji se formiraju po potrebi za svaki pojedinačni zakon, a traju toliko koliko traje razmatranje jednog Predloga zakona, dok su sa druge strane nadzorni odbori sa mandatom od pet godina, koji su odgovorni za rad ministarstava, kontolišući određeni predmet upravo tako što često organizuju javna slušanja. Predavači su tokom izlaganja naglasili, da su u britanskom parlamentu obavezni da javnom slušanju prisustvuju svi pozvani učesnici, i da se veliki značaj pridaje, kako odabiru teme, tako i njenoj detaljnoj razradi, radi što kvalitetnijeg rada tokom i nakon završetka javnog slušanja. Takođe su iznete sugestije da bi zaposleni, koji se bave organizacijom javnih slušanja, trebalo da prođu stručnu obuku za ovaj posao, kao i da bi svaki predsednik Odbora, posle održanog javnog slušanja iz svoje resorne oblasti, trebalo da sazove sednicu Odbora, na kojoj bi bio podnet izveštaj sa zaključcima sa tog javnog slušanja.

Svi učesnici složili su se, da je organizovanjem javnih slušanja, zaposlenima pružena mogućnost da učestvuju i stručno podrže održavanje ovakvih događaja, a koji su od velikog značaja za rad radnih tela parlamenta.

Tokom seminara, prisutni su se interaktivno bavili identifikovanjem nedostataka javnog slušanja, brifingom za članove odbora, izradom smernica za javna slušanja. Podeljeni u grupe, oni su, nakon završetka svake sesije, dobijali temu u okviru koje su diskutovali o nedostatcima u organizaciji javnog slušanja i načinima da se isti prevaziđu, pripremali zadatke, materijale i informacije, držeći se principa o kojima se govorilo na prethodnoj sesiji.

Ovaj seminar za zaposlene u stručnoj Službi Narodne skupštine, realizovan je u saradnji sa Vestminsterskom fondacijom za demokratiju i nevladinom organizacijom "Crta".

Izvor: Vebsajt Narodne skupštine Republike Srbije, 1.12.2011.

SAOPŠTENJE SA 43. REDOVNE SEDNICE USTAVNOG SUDA ODRŽANE 1. DECEMBRA 2011. GODINE

Ustavni sud je na 43. redovnoj sednici odlučio o 79 predmeta, a u predmetu Už-2233/2011 je odložio razmatranje i odlučivanje. U predmetu IUz-57/2010 Sud nije doneo odluku, jer predlog sudije izvestioca nije dobio potrebnu većinu.

I U predmetima ocene ustavnosti zakona Ustavni sud je:

 - odbacio predloge za ocenu ustavnosti odredaba čl. 146. do 148, čl. 177. do 180. i čl. 236. do 238. Zakona o zdravstvenom osiguranju ("Službeni glasnik RS", br. 107/2005 i 109/2005). (predmet IU-422/2005)
- nije prihvatio inicijativu za pokretanje postupka za utvrđivanje neustavnosti i nesaglasnosti sa potvrđenim međunarodnim ugovorima odredbe člana 17. stav 1. tačka 4. Zakona o stanovanju ("Službeni glasnik RS", br. 50/92, 76/92, 84/92, 33/93, 67/93, 46/94, 47/94, 48/94, 44/95, 49/95, 16/97, 46/98, 26/2001 i 101/2005). (predmet IUz-317/2009)
- odbacio inicijativu za ocenu ustavnosti odredaba člana 35. st. 1. i 2. Zakona o izmenama i dopunama Zakona o prevozu u drumskom saobraćaju ("Službeni glasnik RS", broj 31/2011). (predmet IUz-227/2011)
- odbacio inicijativu za ocenu ustavnosti odredaba čl. 150. do 155. Zakona o stečaju ("Službeni glasnik RS", broj 104/2009). (predmet IUz - 435/2011)
- odbacio inicijativu za pokretanje postupka za utvrđivanje "ustavnosti i zakonitosti dela odluka redovnih sudova u Republici Srbiji, u delu u kojem se povređuje zaštita podataka o ličnosti, čl. 42. Ustava, odnosno čl. 146. Krivičnog zakonika". (predmet IUz - 436/2011)

II U predmetima ocene ustavnosti i zakonitosti opštih pravnih akata Ustavni sud je:

- odbacio inicijativu za ocenu ustavnosti odredaba člana 6. stav 4. i čl. 11, 16. i 35. Tarifnog sistema za obračun električne energije ("Službeni glasnik RS", br. 1/2007, 31/2007, 50/2007, 81/2007, 21/2008, 109/2009 i 100/2010). (predmet IUo- 143/2011)

- odbacio zahtev za ocenu ustavnosti i zakonitosti Odluke o utvrđivanju uslova u pogledu udaljenosti od susednog objekta i visine objekta kod naknadnog izdavanja građevinske dozvole u postupku legalizacije ("Službeni list grada Niša", broj 85/2009) koju je donela Skupština opštine Doljevac. (predmet IUo- 499/2011)

III U predmetima rešavanja sukoba nadležnosti Ustavni sud je odlučio:

- za postupanje u prekršajnom postupku koji se vodi protiv okrivljenih Z. zadruge "Ž." sa sedištem u Kikindi i Đ. Đ. iz Kikinde, zbog prekršaja iz člana 180. stav 1. tačka 39) Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, nadležan je Prekršajni sud u Kikindi. (predmet IIIU-1390/2010)

IV U postupcima po žalbi sudija, javnih tužilaca i zamenika javnih tužilaca na odluku o prestanku funkcije Ustavni sud je:

- obustavio postupak po žalbi T. J. izjavljenoj protiv Odluke Državnog veća tužilaca broj 111-00-836/2009-01 od 26. jula 2011. godine. (predmet VIIIU-346/2011)
- odbacio žalbu M. M. izjavljenu protiv Odluke Visokog saveta sudstva broj 06-00-02/2010-01 od 13. januara 2010. godine, u delu stava I tačka 85. izreke. (predmet VIIIU-234/2010)
- odbacio žalbu S. P. izjavljenu protiv Odluke Visokog saveta sudstva broj 06-00-02/2010-01 od 13. januara 2010. godine. (predmet VIIIU-318/2010)
- odbacio žalbu S. Z. izjavljenu protiv Odluke Visokog saveta sudstva broj 06-00-02/2010-01 od 13. januara 2010. godine u delu stava I tačka 40. izreke. (predmet VIIIU-438/2010)
- odbacio žalbu D. T. izjavljenu protiv Odluke Visokog saveta sudstva broj 06-00-02/2010-01 od 13. januara 2010. godine u delu stava I tačka 128. izreke. (predmet VIIIU-513/2010)
V U predmetima određivanja načina izvršenja odluka Ustavnog suda, Ustavni sud je:

- usvojio zahtev R. Vukojevića za izvršenje Odluke Ustavnog suda IUz-52/2008 ("Službeni glasnik PC", broj 34/2010) od 21. aprila 2010. godine i odredio da se R. Vukojeviću, kome je prestao mandat na osnovu odluke Skupštine grada Pančeva o utvrđivanju prestanka mandata odbornika, broj II-04-06-15/2009 od 29. septembra 2009. godine, posledice prestanka odborničkog mandata otklone izmenom pojedinačnog akta na osnovu koga mu je prestao mandat. Sud je poništio rešenje Upravnog suda-Odeljenje u Novom Sadu Už. 501/10 od 29. oktobra 2010. godine. Sud je naložio Skupštini grada Pančevo da, u roku od 30 dana od dana dostavljanja ovog rešenja, izmeni navedeni pojedinačni akt, u delu u kome je utvrđen prestanak mandata podnosiocu zahteva. (predmet XU- 530/2011)
- odbacio zahtev V. B. za izvršenje Odluke Ustavnog suda IUz-52/2008 ("Službeni glasnik PC", broj 34/2010) od 21. aprila 2010. godine. (predmet XU- 23/2011)

VI U postupcima po ustavnim žalbama Ustavni sud je:

- usvojio ustavnu žalbu J. Albića i utvrdio da je u postupku koji je vođen pred Opštinskim sudom u Kladovu u predmetu P. 119/07 povređeno pravo podnosioca ustavne žalbe na suđenje u razumnom roku zajemčeno odredbom člana 32. stav 1. Ustava Republike Srbije. Sud je odlučio da se odluka objavi u "Službenom glasniku Republike Srbije". (predmet Už- 162/2009)
- usvojio ustavnu žalbu D. Stevanovića i utvrdio da je u parničnom postupku koji se vodio pred Četvrtim opštinskim sudom u Beogradu u predmetu P. 2858/02 povređeno pravo podnosioca ustavne žalbe na suđenje u razumnom roku zajemčeno odredbom člana 32. stav 1. Ustava Republike Srbije. Sud je utvrdio pravo podnosioca ustavne žalbe na naknadu nematerijalne štete, koje može ostvariti na način određen odredbama člana 90. Zakona o Ustavnom sudu. Sud je naložio Prvom osnovnom sudu u Beogradu da preduzme sve mere kako bi se navedeni parnični postupak okončao u najkraćem roku. (predmet Už- 188/2009)
- usvojio ustavnu žalbu S. Miljković, V. Pujić, Z. Vlajković i D. Kosića i utvrdio da je u parničnom postupku koji se vodio pred Opštinskim sudom u Valjevu u predmetu P1. 711/08, a sada se vodi pred Privrednim sudom u Valjevu u predmetu P. 462/11 povređeno pravo podnosilaca ustavne žalbe na suđenje u razumnom roku zajemčeno odredbom člana 32. stav 1. Ustava Republike Srbije. Sud je naložio nadležnom sudu da preduzme sve mere kako bi se navedeni parnični postupak okončao u najkraćem roku. Sud je odlučio da se odluka objavi u "Službenom glasniku Republike Srbije". (predmet Už- 890/2009)
- usvojio ustavnu žalbu R. Bosiljčić, LJ. Tešić, Z. Antonijevića i D. Mijailović i utvrdio da je u postupku koji se vodio pred Opštinskim sudom u Valjevu u predmetu P1. 759/08, a sada se vodi pred Privrednim sudom u Valjevu u predmetu P. 874/11, povređeno pravo podnosilaca ustavne žalbe na suđenje u razumnom roku zajemčeno odredbom člana 32. stav 1. Ustava Republike Srbije. Sud je naložio Privrednom sudu u Valjevu da preduzme sve neophodne mere kako bi se navedeni postupak okončao u najkraćem roku. Sud je odlučio da se odluka objavi u "Službenom glasniku Republike Srbije". (predmet Už- 895/2009)
- usvojio ustavnu žalbu A. Hadžajlića i utvrdio da je presudom Vrhovnog suda Srbije U. 8782/07 od 1. jula 2009. godine povređeno pravo podnosioca ustavne žalbe na pravično suđenje zajemčeno odredbom člana 32. stav 1. Ustava Republike Srbije. Sud je poništio presudu Vrhovnog suda Srbije U. 8782/07 od 1. jula 2009. godine i odredio da Upravni sud donese novu odluku o tužbi tužioca izjavljenoj protiv rešenja Ministarstva odbrane-Sektor za materijalne resurse-Uprava za logistiku-Direkcija za turizam i proizvodnju broj 74-47 od 25. septembra 2007. godine. (predmet Už- 1621/2009)
- usvojio ustavnu žalbu LJ. Cvetković izjavljenu protiv rešenja Upravnog suda-Odeljenje u Nišu II-1 Už. 381/10 od 4. novembra 2010. godine i utvrdio povredu izbornog prava podnositeljke zajemčenog odredbom člana 52. Ustava. Sud je poništio rešenje Upravnog suda-Odeljenje u Nišu II-1 Už. 381/10 od 4. novembra 2010. godine i odredio da Upravni sud ponovo odluči o tužbi podnositeljke izjavljenoj zbog propuštanja Skupštine opštine Lebane da donese odluku o izmeni odluke 02 broj 02-18 od 22. marta 2010. godine, na osnovu koje je LJ. Cvetković prestao mandat odbornika u Skupštini opštine Lebane. (predmet Už- 5308/2010)
- odbio kao neosnovane ustavne žalbe, jer je utvrdio da nema povreda prava zajemčenih Ustavom, u predmetima Už- 311/2009, Už- 533/2009, Už- 1215/2009, Už- 1261/2009, Už- 1267/2009, Už- 125/2010, Už- 1237/2010, Už-1044/2011 i Už-2324/2011.
- obustavio postupak po ustavnoj žalbi u predmetu Už-2373/2009.
- odbacio iz procesnih razloga ustavne žalbe u predmetima Už-199/2009, Už-332/2009, Už-545/2009, Už-736/2009, Už-1193/2009, Už-981/2010, Už-1059/2010, Už-1091/2010, Už-1995/2010, Už-2080/2010, Už-2514/2010, Už-3137/2010, Už-3934/2010, Už-4217/2010, Už-4281/2010, Už-4540/2010, Už-4587/2010, Už-4610/2010, Už-4676/2010, Už-4725/2010, Už-4727/2010, Už-4729/2010, Už-4760/2010, Už-4772/2010, Už-5002/2010, Už-5054/2010, Už-5085/2010, Už-5144/2010, Už-5166/2010, Už-5207/2010, Už-5210/2010, Už-5211/2010, Už-5220/2010, Už-5244/2010, Už-5299/2010, Už-5302/2010, Už-5358/2010, Už-5359/2010, Už-5399/2010, Už-5405/2010, Už-5534/2010 i Už-5550/2010.

VII U postupcima po zahtevima za ocenu ustavnosti i zakonitosti pojedinačnih pravnih akata, Ustavni sud je, iz razloga nenadležnosti, odbacio zahteve u predmetima IR - 154/2011, IR - 155/2011, IR - 194/2011, IR - 197/2011, IR - 225/2011 i IR - 233/2011.

Izvor: Vebsajt Ustavnog suda, 1.12.2011.

TEKST NACRTA ZAKONA O SEKTORU PRIVATNE BEZBEDNOSTI USAGLAŠEN OD STRANE MUP/a RS I PKS • Potpisan Memorandum o saradnji PKS i MUP-a koji se odnosi na regulisanje sektora privatnog obezbeđenja •

Zamenik predsednika Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić i predsednik Privredne komore Srbije Miloš Bugarin potpisali su danas memorandum o saradnji te dve institucije, koji se odnosi na regulisanje sektora privatnog obezbeđenja.

Dačić je nakon potpisivanja tog dokumenta u Palati Srbija istakao da je u toj oblasti potrebna zakonska regulativa koja će jasno definisati sektore javne i privatne bezbednosti.
On je precizirao da su MUP i Privredna komora Srbije usaglasili tekst Nacrta zakona o sektoru privatne bezbednosti, pri čemu je izrazio očekivanje da će taj akt biti usaglašen i sa drugim ministarstvima i da će se vrlo brzo naći u skupštinskoj proceduri.

Cilj je, kako je objasnio, da se u sistemu bezbednosti deluje koordinirano i da se pozicioniraju ovlašćenja sektora javne i privatne bezbednosti, a zakon će definisati odnose, odnosno sve vidove komunikacije na opštem i operativnom nivou.

Prema njegovim rečima, postoji veliki broj privatnih preduzeća, odnosno agencija koje se bave sektorom bezbednosti i koje kao sredstvo rada imaju veliku količinu oružja, zbog čega je bitno da se odredi zakonski okvir i definišu ovlašćenja svakog pojedinačno u lancu bezbednosti.

Nije problem države da ima različite sektore koji se bave bezbednošću, već je pitanje koordinacije i razgraničenja ovlašćenja, poručio je Dačić.

Bugarin je podsetio na to da je u Privrednoj komori Srbije osnovano udruženje koje se bavi privatnom bezbednošću i dodao da u toj privrednoj grani radi 400 kompanija i 25.000 ljudi.

On je ponovio da je vrlo važno da se ta oblast što pre uredi zakonom i da se obezbedi odgovarajući nivo razvoja i rasta te privredne grane, što bi uključilo i povećanje broja zaposlenih.

Predsednik Privredne komore Srbije je podsetio na to da je prva detektivska agencija formirana 1850. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, dok je prvo privatno obezbeđenje u Srbiji osnovano 1922. godine.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 1.12.2011.

U SKLADU SA ZAKONOM O STEČAJU - OBJAVLJEN SPISAK PRAVNIH LICA KOJA SU OBUSTAVILA PLAĆANJA SA STANJEM NA DAN 30. NOVEMBAR 2011. GODINE

Odeljenje za prinudnu naplatu Narodne banke Srbije, na osnovu člana 208. Zakona o stečaju ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009), objavilo je na vebsajtu www.nbs.rs
• Spisak pravnih lica koja su obustavila plaćanja sa stanjem na dan 30.11.2011. godine:

Obaveštenje o pravnim licima koja su obustavila sva plaćanja u neprekidnom trajanju od dve godine sa stanjem na dan 30.11.2011.
http://www.nbs.rs/export/internet/latinica/67/obustavili_placanja/pravna_lica_obustavljena_placanja_novembar_2011.xls

Izvor: Press služba Narodne banke Srbije, 1.12.2011.

USVOJENA NOVA STRATEGIJA KOMUNIKACIJE O PRISTUPANJU REPUBLIKE SRBIJE EVROPSKOJ UNIJI

Vlada Srbije je na današnjoj sednici usvojila tekst dokumenta "Strategija komunikacije o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji".

Kao okvir za svoje komunikacijske aktivnosti, Vlada je do sada koristila "Strategiju komunikacije Vlade Republike Srbije o Procesu stabilizacije i pridruživanja državne zajednice Srbija i Crna Gora Evropskoj uniji", kojaje usvojena16. decembra 2004. godine.

Potreba za novom komunikacijskom strategijom za informisanje domaće javnosti proizlazi iz nove dinamike približavanja Republike Srbije Evropskoj uniji. Započinjanjem procedure dobijanja statusa kandidata za prijem u članstvo EU, Vlada očekuje da će u periodu do potpisivanja sporazuma o pristupanju doći do značajnih promena u svim oblastima privrednog, ekonomskog i društvenog života, koje će se direktno odraziti na svakodnevni život građana Republike Srbije, njihova prava i obaveze.

Novom Strategijom komunikacije o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji Vlada Republike Srbije postavlja strateške okvire informisanja i komunikacijskih aktivnosti u procesu pristupanja Evropskoj uniji.

Ova strategija primenjivaće se u periodu od njenog usvajanja do završetka pregovora o pristupanju i eventualnog referenduma na kojem će se građani izjašnjavati o članstvu Republike Srbije u Evropskoj uniji, a razrađivaće se detaljno u godišnjim akcionim planovima, za čiju pripremu je zadužena Kancelarija za evropske integracije u saradnji sa relevantnim organima Vlade Republike Srbije.

Izradu Strategije komunikacije o pristupanju Republike Srbije Evropskoj podržali su Ambasada Kraljevine Velike Britanije u Beogradu i Program Ujedinnjenih nacija za razvoj, projektom "Informisanje o evropskim vrednostima".

Dokument "Strategija komunikacije o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji" možete preuzeti na http://www.seio.gov.rs/upload/documents/nacionalna_dokumenta/strategija_komunikacije_2011.pdf

Izvor: Vebsajt Kancelarije za evropske integracije, 1.12.2011.

U SKLADU SA NACRTOM STRATEGIJE OBRAZOVANJA - GIMNAZIJALCI ĆE POLAGATI OPŠTU MATURU, KOJA ĆE ISTOVREMENO BITI I PRIJEMNI ZA FAKULTETE, A U SREDNJIM STRUČNIM ŠKOLAMA POLAGAĆE SE STRUČNA MATURA • Srednjoškolci koji budu želeli da nastave školovanje moraće da polažu i opštu mature •

Povećanje broja mališana koji idu u vrtiće sa sadašnjih 40 na 70 odsto, sprečavanje osipanja dece iz osnovnih škola, reforma gimnazija i povećanje broja učenika koji upisuju gimnazije sa 25 na 30 do 40 odsto, uvođenje opšte mature kao zamene za prijemni na fakultetima, povećanje broja visokoobrazovanih ljudi sa 11 na 30 odsto - sve su to ciljevi zacrtani u strategiji razvoja obrazovanja i vaspitanja do 2020. Godine, čija izrada se ovih dana privodi kraju.

Srbija će do proleća dobiti strategiju obrazovanja, odnosno smernice u kom pravcu bi trebalo da se razvija obrazovni sistem u narednih 10 godina. Dokument je u završnoj fazi, polovinom januara očekuje se da počne javna rasprava, a na proleće da bude usvojena u Skupštini. Prof. Dr Ana Pešikan, koordinator na izradi strategije, kaže da je ovim dokumentom prvi put obrazovanje sagledano u celini, od predškolskog nivoa do doktorskih studija.

- Evropa je zacrtala da do 2020. Godine 40 odsto stanovništva uzrasta 30 - 34 godine ima visoko obrazovanje. Mi smo bili skromniji, jer sada imamo oko 11 odsto ljudi sa visokom i višom spremom, pa smo odredili kao cilj da 30 odsto stanovništva ima visoko obrazovanje. Da bi ostvarili taj cilj, gimnazije moraju da se reformišu jer one su glavni generatori kadrova koji treba da nastave školovanje - priča za"Blic" Ana Pešikan.

Trenutno gimnazije upisuje oko 25 odsto maturanata, dok preostalih 75 odsto ide u srednje stručne škole. Interesantno je da 75 odsto učenika koji završe srednje stručne škole upisuje fakultete, što se smatra apsurdnim jer u Evropi oko 50 odsto svršenih osnovaca upisuje gimnazije, dok druga polovina upisuje srednje stručne škole koje ih spremaju za posao.

- U gimnazije se definitivno mora najviše ulagati. One moraju imati bolju vannastavnu ponudu, gde god je to moguće jednosmenski rad od osam do 16 sati. Samo reformisane gimnazije mogu da privuku najbolje učenike, a tendencija je da gimnazije upisuje 30 do 40 odsto đaka iz svake generacije maturanata. Reformu gimnazija mora pratiti i veće ulaganje u obrazovanje. Trenutno se za obrazovanje izdvaja oko četiri odsto bruto domaćeg proizvoda, dok se u razvijenim evropskim zemljama izdvaja šest odsto BDP - nastavlja Pešikan.

Novina koja se uvodi budućim generacijama gimnazijalaca jeste opšta matura, koja će istovremeno biti i prijemni za fakultete. Ona će imati set obaveznih predmeta koje polažu svi učenici i nekoliko izbornih za koje će se učenik sam opredeljivati. U srednjim stručnim školama polagaće se stručna matura, a oni koji budu želeli da nastave školovanje moraće da polažu i opštu maturu.

- Reforme obrazovanja nema bez promene koncepta obrazovanja nastavnika. Mora se razviti sistem dobrog bazičnog obrazovanja nastavnika na fakultetima. Već je propisano da se u nastavu ne može ući bez 36 ESP bodova iz psihologije, metodike i pedagogije. Na fakultetima je da nastavu organizuju tako da kroz master programe svi koji žele mesto nastavnika u školama mogu da sakupe potrebne bodove - zaključuje prof. Pešikan.

Strategija ne donosi ništa novo

Desanka Radunović, predsednica Nacionalnog prosvetnog saveta, međutim, nije zadovoljna ponuđenim rešenjima u strategiji jer, kako kaže, skoro ništa novo nije ponuđeno.
- U osnovnim školama nema mnogo inovacija, dok je za srednje opšte obrazovanje ostao konzervativan koncept. Ni za gimnazije nema novih rešenja, već će ostati ista podela na prirodne i društvene smerove - kaže profesorka Radunović.

Izvor: Vebsajt Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, 1.12.2011.

U SKLADU SA ZAKONOM O VOLONTIRANJU - PRE NEGO ŠTO ORGANIZUJE VOLONTIRANJE, SVAKO UDRUŽENJE MORA DA PODNESE PRIJAVU NADLEŽNOM MINISTARSTVU, ODŠTAMPA VOLONTERSKE KNJIŽICE I NAKON TOGA, PODNOSI GODIŠNJE IZVEŠTAJE O VOLONTIRANJU, A U SUPROTNOM PLAĆA KAZNE KOJE SE KREĆU IZMEĐU 100 I 500.000 DINARA • Predstavljanje Vodiča za primenu Zakona biće održano 8. decembra 2011. godine u Novom Sadu, a rok za prijavljivanje je 6. decembar 2011. godine •

Predstavljanje Vodiča za primenu Zakona o volontiranju u Novom Sadu: 8. decembar 2011.g. od 11-13 časova u Sali 1 Skupštine Autonomne Pokrajine Vojvodine, Banovinski prolaz bb.

Zvuči neobično, ali mnogo vremena i novca je potrebno da biste angažovali volontera ili volonterku koji će dobrovoljno i bez naknade obavljati neku aktivnost zarad dobrobiti zajednice i društva.

Pre nego što organizuje volontiranje, svako udruženje mora da podnese prijavu Ministarstvu rada i socijalne politike, odštampa volonterske knjižice, a nakon toga, podnosi godišnje izveštaje o volontiranju. U suprotnom, plaćaće kazne koje se kreću između 100 i 500.000 dinara. Sve ovo nalaže novi Zakon o volontiranju ("Sl. glasnik RS", br. 36/2010 - prim. red) koji se primenjuje od 2010. godine i koji u velikoj meri destimuliše i komplikuje organizovanje volontiranja u Srbiji.

"Vodič kroz Zakon o volontiranju" kog su priredile Građanske inicijative i Evropski centar za neproftino pravo, nastoji da doprinese promociji volontiranja i olakša primenu zakona. Različitim predlozima i rešenjima, vodič pomaže organizatorima volontiranja da nastave da obavljaju volonterske aktivnosti, bez nepotrebnih troškova koji mogu nastati zbog pogrešnog razumevanja i primene delova zakona.

Vodič je namenjen svima koji žele da doprinesu promociji kulture volontiranja i koji su aktivno uključeni u volonterske aktivnosti - volonterima i volonterkama, organizatorima i korisnicima volontiranja ali i nadležnom ministarstvu, jer ukazuje na slabosti novog zakona i sugeriše na koji način treba obezbediti njegovu racionalnu primenu.
Program događaja možete preuzeti na http://www.gradjanske.org/page/news/sr.html?view=story&id=4449&sectionId=1.

Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete ovoj prezentaciji Vaše učešće možete potvrditi na e-mail: fondrnps@gmail.com ili na telefon 021/456-756 do utorka 6. decembra 2011.g.

Izdavanje ove publikacije pomogli su: Britanska ambasada u Beogradu i Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) kroz program "Inicijativa javnog zagovaranja građanskog društva" kojim rukovodi Institut za održive zajednice (ISC).

Izvor: Vebsajt Građanske inicijative, 1.12.2011.

U TOKU JE FORMIRANJE RADNIH GRUPA ZA IZRADU NACRTA NOVOG ZAKONA O JAVNOM INFORMISANJU I NOVOG ZAKONA O RADIODIFUZIJI

Državna sekretarka Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva Dragana Milićević Milutinović najavila je 16. novembra dva nova medijska zakona za proleće naredne godine. Ona je rekla na drugom Pres medija samitu da očekuje da Zakon o javnom informisanju i Zakon o radiodifuziji budu gotovi u rano proleće, nakon čega će uslediti dalja procedura njihovog usvajanja.

Politička scena, međutim, diktiraće i kada će novi zakoni tačno biti usvojeni, istakla je državna sekretarka. Dragana Milićević Milutinović je dodala da je u toku formiranje radnih grupa koje će pisati nacrte ovih zakona, nakon čega će se nastaviti sa primenom akcionog plana Medijske strategije. Podsetila je da su Strategijom postavljeni precizni i kratki rokovi. "Ne smeju se probiti rokovi koji se predviđeni akcionim planom", navela je ona dodajući da se nada da će svi zakoni biti doneti i izmenjeni u što kraćem roku.
Podsetila je da se Medijskom strategijom država obavezala da će se povući iz vlasništva u medijima I da je predviđena privatizacija medija. Takođe je predviđeno formiranje šest novih, regionalnih javnih servisa, kao i mogućnost da nacionalni saveti manjina ubuduće budu osnivači medija.

Izvor: Danas

Izvor: Newsletter Nezavisnog udruženja novinara Srbije - NUNS, 1.12.2011.

ZAVRŠENE JAVNE KONSULTACIJE O NACRTU UPUTSTVA O OZNAČAVANJU OPTIČKIH KABLOVA

U skladu sa članovima 34, 35. i 36. Zakona o elektronskim komunikacijama ("Sl. glasnik RS", br. 44/2010 - prim. red), Republička agencija za elektronske komunikacije pozvala je stručnu i širu javnost da u okviru javnih konsultacija da svoje mišljenje o nacrtu Uputstva o označavanju optičkih kablova.

Rok za dostavljanje mišljenja bio je 28. novembar 2011. godine.

Mišljenja podneta u okvirujavnih konsultacija mogu se preuzeti na:
Nacrt Uputstva o označavanju optičkih kablova http://www.ratel.rs/upload/documents/javne_rasprave/Nacrt%20uputstva%20o%20oznacavanju%20optickih%20kablova.pdf

Srodni dokumenti

Mišljenje operatora Telenor http://www.ratel.rs/upload/documents/javne_rasprave/Uputstvo_o_oznacavanju_optickih_kablova/Misljenje%20operatora%20Telenor.pdf

Mišljenje operatora Telekom Srbija http://www.ratel.rs/upload/documents/javne_rasprave/Uputstvo_o_oznacavanju_optickih_kablova/Misljenje%20operatora%20Telekom%20Srbija.pdf

Mišljenje udruženja inženjera Telekoma Srbija http://www.ratel.rs/upload/documents/javne_rasprave/Uputstvo_o_oznacavanju_optickih_kablova/Misljenje%20Udruzenja%20inzenjera%20Telekoma%20Srbija.pdf

Mišljenje Dejana Popovića http://www.ratel.rs/upload/documents/javne_rasprave/Uputstvo_o_oznacavanju_optickih_kablova/Misljenje%20Dejana%20Popovica.pdf

Izvor: Vebsajt Republičke agencije za elektronske komunikacije, 1.12.2011.

SRBIJA ĆE DO KRAJA GODINE PRVI PUT DOBITI JEDINSTVEN KATASTAR NEPOKRETNOSTI SA SAVREMENOM SVOJINSKOM EVIDENCIJOM • Otvoren prvi srpski geodetski kongres •

Srbija će do kraja godine prvi put dobiti jedinstven katastar nepokretnosti sa savremenom svojinskom evidencijom, koja će stvoriti uslove za brži razvoj zemlje, izjavio je danas ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić na otvaranju prvog srpskog geodetskog kongresa, koji će trajati tri dana.

Dulić je u beogradskom Sava centru kazao da je do sada već digitalizovano gotovo 40 odsto katastra i da će ceo posao biti gotov u 2013.

"Srbija je ostvarila ogroman napredak u ovoj oblasti u prethodne tri godine", rekao je ministar, navodeći da je nerešena imovinska evidencija dosta ograničavala investicije.

Dulić je kazao da je Srbija zahvaljujući kreditima Svetske banke i Vlade Francuske postala lider u oblasti upisa prava na nepokretnosti, zbog reforme koju sprovodi Republički geodetski zavod (RGZ) i nabavke najasavremenije opreme.

Ocenjujući da se u prethodnih 30 godina u Srbiji nije gradilo kao sada, ministar je naveo da je u toku izgradnja autoputeva, mostova, raznih objekata i na hiljade stanova, u okviru programa za pomoć građevinskoj industriji u uslovima ekonomske krize.    

Zahvaljujući modernijoj svojinskoj evidenciji, uspešno se rešavaju i imovinsko-pravni odnosi koji se tiču velikih privatizacija, kazao je Dulić i kao primer naveo Naftnu industriju Srbije.

On je ocenio da neke procedure u katastrima, ipak, još nisu dovoljno ubrzane i da je i dalje prisutna korupcija i pozvao RGZ da, kao što je to uradilo ministarstvo, omogući građanima na svom sajtu prijave korupciju.

"Korupcija je uvek vezana za pojedince, a ne instituciju, i zato pozivam građane da uvek prijave slučajeve korupcije da bi se ti pojedinci sankcionisali", naglasio je Dulić.

Direktor Svetske banke u Srbiji Lu Brefor je izjavio da je RGZ ostvario impresivne rezultate u izradi katastra nepokretnosti, navodeći da se već pregovara o odobravanju novog kredita Srbiji za dodatno unapređenje u toj oblasti.

Brefor je kazao da podaci o nepokretnosti imaju veliki značaj za privredu svake zemlje, da nepokretnosti čine oko dve trećine bogatstva svake država, a dobit od nekretnina učestvuje i do 50 odsto u bruto domaćem proizvodu.

On je podsetio da je Srbija u ovogodišnjem izveštaju Svetske banke o uslovima poslovanja (Doing busineš) u oblasti upisa prava na nepokretnosti bila na 39. mestu u odnosu na prošlogodišnje 98. mesto, odnosno da je napredovala za čak 59 mesta.

Direktor RGZ-a Nenad Tesla je kazao da će na prvom srpskom geodetskom kongresu, koji je međunarodni, biti predstavljena najsavremenija dostignuća geodetske nauke i struke u Srbiji, rezultati koji su dostupni za korišćenje građanima, javnom i privatnom sektoru, ali i razmenjena znanja i iskustva sa međunarodnom naučnom i stručnom javnošću.

Izvršni direktor "Eurogeografiksa" Dejv Lovel je čestitao RGZ - u na postignutim rezultatima i izrazio očekivanje da će kongres geodeta u Srbiji održavati svake godine, kao značajan skup geodeta u Evropi.

U okviru kongresa će biti održana i Međunarodna naučna konferencija na kojoj će učestvovati 77 eksperata iz 23 zemlje.

Na kongresu će biti predstavljeni brojni razvojni projekti primenjenog karaktera koji su realizovani u RGZ-u, kao i njihovi rezultati koji su dostupni za korišćenje građanima Srbije, javnom i privatnom sektoru, kao i svim drugim korisnicima podataka o prostoru.

Skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva životne sredine rudarstva i prostornog planiranja, a organizovan je kao uvod u obeležavanje 175. godišnjice geodetske delatnosti u Srbiji, od 1837. do 2012. godine i uspešno završenog projekta izrade katastra nepokretnosti Srbije.

Izvor: Tanjug, 1.12.2011.

AGENCIJA ZA PRIVREDNE REGISTRE IZRADILA REGISTAR MERA I PODSTICAJA REGIONALNOG RAZVOJA

Agencija za privredne registre (APR) izradila je Registar mera i podsticaja regionalnog razvoja, kojim je obuhvaćeno više od 100.000 projekata iz te oblasti iz ukupno 10 državnih institucija, izjavio je danas direktor APR-a Zvonko Obradović.

Obradović je, učestvujući na Trećem nacionalnom budžetskom forumu, ukazao da je APR na tom projektu radio više od godinu dana, a očekuje se da se krug institucija obuhvaćenih registrom uskoro proširi na još šest ili sedam.

Iz tih institucija slivaće se podaci u bazu koju će tehnički voditi APR, rekao je Obradović i objasnio da će se voditi evidencija o svim podsticajima koje dodeljuje republika, ali i o podsticajima iz donacija, poslovnih banaka, sopstvenih izvora institucija jer do sada takva baza podataka nije postojala.

Prema njegovim rečima, APR je odlučio da takav projekat predstavi na današnjem forumu, kako bi dobio sugestije stručnjaka šta bi moglo da bude urađeno da taj registar bude unapređen pre njegovog konačnog objavljivanja na sajtu te agencije.

Izvor: Tanjug, 1.12.2011.

SEMINAR O MALOLETNICIMA ZA ADVOKATE AK POŽAREVAC - I I II CIKLUS BIĆE ODRŽAN 21. DECEMBRA 2011. GODINE U POŽAREVCU

Kako bi izašli u susret advokatima koji postupaju u postupcima kada je maloletnik učinilac ili oštećeni u krivičnom delu, a nemaju potreban sertifikat za rad, Pravosudna akademija će u sredu, 21. decembra 2011. održati seminar I i II ciklusa za advokate sa područja advokatske komore Požarevca kao i zamenike tužilaca u Osnovnim javnim tužilaštvima u Požarevcu i Smederevu. Seminar će biti održan u sali hotela "Dunav" u Požarevcu,ulica Lenjinova 3.

Predavači na obuci su:

- Nikola Milošević, sudija Vrhovnog suda u penziji
- dr. Milan Škulić, profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i član Državnog veća tužilaca
- Nenad Vujić, direktor Pravosudne akademije.

Advokati koji budu prošli specijalističku obuku, sertifikate će moći da podignu u sedištu Advokatske komore, u roku od mesec dana, dok će zamenici tužilaca to učiniti u svojim tužilaštvima.

Dnevni red seminara možete pogledati na
http://www.pcsrbija.org.rs/system/sr-cyrillic/home/newsplus/viewsingle/_params/newsplus_news_id/3267.html

Izvor: Vebsajt Pravosudne akademije, 1.12.2011.

ROKOVI ODREĐENI UPUTSTVIMA I OSTALIM PROPISIMA KOJI NASTUPAJU U DECEMBRU 2011. GODINE

UPUTSTVO O VOĐENJU MATIČNIH KNJIGA I OBRASCIMA MATIČNIH KNJIGA ("Sl. glasnik RS", br. 109/2009, 4/2010 - ispr., 10/2010 i 25/2011)

• Matične knjige zaključuju se na kraju svake kalendarske godine sa 31. decembrom i taj dan i mesec, uz godinu za koju se vodi matična knjiga, upisuju se kao datum zaključenja matične knjige.

• Evidencija o izdatim izvodima i uverenjima iz matičnih knjiga zaključuje se na kraju kalendarske godine (31. decembra) službenom zabeleškom napisanom ispod poslednjeg rednog broja pod kojim je izdat izvod ili uverenje iz matične knjige u toj godini. Ovu zabelešku potpisuje matičar punim imenom i prezimenom i overava pečatom organa - imaoca javnih ovlašćenja.

UPUTSTVO O KANCELARIJSKOM POSLOVANJU ORGANA DRŽAVNE UPRAVE ("Sl. glasnik RS", 10/93 i 14/93 - ispr.)

• Delovodnik se zaključuje na kraju godine (31. decembra) službenom zabeleškom napisanom ispod poslednjeg broja koji pokazuje koliko je predmeta zavedeno u toj godini. Ova zabeleška se datira i overava pečatom, a potpisuje je radnik koji vodi delovodnik.

TARIFNI SISTEM ZA OBRAČUN ELEKTRIČNE ENERGIJE ZA TARIFNE KUPCE ("Sl. glasnik RS", br. 1/2007, 31/2007, 50/2007, 81/2007, 21/2008, 109/2009 i 100/2010)

• U periodu od dana početka primene ovog tarifnog sistema do 31. decembra 2011. godine, kupcima iz kategorije Široka potrošnja - grupa kupaca Domaćinstvo, za objekte sa trofaznim priključkom za koje je odobrena snaga, u smislu čl. 11. i 40. ovog tarifnog sistema veća od 11,04 kW ali najviše 17,25 kW, aktivna snaga će se obračunavati za 11,04 kW, a ako je mesečna potrošnja aktivne energije u objektu do 350 kWh, aktivna snaga za taj kalendarski mesec obračunavaće se za 6,9 kW.

STRATEGIJA RAZVOJA INTELEKTUALNE SVOJINE ZA PERIOD OD 2011. DO 2015. GODINE ("Sl. glasnik RS", br. 49/2011)

• Nakon okončanja IPA Programa, decembra 2011. godine, finansiranje rada Edukativno-informativnog centra će u potpunosti preći na Zavod za intelektualnu svojinu, što u uslovima budžetskih restrikcija dovodi u pitanje održivost Centra i svih njegovih započetih aktivnosti.

STATUT REPUBLIČKE AGENCIJE ZA POŠTANSKE USLUGE ("Sl. glasnik RS", br. 3/2010)

• Finansijski plan Republičke agencije za poštanske usluge se donosi najkasnije do 15. decembra tekuće godine za narednu godinu.

STATUT NARODNE BANKE SRBIJE ("Sl. glasnik RS", br. 71/2010)

• Savet guvernera Narodne banke Srbije usvaja plan o obavljanju revizije za narednu godinu najkasnije 31. decembra tekuće godine.

STATUT FONDA ZA RAZVOJ REPUBLIKE SRBIJE ("Sl. glasnik RS", br. 47/2009)

• Godišnji program rada Fonda sadrži, visinu, uslove i način korišćenja sredstava Fonda, uslove, kriterijume i procedure za odobravanje kredita i izdavanje garancija, kao i druga pitanja od značaja za rad Fonda i donosi se najkasnije do 15. decembra tekuće godine za narednu godinu.

STATUT ADVOKATSKE KOMORE SRBIJE ("Sl. glasnik RS", br. 85/2011)

• Advokati koji se opredele za zaključivanje ugovora o kolektivnom osiguranju od profesionalne odgovornosti dužni su da najkasnije do 31. decembra tekuće godine za narednu godinu, dostave pismene izjave Advokatskoj komori Srbije o saglasnosti i ovlašćenje Advokatskoj komori Srbije da može u njihovo ime i za njihov račun da zaključi ugovor o kolektivnom osiguranju.

• O osiguranju svih članova advokatskog ortačkog društva, advokatsko ortačko društvo je dužno da dostave pismenu izjavu Advokatskoj komori Srbije o saglasnosti i ovlašćenje Advokatskoj komori Srbije da može u njihovo ime i za njihov račun da zaključi ugovor o kolektivnom osiguranju, najkasnije do 31. decembra tekuće godine za narednu godinu.

PRAVILA O RADU PRENOSNOG SISTEMA ("Sl. glasnik RS", br. 55/2008)

• Godišnji plan isključenja elemenata prve i druge grupe za narednu godinu izrađuje se najkasnije do 30. novembra tekuće godine, a elemenata treće grupe, najkasnije do 10. decembra tekuće godine.

POSLOVNIK VLADE ("Sl. glasnik RS", br. 61/2006 - prečišćen tekst, 69/2008, 88/2009, 33/2010, 69/2010, 20/2011 i 37/2011)
• Vlada usvaja godišnji plan rada do kraja decembra tekuće godine za narednu godinu.

POSLOVNIK O RADU ("Sl. glasnik RS", br. 34/2011)

• Pomoćnik Poverenika za zaštitu ravnopravnosti koji rukovodi Sektorom za postupanje po pritužbama, pomoćnik Poverenika koji rukovodi Sektorom za opšte poslove i šef Kabineta dostavljaju delove nacrta izveštaja za proteklu godinu pomoćniku Poverenika koji rukovodi Sektorom za unapređenje zaštite ravnopravnosti, međunarodnu saradnju i projekte najkasnije do 15. decembra tekuće godine.

POSEBAN KOLEKTIVNI UGOVOR ZA DELATNOST POLJOPRIVREDE, PREHRAMBENE, DUVANSKE INDUSTRIJE I VODOPRIVREDE SRBIJE ("Sl. glasnik RS", br. 11/2011 i 50/2011 - Aneks I)

• Regres se isplaćuje jednokratno ili u mesečnim iznosima, a najkasnije do 31. decembra tekuće godine.

POJEDINAČNI KOLEKTIVNI UGOVOR ZA JAVNO PREDUZEĆE ZA PODZEMNU EKSPLOATACIJU UGLJA ("Sl. glasnik RS", br. 29/2004 i 12/2011 - aneksi)

• Ugovorne strane dužne su da najkasnije do 25. decembra stupe u pregovore radi utvrđivanja vrednosti radnog časa za narednu godinu.

MEMORANDUM O BUDŽETU I EKONOMSKOJ I FISKALNOJ POLITICI ZA 2011. GODINU, SA PROJEKCIJAMA ZA 2012. I 2013. GODINU ("Sl. glasnik RS", br. 102/2010)

• Utvrđen je novi rok (31. decembar 2011.) do kog društva za osiguranje moraju da izvrše razgraničenje poslova životnog i neživotnog osiguranja.
KOLEKTIVNI UGOVOR ZA NIS A.D. NOVI SAD ("Sl. glasnik RS", br. 12/2007 i 114/2008 - Aneks I i Aneks II)

• Vrednost radnog časa sporazumno utvrđuju ugovorne strane istovremeno sa donošenjem godišnjeg Plana razvoja i programa rada, a najkasnije do kraja decembra tekuće godine za narednu godinu.

• Ovaj ugovor se zaključuje sa periodom važenja do 6. decembra 2011. godine.

KOLEKTIVNI UGOVOR ZA JAVNO PREDUZEĆE PTT SAOBRAĆAJA "SRBIJA" ("Sl. glasnik RS", br. 121/2007, 82/2009 - Aneks 1, 98/2010 - Aneks 2 i 1/2011 - ispr. Aneksa 2)

• Konačan obračun regresa, na godišnjem nivou, utvrđuje se i isplaćuje zaposlenom uz zaradu za mesec decembar tekuće godine.

Izvor: Redakcija, 30.11.2011.

NAPOMENA:

Detaljnije informacije o rokovima koji nastupaju u mesecu decembru 2011. godine možete pogledati u stručnim komentarima:
Stručni komentar - Poresko-računovodstveni instruktor: KALENDAR PORESKIH I DRUGIH OBAVEZA: • Novembar / Decembar 2011. godine •
Stručni komentar - Budžetski instruktor: KALENDAR ROKOVA I OBAVEZA ZA BUDŽETSKE KORISNIKE: • Decembar 2011. godine •
Stručni komentar - Carinski instruktor: KALENDAR OBAVEZA PO SPOLJNOTRGOVINSKIM I DEVIZNIM POSLOVIMA: • Decembar 2011. godine •

PRIVREMENI UVOZ – 8. Decembar 2011.

Privremeni uvoz je carinski dozvoljeni postupak u okviru koga se strana roba koristi u carinskom području Republike Srbije, uz obavezu ponovnog izvoza u neizmenjenom stanju, osim zbog uobičajenog smanjenja vrednosti zbog njene upotrebe.

Na robu koja se privremeno uvozi ne plaća se carina ili se plaća po sniženoj stopi i na nju se ne primenjuju mere komercijalne politike (spoljnotrgovinska ograničenja), osim ako posebnim propisima nije drugačije regulisano.

Privremeni uvoz se može obaviti samo na osnovu podnetog zahteva i dobijenog odobrenja od strane carinskog organa, a može se odobriti samo ako je moguće utvrditi istovetnost uvezene robe.

Carinski zakon ne propisuje rok za privremeni uvoz, već ostavlja carinskom organu da u odobrenju sam utvrdi ovaj rok, polazeći od ugovorenih uslova i ispunjavanja svrhe privremenog uvoza.

Radi pravilne primene ovog postupka, učesnici u postupku privremenog uvoza bi morali da budu upoznati sa svim svojim pravima i obavezama.

Iz ovog razloga, učesnici seminara biće upoznati sa uslovima, propisima, pravima i obavezama u postupku privremenog uvoza, kako bi ga što brže i efikasnije obavljali na zakonski regulisan način.

Ciljna grupa:

Svi učesnici u spoljnotrgovinskom prometu (uvoznici, izvoznici, špediteri, prevoznici itd.)

Cilj seminara:

Upoznavanje učesnika u spoljnotrgovinskom prometu sa uslovima za odobravanje postupka privremenog uvoza, sa olakšicama koje pruža navedeni postupak, kao i sa obavezama učesnika pri sprovođenju postupka privremenog uvoza.

Teme:

Po završetku polaznik je osposobljen da:

U potpunosti razume način sprovođenja postupka privremenog uvoza, prava i obaveze koje ima prilikom sprovođenja istog, kao i olakšice koje ovaj postupak pruža u odnosu na redovne carinske postupke.

Predavač:

Dragan Simić, stručnjak sa višegodišnjim iskustvom u carinskoj službi. Radio je kao carinski inspektor, kao šef carinske ispostave, obavljao je poslove samostalnog savetnika u Sektoru za carinsko poslovanje. Trenutno radi kao Revizor u stručnim poslovima naknadne kontrole.

Mesto i vreme održavanja:

Centar za razvoj ljudskih resursa – MNG Centar, Jevrejska 24, Beograd, 8.decembar 2011. od  14.00 – 20.00 časova
Cena

Kotizacija uključuje: izvođenje seminara, materijale, sertifikat, osveženje i zajednički ručak učesnika.
Cena po učesniku: 10.700,00 dinara + PDV(18%)

Popusti:                
              
25% popusta firmama ukoliko izvršite prijavu svojih zaposlenih na seminare: Redovan postupak carinjenja i Privremeni uvoz
10% popusta na trećeg i svakog sledećeg učesnika seminara
10% popusta svim firmama koje su učestvovale na seminarima i treninzima MNG Centra u 2010. godini
5% popusta ukoliko je uplata izvršena 15 dana pre termina održavanja seminara

Prijavljivanje:

Putem telefona: 011/3284-269; 3284-761; 3283-248 ili e-mailom: office@mngcentar.com ili prijava@mngcentar.com

link ka vesti:
 http://www.mngcentar.com/InternetOfficeSite/Education/Courses/ArticleContent.aspx?articleID=92404634-dbef-42bb-8e7c-264b47c38f2c
 

INFORMATIVNE RADIONICE PROGRAMA PREKOGRANIČNE SARADNJE BUGARSKA - SRBIJA BIĆE ORGANIZOVANE U DECEMBRU 2011. GODINE

U decembru 2011. godine biće organizovane informativne radionice u okviru Programa prekogranične saradnje Bugarska - Srbija.

Na radionicama će biti predstavljeni osnovni ciljevi i zadaci drugog poziva za prikupljanje predloga projekata i osnovna pravila prijavljivanja projekata u okviru programa.
Informativne radionice će se održati:

• 05.12.2011. u Sofiji (Bugarska)
• 06.12.2011. u Montani (Bugarska)
• 07.12.2011. u Nišu (Srbija)
• 08.12.2011. u Boru (Srbija)

Radionice u Sofiji i Montani će biti organizovani na bugarskom jeziku dok će radionice u Nišu i Boru biti organizovani na srpskom jeziku.

Radionice su otvorene za predstavnike organizacija iz prekograničnog regiona koje su zainteresovane za prijavljivanje projekata.

Detaljni program radionica kao i tačne lokacije njihovog održavanja biće naknadno objavljene na sajtu programa.

Za više informacija i/ili ako želite da izrazite interesovanje za učešće na radionicama molim obratite se Zajedničkom Tehničkom Sekretarijatu programa:
NNikolich@mrrb.government.bg; Tz.Guerdjikova@mrrb.government.bg; http://www.ipacbc-bgrs.eu/

Izvor: Vebsajt Građanske inicijative, 30.11.2011.

KAKO POVEĆATI LIČNU I POSLOVNU EFIKASNOST – ALATI I TEHNIKE – 13. DECEMBAR 2011.

Efikasnost, lična i poslovna, postaje imperativ savremenog doba. Najčešće, u razgovoru sa prijateljima ili poslovnim partnerima, možete čuti niz žalbi ili izgovora za površan i neefikasan posao ili odnos.

Efikasno delovanje, lično i poslovno, štedi vreme, energiju i novac i doprinosi povećanju samopuzdanja i radne efikasnosti. Trening teži da kod pojedinca razvije sposobnosti analize faktora sredine, drugih ljudi i sebe i njihov pojedinačni značaj za ličnu i radnu efikasnost. U praksi se najčešće susrećemo sa ponašanjem u skladu sa poslovicom: „Ko hoće, nađe način; ko neće, nađe izgovor.“ Čak i jednostavna analiza obrazloženja određenih događa može nam dati uvid u način sagledavanja problema i mogućih rešenja koje osoba ima na raspolaganju.

Jedan od razloga lične i profesinalne neefikasnosti je i u globalnom, generalizovanom načinu sagledavanja problema, okoline i sebe (po principu sve ili ništa; crno-belo). Na treningu će zainteresovanima biti predstavljene tehnike i alati za vežbanje analitičkom, evaluativnom pristupu sagledavanja sebe, okruženja, drugih osoba i postavljenih ciljeva. što doprinosi boljem razumevanju i stvara osnovu za efikasnije planiranje i realizaciju ciljeva. Tome doprinosi primena principa planiranja i efikasnog rešavanja problema.

Ciljna grupa:
Pojedinci koji žele da unaprede ličnu i/ili poslovnu efikasnost, menadžeri različitih nivoa, zaposleni u kadrovskim odeljenjima preduzeća, direktori.

Cilj treninga:
Cilj treninga je da učesnici steknu sledeća znanja:

Veštine koje će učesnik steći:

Teme:

Po završetku polaznik je osposobljen da:

Predavač:
Slobodan Spasić, psiholog. Saradnik u nastavi za predmete Psihologija i Socijalna psihologija na Univerzitetu u Beogradu. Realizator edukacije nastavnika (program obaveznog stručnog usavršavanja) za oblast novi oblici zavisnosti (Zavod za unapređenje obarazovanja i Ministarstvo prosvete RS). Uža oblast interesovanja: psihologija rada (profesionalna selekcija, klasifikacija, obuka i trening zaposlenih, psihologija manipulacije, različiti oblici zavisnog ponašanja), integracija psiholoških poslova i aktivnosti. Radio u kompaniji „Rick Eis“ (selekcija i obuka zaposlenih, analiza radnih mesta, analiza rizika i bezbednosti).

Mesto i vreme održavanja:
Centar za razvoj ljudskih resursa i menadžment – MNG Centar, Jevrejska 24 , Beograd, 13. decembar 2011. od 09.30 – 17.00 časova.

Cena:
Kotizacija uključuje: izvođenje seminara, materijale, sertifikat, osveženje i zajednički ručak učesnika.
Cena po učesniku: 15.700,00 dinara + PDV(18%)

Popusti:
10% popusta na trećeg i svakog sledećeg učesnika seminara
10% popusta svim firmama koje su učestvovale na seminarima i treninzima MNG Centra u 2010. godini
5% popusta ukoliko je uplata izvršena 15 dana pre termina održavanja seminara

Prijavljivanje:
Putem telefona: 011/3284-269; 3284-761; 3283-248; 3284-485 ili e-mailom: office@mngcentar.com ili prijava@mngcentar.com
 

link ka vesti:  http://www.mngcentar.com/InternetOfficeSite/Education/Courses/ArticleContent.aspx?articleID=ac042b90-3a69-484a-a131-a706fc4b29c8
NOVINE U ZAKONU O DEVIZNOM POSLOVANJU – 15. novembar 2011.

Zakon o deviznom poslovanju je od suštinske važnosti za poslovanje ne samo finansijskog već i realnog sektora. Donošenjem Zakona o izmenama i dopunama zakona o deviznom poslovanju izvršena je liberalizacija deviznog poslovanja i uvedene su druge značajne novine u ovom sistemskom propisu.

Kako postoji veliko interesovanje privrednika i bankara za izmene u oblasti deviznog poslovanja, na seminaru će se govoriti o razlozima donošenja izmena i dopuna Zakona o deviznom poslovanju, o cilju njihovog donošenja, o pojedinim odredbama i novim rešenjima u Zakonu, o novinama u pogledu rokova unosa deviza i kreditnih poslova sa inostranstvom, o obavljanju novih oblika deviznih poslova, posebno garancijskih poslova i dinarskog kreditiranja rezidenata od strane međunarodnih institucija, ali i obavezama učesnika u spoljnotrgovinskom i deviznom poslovanju.

Ciljna grupa:

Rezidenti koji se bave spoljnotrgovinskim i deviznim poslovanjem.

Cilj seminara:

Upoznavanje sa novinama u Zakonu o deviznom poslovanju.

Teme:

Po završetku polaznik je osposobljen da:

Predavač:

Snežana Đurić Radulović, načelnik odeljenja za neposrednu kontrolu. Član radne grupe za izradu Zakona o deviznom poslovanju, Zakona o spoljnotrgovinskom poslovanju, kao i podzakonskih akata. Član Stalne koordinacione grupe za nadzor nad sprovođenjem Nacionalne strategije za borbu protiv pranja novca i finansiranja terorizma.

Mesto i vreme održavanja:

Centar za razvoj ljudskih resursa i menadžment – MNG Centar, Jevrejska 24, Beograd, 15. novembar 2011. od  14.00 – 17.15 časova.

Cena:

Kotizacija uključuje: izvođenje seminara, materijale, sertifikat, osveženje i zajednički ručak učesnika.
Cena po učesniku: dinara 10.700,00 dinara + PDV(18%)

Popusti:

Prijavljivanje:

Putem telefona: 011/3284-269; 3284-761; 3283-248 ili e-mailom: office@mngcentar.com ili prijava@mngcentar.com

Napomena:

Kompanija Paragraf predstaviće svoj proizvod Pravnu bazu Paragraf Lex u prvoj pauzi seminara, u trajanju od deset minuta. Svi zainteresovani učesnici dobiće 10% popusta na cenu proizvoda i besplatnu obuku za njegovo korišćenje.

LINK KA VESTI:
 http://www.mngcentar.com/InternetOfficeSite/Education/Courses/ArticleContent.aspx?articleID=ea54ace9-d8b2-4845-9db9-7e4b24a78cf7

NA DNEVNOM REDU NARODNE SKUPŠTINE 5.DECEMBRA 2011. VIŠE PREDLOGA ZAKONA

Tanjug

Skupština Srbije završila je raspravu o svim tačkama dnevnog reda tekuće sednice o kojima će poslanici glasati u ponedeljak, 5. decembra.

To su Predlog zakona o rehabilitaciji, izmene zakona o vanrednim situacijama, o policiji, i o državnim i drugim praznicima u Srbiji.

Poslanici će se izjasniti i o izmenama Zakona o platama u državnim organima i javnim službama, Predlogu zakona o tržišnom nadzoru kao i o nekoliko sporazuma iz oblasti odbrane, ekonomije i zaštite životne sredine.

Glasaće se i o Predlogu zakona o zdravstvenoj ispravnosti predmeta opšte upotrebe i o izmenama zakona o biocidnim proizvodima i o hemikalijama.

DRUŠTVO SUDIJA SRBIJE UKAZUJE DA OSTAVKA SUDIJE MILIMIRA LUKIĆA "POTKREPLJUJE SUMNJU" DA SE ODLUKE O IZBORU SUDIJA PREISPITUJU PROIZVOLJNO I POD PRITISCIMA

"Nedavna ostavka sudije Milimira Lukića, člana Visokog saveta sudstva, potkrepljuje sumnju da se postupak preispitivanja odluka prvog sastava Visokog saveta sudstva vrši na proizvoljan način i pod pritiscima", upozoreno je u saopštenju.

Društvo sudija Srbije smatra da posle Lukićeve ostavke Visoki savet sudstva, uz četiri stara člana koji ne mogu da odlučuju o pravilnosti svojih odluka, nema većinu od šest glasova za odlučivanje u postupku revizije.

VSS, kako je navedeno, nema ni "sastav u kojem sudije čine bar polovinu članova... što dovodi u pitanje i legitimitet drugih odluka koje Savet treba da donese".

SUFICIT SA CEFTA U PRVIH DESET MESECI 1,28 MILIJARDI DOLARA

Srbija je u prvih deset meseci ove godine ostvarila suficit u razmeni sa zemljama CEFTA od 1,28 milijardi dolara, što je rezultat uglavnom izvoza poljoprivrednih proizvoda, pokazali su podaci Republičkog zavoda za statistiku

Srbija je u zemlje CEFTA od januara do oktobra najviše izvozila žitarice, proizvode od njih, razne vrste pića, gvožđe i čelik, a najviše je uvozila struju, gvožđe i čelik, kameni ugalj i obojene metale, kao i povrće i voće.

Izvoz Srbije, za posmatrani period, iznosio je 2,69 milijardi dolara, a uvoz je bio 1,41 milijardi, što znači da je pokrivenost uvoza izvozom iznosila 191,4 odsto.

U 2010. godini Srbija je ostvarila suficit u trgovinskoj razmeni sa zemljama CEFTA sporazuma od 1,36 milijardi dolara, što je, takođe, uglavnom bio rezultat izvoza poljoprivrednih proizvoda.

Region CEFTA je jedno od retkih tržišta sa kojima Srbija ima kontinuirani suficit u razmeni, odnosno na koje više izvozi nego što uvozi, i prema učešću u ukupnom izvozu Srbije, to tržište je drugo po značaju, posle tržišta EU.

CEFTA sporazum je sporazum o slobodnoj trgovini između Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Makedonije, Albanije, Moldavije i UNMIK-a, u ime Kosova.

Izvor: Tanjug, 1.12.2011.

U NARODNOJ BANCI SRBIJE ODRŽAN SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA UDRUŽENJA PRIVREDNIKA

U Narodnoj banci Srbije juče, 30. novembra, održan je sastanak sa predstavnicima više udruženja privrednika, koji su nedavno uputili javni apel Vladi Republike Srbije i Narodnoj banci. Sastanku sa guvernerom Narodne banke Srbije Dejanom Šoškićem prisustvovali su Miloš Bugarin, predsednik PKS, Miodrag Kostić, predsednik Udruženja poslodavaca Srbije "Poslodavac", Dušan Bajatović, potpredsednik Udruženja poslodavaca Srbije "Poslodavac" i Nebojša Atanacković, predsednik Unije poslodavaca Srbije.

Razgovor je protekao u konstruktivnoj atmosferi uz analizu mogućih mera kojima bi se situacija u privredi mogla unaprediti, uvažavajući ograničenja koja proističu iz nadležnosti Narodne banke Srbije definisanih Zakonom. Konstatovano je da razgovore treba nastaviti uz prisustvo predsednika Vlade kao ključnog sagovornika.

Kabinet guvernera
Izvor: Press služba Narodne banke Srbije, 1.12.2011.

OTVOREN MEĐUNARODNI NAUČNI SIMPOZIJUM O ODRŽIVOJ POLJOPRIVREDI I RURALNOM RAZVOJU

Tanjug

Državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede i trgovine Ljubiša Dimitrijević otvorio je danas u Banji Vrdnik Međunarodni naučni simpozijum o održivoj poljoprivredi i ruralnom razvoju.

Dimitrijević je tom prilikom izjavio da se glavni cilj koncepta održive poljoprivrede i ruralnog razvoja ostvaruje kroz obrazovanje, primenu novih tehnologija, zapošljavanje i zaštitu životne sredine

"Investiranjem u ruralni razvoj i razvoj malog preduzetništva, poboljšava se ekonomski položaj i kvalitet života u ruralnim područjima", dodao je Dimitrijević.

On je podsetio da je Ministarstvo poljoprivrede i trgovine donelo Nacionalni program ruralnog razvoja u skladu sa svetskim i evropskim standardima, saopšteno je iz tog resora.
Skup, koji beogradski Institut za ekonomiku poljoprivrede tradicionalno organizuje svake godine početkom decembra, tokom dva dana trajanja okupiće oko 150 stručnjaka iz Srbije i inostranstva, sa oko 100 radova.

Naziv simpozijuma je "Održiva poljoprivreda i ruralni razvoj u funkciji ostvarivanja strateških ciljeva Republike Srbije u okviru Dunavskog regiona - razvoj lokalnih zajednica", a rad tog skupa će biti organizovan u četiri sekcije.

Teme panela su integralni programi razvoja ekonomije ruralnih lokalnih zajednica, regionalizacija seoskih područja, jačanje kapaciteta - mreže lokalnih aktera, administracije, preduzetnika, zaposlenih.

Jedna od sekcija posvećena je susedskim programima podrške Evropske unije (EU) u razvoju poljoprivrede, malih i srednjih preduzeća i seoskog turizma - iskustva i mogućnosti za saradnju pograničnih ruralnih regiona.

U radu, čija je tema "Zemlja zdrave hrane i banja" koji su podneli Branislav Gulan i Vojislav Stanković iz Privredne komore Srbije (PKS), navodi se da se u zemlji godišnje na 4,1 miliona hektara obradivih poljoprivrednih površina proizvede oko 20 miliona tona agrarnih proizvoda u vrednosti od 5,5 milijardi dolara.

Od izvoza hrane, kako ističu autori iz PKS, u Srbiju je u 2010. stiglo 2,2 milijarde dolara (petina ukupnog izvoza zemlje) i ostvaren je suficit od 1,1 milijardu dolara.

"Veća proizvodnja hrane i njena realizacija uz podsticaj snažnijeg razvoja seoskog turizma može se ostvariti ukoliko bi se u ruralni razvoj Srbije uložilo oko milijardu dolara, a ceo region Srbije, kako je predlagala PKS, bio proglašen za područje bez genetski modifikovanih proizvoda", istaknuto je u pomenutom radu.
Stručnjaci PKS ukazuju da je to značajno, jer se 10 odsto stanovništva EU ili blizu 50 miliona njih izjasnilo da hoće da troši takvu hranu i naglašavaju da izvoz hrane uz takvo ulaganje za samo tri godine može biti udvostručen.

"Međutim, agrar, ali ni turizam u Srbiji i pored obilja mogućnosti nisu strateška privredna grana", ocenili su Gulan i Stanković.

Autori naglašavaju da bi, kada bi bili stvoreni isti uslovi života na selu kao i u gradu, mladi ostajali u njemu da žive i rade, ne samo u poljoprivredi i oko nje, već i u turizmu, a na taj način bi bilo zaustavljeno i nestajanje svakog četvrtog sela u Srbiji, gde ih ima ukupno oko 4.600.

Gulan i Stanković navode i da bi u Srbiju, uz veliki broj brendova u hrani, kroz razvoj turizma - godišnje se održi oko 1.500 manifestacija - mogao da bude privučen značajan broj gostiju, jer zemlja u oblasti seoskog i banjskog turizma "ima šta da ponudi".

SRBIJA JE NAZADOVALA NA GODIŠNJOJ LISTI ORGANIZACIJE TRANSPARENSI INTERNEŠNEL I SADA SE NALAZI NA 86. MESTU

Tanjug

Indeks percepcije korupcije u Srbiji je 3,3.

Srbija je zabeležila pad indeksa percepcije korupcije sa 3,5, koliki je imala u protekle dve godine, na 3,3, koliko je zabeleženo u 2011. godini, navodi se u godišnjem izveštaju Transparensija.

Srbija je prošle godine bila na 78. mestu po indeksu percepcije korupcije.

Kao glavne probleme Srbije, predstavnici Transparentnosti naveli su nedovoljnu reformu pravosuđa, kršenje antikorupcijskih zakona, vaninstitucionalnu moć političkih stranaka koja utiče na rad javnog sektora, netransparentan proces donošenja odluka, nepotrebne procedure i nedovoljne kapacitete organa koji vrše nadzor nad primenom zakona.


Na pitanje kako se u izveštaj Transparensija uklapa tvrdnja predsednika Srbije Borisa Tadića da su najviši državni funkcioneri "ratnici protiv kriminala", Dačić je odgovorio da treba odvojiti kriminal i korupciju jer to "nisu iste teme".

Dačić je istakao da bi trebalo odvojiti sitnu korupciju od sistemske korupcije.

Poverenik za informacije od javnog žnacaja Rodoljub Šabić ocenio je da nazadovanje na listi Transparensija po pitanju percepcije indeksa korupcije ukazuje da Srbija mora da radikalno preispita koncepciju u borbi protiv korupcije.

"Razlozi su evidentni. Ne možemo poreći da je još uvek potpuno jasno da neki bitni antikorupcijski organi imaju i slaba ovlašćenja i još slabije resurse, kao i da se neke odluke donose potpuno netransparentno", rekao je Šabić.

Potpredsednica Vlade Verica Kalanović ocenila je da je pad Srbije na listi Transparensi internešnela o indeksu korupcije "loša vest" i signal da država treba ozbiljno da radi na reformi institucija i zakona.

Funkcioner Srpske radikalne stranke Aleksandar Martinović kritikovao je danas vlasti u Srbiji da se "selektivno" bore protiv korupcije.

"Ne kažem da država uopšte ne vodi borbu protiv korupcije, ali mislim da je ta borba prilično selektivna i često politički obojena. Tamo gde režimu ne odgovora da se vodi borba protiv korupcije, onda se tu i ne vodi", kazao je Martinović.

Od zemalja bivše SFRJ najbolje je plasirana Slovenija, koja se nalazi na 35. mestu sa ocenom 5,9, Hrvatska i Crna Gora dele 66. mesto, Makedonija je na 69. mestu, dok je BiH lošija od Srbije i sa indeksom 3,2 nalazi se na 91. mestu.

Predsednik Transparentnosti Srbije Vladimir Goati je istakao da visok stepen korupcije onemogućava ekonomski razvoj i da upravo zemlje sa malim indeksom percepcije imaju "endemsku korupciju".

Prema njegovim rečima, glavni razlozi za visok nivo korupcije u Srbiji su spora reforma pravosudnog sistema uz mnogo grešaka, slabljenje institucija, i političke partije koje niko ne kontroliše i koje je nazvao "generatorom korupcije".

Programski direktor Transparentnosti Srbija Nemanja Nenadić rekao je da ovogodišnja pozicija Srbija nije značajno drugačija od prošlogodišnje, ali da pokazuje ono što svi već odavno znaju a to je da se stvari po tom pitanju ne menjaju na bolje.

Govoreći o najvećim problemima u borbi sa korupcijom, Nenadić je naveo da organi vlasti krše antikorupcijske zakone, da se usvajaju kontradiktorne odredbe, da se obavlja diskreciona primena zakona, da proces lobiranja nije uređen i da se zakonski propisi usvajaju netransparentno.

Ove godine rangirane su 183 zemlje sa rasponom indeksa od jedan do deset. Indeks 10 znači da u zemlji nema korupcije, a jedan da je zemlja prožeta korupcijom.

NEMAČKA KOMPANIJA "KONTITEK FLUID" OTVARA 250 RADNIH MESTA U SUBOTICI

Tanjug

Ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić potpisaće danas u Subotici sa nemačkom kompanijom "Kontitek fluid" (ContiTech Fluid) Ugovor o dodeli bespovratnih sredstava za izgradnju nove fabrike u industrijskoj zoni "Mali Bajmok" u Subotici.

Kompanija "Kontitek flud" je preko programa Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja za dodelu bespovratnih sredstava za podsticaj investicija dobila milion evra, odnosno 4.000 evra po novom radnom mestu, za zapošljavanje 250 novih radnika i izgradnju novog pogona u Subotici.

Ukupna investicija te kompanije iznosi 10.070.000 evra, a novi pogon proizvodiće sisteme za sprovođenje različitih tečnosti koji se primenjuju u automobilskoj industriji, kao i ostale proizvode kao što su cevi za turbo punjače, rashladne tečnosti i tečnosti za linije podmazivanja, saopštilo je resorno ministarstvo.

Kompanija "Kontitek flud" koja je jedna od šest divizija poznate svetske kompanije "Kontinental" poseduje proizvodne pogone na 58 lokacija u 18 zemalja, a glavni kupci te kompanije su "Folskvagen grupa", "Pežo-Sitroen grupa", BMW i "Dajmler".

DANI SLOVENAČKE PRIVREDE U NOVOM SADU

RTV

U okviru manifestacije "Dan slovenačke privrede u Novom Sadu", u tržnom centru "Merkator" predstavljeni su proizvodi osam slovenačkih preduzeća koja posluju u Srbiji, nakon čega je u Master centru Novosadskog sajma priređen poslovni forum radi pomoći kompanijama dveju zemalja u investiranju i pronalaženju zajedničkih interesa na domaćim i stranim tržištima.

Obraćajući se privrednicima, predsednik Skupštine Vojvodine Šandor Egereši je istakao da ekonomska saradnja Vojvodine sa Slovenijom ima budućnost ne samo zbog ranijih tradicionalnih veza nego i zajedničke evropske perspektive Slovenije i Srbije.

Slovenački ambasador u Beogradu Franc But je naglasio da su ovakvi susreti privrednika, u organizaciji poslovnih klubova Slovenije u Beogradu i Vojvodini, dobra prilika za ostvarivanje i proširenje poslovne saradnje pa i za nove investicije, koje su preduslov za otvaranje novih radnih mesta i izlazak iz ekonomske krize.

GRAD BEOGRAD BI OVOG MESECA MOGAO DA POOŠTRI PROPISE O DRŽANJU OPASNIH PASA: Najavljeno da će godišnja taksa njihovim vlasnicima biti 30.000 dinara, a u šetnju će moći da ih izvode samo punoletne osobe

Gradski sekretar za komunalne i stambene poslove Predrag Petrović kaže da bi predlog mogao pred odbornicima skupštine grada da se nađe u novembru, a razlog pooštravanja su četiri nedavna napada vlasničkih opasnih pasa, ali i neažurnost i nerad republičke veterinarske inspekcije.

Predviđa se i oštrija kaznena politika - prekršioci odluke plaćali bi od 35.000 do 70.000 dinara. Pod opasnim psom se po sadašnjim propisima podrazumevaju pitbul terijer, bul terijer, američki staford, minibul terijer, kao i svi mešanci ovih rasa.

Prema njegovim rečima, Beograd je tražio, ali nije dobio, mnoge nadležnosti u vezi sa zaštitom životinja i strožom kontrolom odgovornog vlasništva nad psima.

Sa svojim zakonskim ovlašćenjima Beograd, prema Petrovićevim rečima, može da se bavi samo posledicama. a ne i uzrocima povećanog broja uličnih pasa - kojih sada ima oko 15.000 - a zbog neažurnog vođenja baze podataka ne zna se broj vlasničkih pasa u gradu.

Razlog je, kako je ukazao, to što vlasnik psa nema obavezu da prijavi smrt svog ljubimca, niti da u roku od mesec dana prijavi novo leglo sa štencima.

21. DECEMBRA 2012. NIJE KRAJ SVETA, VEĆ JE REČ O DOLASKU BOGA I POČETKU NOVE ERE TVRDI NEMAČKI STRUČNJAK SVEN GRONEMEJER

Tanjug

Kraj sveta nije blizu, ili bar tako tvrdi nemački stručnjak Sven Gronemejer koji radi na dekodiranju majanskog spisa u kome se pominje 2012. godina i koji kaže da taj datum označava prelazak u novu eru a ne kraj sveta kako se misli.

Gronemejer, sa australijskog Univerziteta La Trob predstavio je juče svoje nalaze na arheološkom nalazištu Palenke na jugu Meksika, nekoliko dana pošto je meksički Arheološki institut saopštio da postoji još jedna tablica sa hijeroglifima na kojoj se pominje 2012. godina što je izazvalo novu rundu diskusija o eventualnoj propasti sveta.

Gronemejer godinama radi na kamenoj tablici koja je pronađena u Tortugeru, u državi Tabasko, prenosi AP.

On tvrdi da spis opisuje povratak misterioznog majanskog boga Bolon Jokte krajem 13. perioda od 400 godina, poznatog kao Baktuns, koji se završava 21. decembra 2012. Maje su 13 smatrali svetim brojem i nema ničeg apokaliptičnog u datumu, kaže Gronemejer.

Tekst je isklesan pre 1.300 godina i deo tablice je oštećen zbog čega je poslednji pasus gotovo nečitljiv. Fragment je, kaže Gronemejer, upozorenje eliti Tortugera da pripreme zemlju za povratak boga. Bolon Jokte, bog stvaranja i rata, pojaviće se tog dana u svetilištu u Tortugeru.

"Datum ima simboličnu vrednost jer se vidi kao odraz dana stvaranja. Reč je o dolasku boga a ne kraja sveta", rekao je on.

GRČKA TELEKOMUNIKACIONA KOMPANIJA OTE OBJAVILA JE DANAS DA PREGOVARA SA TELEKOMOM SRBIJE O PRODAJI 20 ODSTO AKCIJA U TOJ SRPSKOJ TELEKOMUNIKACIONOJ KOMPANIJI

Pošto su pregovori u toku ne možemo da govorimo o ishodu niti o rasporedu razgovora, objavio je OTE na Atinskoj berzi.

Telekom Srbije je 24. novembra saopštio da postoji mogućnost da otkupi akcije od OTE-a.

Agencija Blumberg je pre toga objavila da je Telekom Srbija zatražio od banaka kredit za realizaciju otkupa petine od ukupnog broja akcija, dok bi ostatak novca bio iskorišćen za reprogramiranje kredita uzetog ranije tokom godine.

OTE je vlasnik 20 odsto akcije Telekoma Srbije od 1997. godine, a Vlada Srbije poseduje preostalih 80 odsto akcija.

Početkom ove godine na tenderu za prodaju 51 odsto Telekoma Vlada Srbije je za taj paket tražila minimalno 1,4 milijarde evra, dok je austrijska kompanija A1 (Telekom Austrije), jedini učesnik na tenderu, ponudila 950 miliona.

KOME DA SE OBRATITE PRE POTPISA NA UGOVOR S BANKOM

Većina klijenata koja su naslepo potpisivala dokumenta u banci, već se više puta opekla. Sada klijenti vode računa o svakom detalju, a za manje upućene savetodavne usluge pružaju NBS, portali, udruženja potrošača, ali i advokatske kancelarije.

ADRESA - Za one koji žele da dobiju institucionalan savet, tu je Narodna banka Srbije, tačnije njen centar za zaštitu korisnika finansijskih usluga. Za sva pitanja i pritužbe na raspolaganju je besplatan telefonski broj 0800-111-110 od 8 do 21 svakog radnog dana, a na postavljena pitanja biće odgovoreno najkasnije u roku od 48 časova.

Kao alternativa su i specijalizovani sajtovi koji svakodnevno objavljuju novosti iz banaka i daju njihovu uporednu ponudu. Najpopularniji su banke:online i kamatica.rs. Na njihovim stranicama mogu se naći imejl adrese na koje korisnici mogu da šalju svoje nedoumice, mada i odeljci najčešća pitanja koja unapred daju odgovor na ono što najčešće tišti korisnika. Udruženja potrošača takođe nude savetodavne usluge, između ostalih i korisnicima finansijskih usluga. Najbolje je da se postave konkretna pitanja da bi se stručnjaci iz udruženja konsultovali sa svojim stručnjacima. Oni koji imaju pedesetak evra, mogu da odu direktno kod advokata i da pročešljaju svoja prava.

Odnedavno su počela da rade Udruženja bankarskih klijenta koja na godišnjem nivou naplaćuju članarinu od oko 500 dinara.

Autor: I. Jovanović, 24 sata

POSLOVNE PREVARE UČESTALE SU U DRUŠTVIMA GDE SE ZAKONI NE PRIMENJUJU U POTPUNOSTI

Tanjug

Poslovne prevare učestale su u društvima gde se zakoni ne primenjuju u potpunosti, a na ruku takvim aktivnostima ide i ekonomska kriza i besparica, ocena je stručnjaka za kriminološka istraživanja, sociologa i psihologa.

"Prevara kao krivično delo postoji u svim državama bile one siromašne ili bogate. Očigledno je da je to pre svega stvar strukture pojedine ličnosti. Ali svakako će taj čovek, ako se nađe u nekoj pogodnoj društvenoj situaciji za prevaru, on pre iskoristiti tu situaciju, nego u ekonomski stabilnoj zemlji", rekao je stručnjak za kriminološka istraživanja Dobrivoje Radovanović.

Povod za razgovor sa stručnjacima je pojava poslovnih prevara i lažnog predstavljanja, kakve su posledice i kako takve pojave sprečiti u društvu.

Poslednja u nizu, dogodila se prošle sedmice, kada je Agencija za privredne registre upozorila da preduzeća i preduzetnike obilaze prevarantni koji se lažno predstavljaju da su komercijalisti te Agencije, dostavljaju lažne diskove i štampani materijal sa bazom podataka o registrovanim preduzećima i naplaćuju te usluge.

Radovanović je, tim povodom, istakao da prevare mogu biti sitne ali i da njih prosečno inteligentan čovek može lako da otkrije, samo ako obrati pažnju na detalje koje ti preveranti iznose.

Međutim, naglasio je, prevare mogu biti sofisticirane, organizovane i materijalno "potkovane", odnosno mogu ih obavljati i bogati ljudi, koje je dosta teže otkriti.

Radovanović je ukazao i na najnoviji moderan sistem prevara, osnivanje "fantom preduzeća" - gde se osnivaju firme, dugo rade, ostvaruju profite, dobiju razgranatu mrežu saradnika, a zatim ođednom nestanu sa tržišta.

U takvim situacijama firme u razvijenim zemljama štite se tako što postoje banke podataka o svim potencijalnim prevarantima, ali se i redovno prati bonitet firmi.

"Svaka novoformirana firma mora da se dokaže u poslovanju da bi određene državne institucije i kompanije stupile u konakt sa njima. Proverava se bonitet i firmi čija su imena jako poznata u poslovnom svetu, jer može doći do pada, promene menadžerskog tima i gubitaka", naglasio je on.

Psiholog Žarko Trebješanin kaže da ukoliko je neka zemlja uređenija i poslovni moral "na ceni" prevara je manje, dok u državama gde toga nema, prevara je rasprostranjen vid aktivnosti za članove tog društva.

"Vrlo je bitno da je zemlja uređena i da postoje i zakoni koji se primenjuju. Da postoji i neki opšti i poslovni moral i tu su onda manje šanse za ovakve pojave. Ovde, gde se gotovo svako trudi da nekoga prevari i izvuče za sebe korist, gde sama država ne ispunjava svoje obaveze, jasno je da je to mnogima signal da je sve dopušteno i da treba biti samo snalažljiv i to iskoristiti za sebe", naglasio je Trebješanin.

On smatra i da u zemlji vlada "dosta haotično stanje i u pogledu primene zakona i nepisanih moralnih pravila".

"Zakoni se donose i postoje na papiru ali očigledno da se ne poštuju. Tako da ima dosta slučaja ne samo da se obmanjuju insitucije, već i građani da ako daju novac jer će im biti pronađen posao, da će im omogućiti da kupe nešto mnogo jeftinije nego što bi to moglo. I pošto ljudi žive u zemlji gde gotovo sve može, nasedaju na te prevare", ocenio je Trebješanin.

"U ovakvim vremenima se svakako poštenje stavlja na neku probu, neki ne uspevaju da odole, ali to pokazuje da nisu bili dovoljno pošteni, odnosno da to poštenje nije dovoljno čvrsto i ukorenjeno", dodao je Trebješanin odgovarajući na pitanje da li i posten čovek može da bude u iskušenju da razmišlja ili učini prevaru.

PR menadžer Agencije za privredne registre Gabrijela Petković-Jovanović ističe da je najveći problem u ovom konkretnom slučaju što prevaranti zaposlene u preduzeću "hvataju na brzinu".

"Oni čak nemaju ni legitimacije, kažu, u ime APR donosimo ovaj materijal, potpišite dostavnicu i ugovor. Ljudi potpišu i posle tek sekretarice ili ko drugi u preduzeću vidi da na ugovor piše naziv nekog drugog preduzeća i da nigde ne piše APR", objašnjava Petković-Jovanović kako funkcioniše ceo "sistem".

APR je ovakve slučajeve već prijavljivao MUP, a kako je reč o iznosima koji su i veći od 10.000 dinara, zaposleni koji su bili "žrtve" ovakih prevara, imaju zbog toga velike probleme na poslu.

ŠTA I KAKO MOŽETE KUPOVATI PREKO INTERENTA

Ukoliko se opredelite za kupovinu preko Interneta pre svega vam treba kreditna kartica, mada neku robu možete platiti i pouzećem.

Domaću Dina karticu kojom se može plaćati na internetu, korisnici mogu dobiti samo u četiri manje banke - KBC banka, Poštanska štedionica, Privredna banka i Univerzal banka, objavio je sajt kamatica.com

Broj sajtova na kojima se može njom plaćati je isti - tu su "Telekom", "Telenor", "Jat ervejz" i "E uprava".

Da je za ovu uslugu zainteresovano sve više građana pokazuje i podatak da se broj onih koji obavljaju plaćanja preko interneta gotovo udvostručio tokom protekle tri godine - sa 11 odsto u 2009. godini na 20 odsto u ovoj godini.

Za plaćanja na internetu mogu se koristiti pored debitnih i kreditne kartice, ali je za karticu važno da ima tu osobinu da se može koristiti na internetu.

Korisnici kartica u Srbiji, takođe, preko interneta najčešće kupuju odeću i obuću i plaćaju račune.

Banke u Srbiji, uglavnom ne naplaćuju proviziju od vlasnika kartice, već od prodavca-vlasnika sajta, međutim ako se plaća kreditnom karticom klijent ima i dodatne troškove kamate.

Neke od banaka nude i preporučuju posebne kartice koje se koriste isključivo na internetu. Pre upotrebe potrebno je da ove kartice budu "napunjene" novcem, jer funkcionišu po pripejd sistemu i uglavnom su vezane za poseban devizni račun.

Kod drugih banaka, klijenti uz tekući račun dobijaju platnu karticu, koja je vezana za isti, mogu da je koriste za plaćanje na internetu i kada se plati na "netu" banka skine iznos sa tekućeg računa.

Banke na ovaj način, zapravo, više ulažu u bezbednost, a među bankama koje nude takve kartice su Alfa banka, koja nudi Viza Elektron debitnu karticu uz tekući račun, kao i Premium Visa Classic kreditnu karticu, Banka Inteza koja u svojoj ponudi ima kreditnu Master Card i Visa internet samo za internet pripejd.

Tu su još i Rajfajzen banka koja nudi VISA Virtuon samo za internet pripejd, Gift kartica pripejd Erste banke i Visa internet samo za internet pripejd i kreditna Mastercard instalment kartice Komercijalne banke.

Postoje i takozvane "poklon" kartice koje je takođe moguće koristiti za plaćanje na internetu, navode analitičari ovog portala i podsećaju da treba znati i to da izraz "credit card" koji se spominje na stranim sajtovima nema značenje "kreditna kartica" već znači - platna kartica, i na to treba obratiti pažnju.

Karticom na internetu može se kupovati na nekoj od tzv. internet prodavnica (veb šopova). Prodaje se svašta - garderoba, knjige, zavese, tehnička roba...

Takođe je moguće rezervisati smeštaj u hotelu, ili kupiti avio kartu, na prodaji su i naučni radovi, članarine za biblioteke a neizbežne su i igre na sreću.

Trgovaca koji svoju robu nude preko interneta uz mogućnost plaćanja karticom za sada je malo, pa i dalje preovlađuje plaćanje pouzećem.

Prvi su "led probili" mobilni operateri i trgovci mobilnim telefonima, belom tehnikom i ostalim elektro-uređajima.

Sada je moguće kupiti i knjige, karte za koncert ili dopuniti kredit na mobilnom telefonu.

Manji trgovci se žale da su bankarske provizije koje moraju da plate da bi nešto naplatili preko interneta veoma velike i da se kreću čak i do pet procenata.

Mondo.rs

PRIVATNA LICA I KOMPANIJE POVUKLI SU MILIJARDE EVRA SA DEPOZITA U BANKAMA PROBLEMATIČNIH ZEMALJA ZONE EVRA, ŠTO MOŽE DA UGROZI BANKARSKI SEKTOR

Tanjug

Evropske banke suočile su se sa odlivom sredstava koje povlače klijenti, što pojačava pritisak na bankarski sektor regiona i preti da finansijske kompanije ostanu bez ključnog izvora finansiranja, piše dnevnik Volstrit Džornal.

Brojne velike italijanske i španske banke nedavno su obelodanile smanjenje sredstava na depozitima korporacija i drugih institucionalnih klijenata, tempom koji se meri dvocifrenim procentima. Opšti tempo povlačenja sredstava sa depozita bio je nešto manji zahvaljujući slabijem povlačenju sredstava sa depozita privatnih lica.

Depozitna baza španskih banaka je u trećem ovogodišnjem kvartalu smanjena za 48 milijardi evra ili za dva odsto, saznaje se iz podataka španske centralne banke.

Povlačenje sredstava klijenta sa depozita podudara se sa povećanjem pozajmicama banaka od Evropske centralne banke (ECB) na rekordni nivo od početka 2009. godine. Finansijske institucije su u utorak povukle 247 milijardi evra kredita ECB sa rokom dospeća od nedelju dana, što je više od prethodnog ovogodišnjeg maksimuma od 230,3 milijarde evra.

POREZNICI POGREŠILI - POZIV GRAĐANIMA DA REŠE NEDOUMICE

RTV

Mnogi Vojvođani dobili su ovih dana obaveštenja o neplaćenom porezu, ali na imovinu koju ne poseduju ili su već platili porez na nju.

Reč je o porezu na oružje, zemlju, i slično.

U Poreskoj upravi kažu da je došlo do greške jer sistem nije savršen i apeluju na obveznike da ipak dođu do filijala uprave da bi razrešili nedoumice oko plaćanja poreza.

NOVE INVESTICIJE U INĐIJI VREDNE 100 MILIONA EVRA

Tanjug

Vrednost najnovijih investicija u industrijskoj zoni Inđije vredna je više od 100 miliona evra, saopštila je danas Opština Inđija.

Zbog toga će ta opština u petak 23. septembra organizovati "Turu od 100.000.000 evra" koja će obuhvatiti obilazak 12 gradilišta u toj industrijskoj zoni.

Planiran je obilazak radova na izgradnji gradske infrastrukture, kompanije IGB Automotive, trafostanica 110 kv "Inđija 2" sa dalekovodom, Fashion Park Outlet Centar, ULO hladnjače u Novom Slankamenu, sanitarne deponije, kompanije Energozelena,

IT Parka, mesne kanalizacije Beška, magistralnog puta M22.1 (Inđija-Novi Sad), String Metala, sportska hale, navedeno je u saopštenju.

ULAGANJE U INVESTICIONE FONDOVE ISPLATIVIJE OD ŠTEDNJE U BANKAMA

Tanjug

Investiranje u investicione fondove isplativije je od ulaganja štednih uloga u bankama, saopštio je danas investicioni fond "Ilirika", navodeći da se ulaganjem u fond može ostvariti prinos i do 13 odsto, dok se za štedne uloge u bankama odobrava kamata od oko šet procenata na godišnjem nivou.

Ulaganje u investicioni fondove može biti jedan od načina na koji građani mogu da ostvare dobit i povećaju prihode osiromašenog kućnog budžeta, odnosno da oplode imovinu, a da umanje rizike velikih gubitaka.

„Finansijski pokazatelji navode na zaključak da je u Srbiji prisutniji potrošački mentalitet, kao i konzervativno razmišljanje prilikom investiranja u odnosu na liberalni princip po kome bi na kraju građanin mogao značajno da uveća svoju novčanu imovinu,” izjavio je portfolio menadžer Ilirike gold investicionog fonda Predrag Pavićević.

Klijent fonda može da bude bilo koje fizičko lice bez obzira na to da li ima redovna primanja ili periodična.

Investiciona jedinica fonda Ilirika gold, najatraktivniji fond za ulaganje od početka krize, je u poslednja tri meseca porasla za 28 odsto, a od početka godine devet procenata u dinarima, a 13 odsto u evrima, dok kamate na evro depozite u bankama iznose između pet i šest odsto na godišnjem nivou.

Prema dostupnim pokazateljima zaduženost stanovništva od januara do avgusta povećana je za 5,2 odsto, na 541,56 milijardi dinara.

Najveći rast za osam meseci zabeležen je kod gotovinskih kredita - za 6,8 odsto, na 138,67 milijardi.

Od početka 2011. potrošački krediti povećani su za 0,7 odsto, na 40,15 milijardi.Narodna banka Srbije navodi da je devizna štednja dostigla svoj rekordni iznos od 756,178 milijardi dinara, uz tendeciju porasta.

S druge strane, investicioni fondovi na kraju avgusta raspolagala su novčanim sredstvima u vrednosti od 1,493 milijardi dinara, što je 755 puta manje u odnosu na konzervativniji način investiranja odnosno štednje u banci.

Imovina fonda Ilirika Gold je investirana u rudnike i proizvođače zlata širom sveta, samim tim imovina je u različitim valutama, što štiti investitore od deviznog rizika i preteranih oscilacija kursa dinara, navedeno je u saopštenju.

PREDUZEĆA PLATILA 800 MILIONA KAKO NE BI ZAPOSLILI OSOBE SA INVALIDITETOM

Preduzeća u Srbiji platila su ove godine 800 miliona dinara kazne samo da ne bi morala da zaposle osobe sa invaliditetom, pokazuju podaci Nacionalne službe za zapošljavanje. Iako imaju zakonsku obavezu da na svakih 50 radnika zaposle jednu osobu sa invaliditetom, poslodavci se radije odlučuju da plate kaznu.

BESPLATNA OBUKA ZA PREDUZETNIŠTVO UNESKO KATEDRE

Tanjug

U organizaciji Unesko katedre za studije preduzetništva, pri Univerzitetu u Novom Sadu, početkom idućeg meseca biće održan besplatni trening namenjen inovativnim preduzećima koja žele da unaprede svoje komunikacione i prodajne veštine, saopštio je Univerzitet u Novom Sadu.

U nastavku serije obuka na toj katedri, učesnici će ovog puta biti pripremani za sticanje praktičnih znanja i veština radi pravilne pripreme i ostvarivanja poslovnog sastanka, kao i prihvatanja i razumevanja komentara kupaca u vezi sa inovacijama kako bi prodaja bila bolja.

Taj trening se sastoji u kombinovanju predavanja, diskusije i praktičnih vežbi da bi bili poboljšani komunikacione veštine, vođenje poslovnog razgovora, predstavljanje sopstvenog inovativnog poslovanja, osnove pregovaranja i prodajne veštine.

Besplatna obuka Unesko katedre biće održana 5. i 6. septembra od deset do 17 sati na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a polaznici, čiji je broj ograničen, mogu za učestvovanje da se prijave na mejl adresu unescochair@uns.ac.rs.

OTVARANJE CARINARNICE U KRUŠEVCU

Beta, blic

U Kruševcu će sutra biti otvorena nova carinarnica u koju je uloženo blizu tri miliona evra, a u kojoj će raditi 40 službenika.

Kako je najavljeno, carinarnicu će otvoriti predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković.  

Carinarnica, koja zauzima kompleks od oko dva hektara, u svom sastavu
ima dve carinske ispostave - u Trsteniku i Paraćinu.  

Očekuje se da će carinarnica značajno olakšati posao privrednicima kruševačkog kraja.

SRPSKA PREDUZEĆA U PRVIH DEVET MESECI OVE GODINE POVEĆALA IZVOZ ZA VIŠE OD 28 ODSTO

Direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza Republike Srbije (SIEPA) Božidar Laganin saopštio je danas da su srpska preduzeća u prvih devet meseci ove godine povećala izvoz za više od 28 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Božidar Laganin Laganin je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije istakao da ove godine domaća ekonomija ima najveću pokrivenost uvoza izvozom, uz napomenu da je ona na nivou većem od 60 odsto.

On je ukazao na to da je taj nivo i dalje nedovoljan, ali i dodao da ovaj pozitivan trend svakako ohrabruje i da se u narednim godinama može očekivati uravnoteženje domaćeg spoljnotrgovinskog bilansa.

U prvih devet meseci ove godine, kako je objasnio, ostvareno je povećanje izvoza od 50 odsto u oblasti električnih mašina za domaćinstvo.

Prema njegovim rečima, u strukturi domaćeg izvoza proizvodi sa višom dodatnom vrednošću dobijaju sve veću zastupljenost.

Laganin je naglasio da ova godina potvrđuje i da dugoročna orijentacija Srbije ka proizvodno-izvoznim stranim investicijama počinje da daje svoje prve rezultate.

Ostvaren je rast izvoza u oblasti hrane, pića i poljoprivrednih proizvoda, a u periodu januar - septembar ostvaren je rast od 43 odsto, što sa 2,7 milijardi dolara čini četvrtinu ukupnog izvoza, rekao je on i dodao da je u tom segmentu zabeležen suficit vredan 1,2 milijarde dolara.

U ovoj godini SIEPA je, kako je istakao, organizovala ukupno 15 međunarodnih sajmova na kojima je nastupilo više od 150 kompanija, pri čemu je ostvareno više od 4.000 kontakata.

Direktor Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza je izrazio nadu da će svi ovi rezultati biti vidljivi u narednoj godini.

Laganin je naglasio da su ove godine ostvareni dobri rezultati u sektoru nameštaja, uz podsećanje na to da su sklopljeni ugovori na tri međunarodna sajma u vrednosti od 10 miliona evra.

SIEPA je ove godine, kako je dodao, organizovala sajmove nameštaja u Italiji, Nemačkoj i Rusiji, a namera je da sledeće godine domaća preduzeća nastupe i na tržištu SAD.
Kroz program internacionalizacije preduzeća, SIEPA je pomogla više od 300 kompanija i osam udruženja sa ukupno 174 miliona dinara, a ove godine je prvi put pružena podrška i osnivanju predstavništava u inostranstvu, istakao je on.

Govoreći o novim tržištima, Laganin je naveo da je SIEPA ove godine imala veće aktivnosti u vezi sa carinskom unijom Rusije, Belorusije i Kazahstana u dve oblasti - za dobijanje neophodnih sertifikata za proizvođače mesa i mleka i mlečnih proizvoda i u oblasti proizvodnje nameštaja.

On je rekao da je SIEPA zainteresovana za nastup srpskih firmi na afričkom tržištu, posebno građevinskih preduzeća koja su ove godine imala veoma tešku situaciju, uz ocenu da će 2012. biti godina otvaranja novih tržišta.

Izvor: Press služba Vlade Republike Srbije, 30.11.2011.

KRETANJE EKONOMSKE I SPOLJNOTRGOVINSKE AKTIVNOSTI U OKTOBRU 2011. GODINE

Industrijska proizvodnja je u oktobru 2011, prema desezoniranim podacima, imala pad od 0,2%, dok je u odnosu na isti mesec prethodne godine bila niža za 1,0%. Posmatrano po sektorima, ostvaren je međugodišnji pad u sektoru prerađivačke industrije od 3,7%, dok je u sektoru rudarstva i snabdevanja električnom energijom, gasom i parom ostvaren rast aktivnosti od 10,6% i 6,5%, respektivno.

Prerađivačka industrija je, prema desezoniranim podacima, u oktobru imala pad od 0,4%. U okviru prerađivačke industrije najveći negativan doprinos ukupnoj industriji dali su proizvodnja prehrambenih i farmaceutskih proizvoda i preparata. S druge strane, najveći pozitivan doprinos ukupnoj industriji potekao je od proizvodnje derivata nafte, ostalih saobraćajnih sredstava, osnovnih metala i duvanskih proizvoda.

Promet robe u trgovini na malo je u oktobru 2011. godine, na međugodišnjem nivou, bio realno niži za 16,2%.

Prema desezoniranim podacima RZS-a, u oktobru je ostvaren rast izvoza roba od 4,0% i pad uvoza od 4,5%. Međugodišnje posmatrano, u oktobru je robni izvoz, izražen u evrima, povećan za 6,3%, a uvoz za 18,1%.

Kabinet guvernera

Izvor: Press služba Narodne banke Srbije, 30.11.2011

PRODATO 143.840 DRŽAVNIH ZAPISA • Aukcija dvadesetčetvoromesečnih državnih zapisa Republike Srbije održana 29. novembra 2011. godine •

Reotvaranjem 395. emisije dvadesetčetvoromesečnih državnih zapisa Republike Srbije, emitovane 05. jula 2011. godine i ponovo otvorene 29. novembra 2011. godine, ponuđeno je 3.291.830.000 a prodato 143.840 državnih zapisa, ukupne nominalne vrednosti 1.438.400.000 dinara. To predstavlja 43,7 odsto obima aukcije.

Državni zapisi su prodati po diskontnoj stopi od 13,25 odsto na godišnjem nivou, a na naplatu dospevaju 04. jula 2013. godine.

Izvor: Vebsajt Ministarstva finansija, 29.11.2011.

CENTAR ZA RAZVOJ LJUDSKIH RESURSA I MENADŽMENT/MNG CENTAR d.o.o/ DEŠAVANJA U DECEMBRU

PRIMENA EXCEL-A U MENADŽERSKOM ODLUČIVANJU – 06. – 08. decembar 2011.

Donošenje brzih i kvalitetnih odluka je imperativ svakog uspešnog poslovanja.Unapredite svoje poslovanje uštedom vremena i korišćenjem jednog od najmoćnijih Microsoft programa uz koji ćete na napredan a istovremeno i veoma jednostavan način biti u prilici da brzo, precizno i efikasno analizirate masovne podatke, izvršite analizu uticaja određenih varijabli na rezultat bez dodatne pomoći nadležnih služba (IT-a i slično). Ovim putem neophodna znanja se stiču uz pomoć standardnizovanog softverskog alata koji je opšte prihvaćen i dostupan (bez troškova za kupovinu dodatnih rešenja).Trening je koncipiran na praktičnom radu učesnika na zadatom ili sopstvenom primer.
Maksimalan broj učesnika je 8. Za svakog učesnika obezbeđen je lap-top.

Ciljna grupa:
Menadžeri svih nivoa, revizori, analitičari.

Cilj seminara:
Brza i precizna analiza podataka. Korišćenje naprednih Excel alata u procesu odlučivanja.
Teme:

Po završetku učesnik je osposobljen da:
Samostalno analizira podatke i donosi određene odluke, radi analize na osnovu pretpostavki, obrađuje masovne podatke i kreira izveštaje.

Predavač:
Obuku drži dipl. ekonomista, koji je svoje značajno radno iskustvo stekao radeći u bankarskom sektoru. Takođe je i Projekt menadžer za upravljanje projektom BASEL II. Poseduje veliko iskustvo kao predavač pri naučno-istraživačkom centru Ekonomskog fakulteta u Beogradu, gde je održao niz kurseva korišćenja Excel funkcija u savremenom poslovnom okruženju.

Mesto i vreme održavanja:
Centar za razvoj ljudskih resursa i menadžment, Jevrejska 24, Beograd, 06. - 08. decembar 2011. od 17.15 – 20.30 časova.

Cena:
Kotizacija uključuje: izvođenje seminara, materijale, sertifikat, osveženje i zakusku učesnika.

Popusti:

Prijavljivanje:
Putem telefona: 011/3033-160; 3033-112; 3286-269; 062/658-973 ili e-mailom: office@mngcentar.com ili prijava@mngcentar.com

 

PRIVREMENI UVOZ – 08. decembar 2011.

Privremeni uvoz je carinski dozvoljeni postupak u okviru koga se strana roba koristi u carinskom području Republike Srbije, uz obavezu ponovnog izvoza u neizmenjenom stanju, osim zbog uobičajenog smanjenja vrednosti zbog njene upotrebe.

Na robu koja se privremeno uvozi ne plaća se carina ili se plaća po sniženoj stopi i na nju se ne primenjuju mere komercijalne politike (spoljnotrgovinska ograničenja), osim ako posebnim propisima nije drugačije regulisano.

Privremeni uvoz se može obaviti samo na osnovu podnetog zahteva i dobijenog odobrenja od strane carinskog organa, a može se odobriti samo ako je moguće utvrditi istovetnost uvezene robe.

Carinski zakon ne propisuje rok za privremeni uvoz, već ostavlja carinskom organu da u odobrenju sam utvrdi ovaj rok, polazeći od ugovorenih uslova i ispunjavanja svrhe privremenog uvoza.

Radi pravilne primene ovog postupka, učesnici u postupku privremenog uvoza bi morali da budu upoznati sa svim svojim pravima i obavezama.

Iz ovog razloga, učesnici seminara biće upoznati sa uslovima, propisima, pravima i obavezama u postupku privremenog uvoza, kako bi ga što brže i efikasnije obavljali na zakonski regulisan način.

Ciljna grupa:
Svi učesnici u spoljnotrgovinskom prometu (uvoznici, izvoznici, špediteri, prevoznici itd.)

Cilj seminara:
Upoznavanje učesnika u spoljnotrgovinskom prometu sa uslovima za odobravanje postupka privremenog uvoza, sa olakšicama koje pruža navedeni postupak, kao i sa obavezama učesnika pri sprovođenju postupka privremenog uvoza.

Teme:

Po završetku polaznik je osposobljen da:
U potpunosti razume način sprovođenja postupka privremenog uvoza, prava i obaveze koje ima prilikom sprovođenja istog, kao i olakšice koje ovaj postupak pruža u odnosu na redovne carinske postupke.

Predavač:
Dragan Simić, stručnjak sa višegodišnjim iskustvom u carinskoj službi. Radio je kao carinski inspektor, kao šef carinske ispostave, obavljao je poslove samostalnog savetnika u Sektoru za carinsko poslovanje. Trenutno radi kao Revizor u stručnim poslovima naknadne kontrole.

Mesto i vreme održavanja:
Centar za razvoj ljudskih resursa – MNG Centar, Jevrejska 24, Beograd, 08.decembar 2011. od  14.00 – 20.00 časova

Cena
Kotizacija uključuje: izvođenje seminara, materijale, sertifikat, osveženje i zajednički ručak učesnika.
Cena po učesniku: 10.700,00 dinara + PDV(18%)

Popusti:                              
25% popusta firmama ukoliko izvršite prijavu svojih zaposlenih na tri seminara: Novine o Zakonu o deviznom poslovanju, Redovan postupak carinjenja i Privremeni uvoz

10% popusta na trećeg i svakog sledećeg učesnika seminara
10% popusta svim firmama koje su učestvovale na seminarima i treninzima MNG Centra u 2010. godini
5% popusta ukoliko je uplata izvršena 15 dana pre termina održavanja seminara

Prijavljivanje:
Putem telefona: 011/3284-269; 3284-761; 3283-248 ili e-mailom: office@mngcentar.com ili mngcentar@bvcom.net

 

DRUGA KONFERENCIJA BEZBEDNOSTI I ZDRAVLJA NA RADU - 08. decembra 2011.

Cilj Konferencije da se Vi i Vaš tim upoznate se novim poslovnim i zakonskim obavezama iz bezbednosti i zdravlja na radu koje Vas očekuju u 2012. godiinu, sa kojima je neophodno da se organizacije i kompanije usklade. Jedan od ciljeva je i da se učesnici konferencije upoznaju sa različitim aspektima dobrih praksi u BZR-u, čija bi iskustva delimično ili u celosti mogli da primene u svom radu. Takođe, na Konferenciji će biti omogućena razmena iskustava među učesnicima i predavačima kao i međusobno upoznavanje i povezivanje sa kolegama radi buduće saradnje.

Konferencija je tematski podeljena u  nekoliko celina :

Želeli bismo da Vi i Vaš tim ovu Konferenciju prepoznate kao kontinuirani proces sticanja kompetencija za uspešno obavljanje poslova iz bezbednosti i zdravlja na radu  u skladu sa zakonskom regulativom, međunarodnim dostignućima i etičkim principima.

Predavači:
Vera Božić Trefalt, direktor Uprave za bezbednost i zdravlje na radu
Prof. dr Petar Bulat, pomoćnik ministra zdravlja
Aleksandar Marijan, stručnjak u oblasti BZR-a i industrijskog zdravlja sa iskustvom na rukovodećim pozicijama u crnoj metalurgiji u USA i Republici Srbiji
Miloš Mirić, Direktor za ljudske resurse, Holcim doo
Radisav Zeljković, kordinator poslova bezbednosti i zdravlja na radu, Uprava za trezor

Mesto i vreme održavanja:
Hotel Palace, Topličin venac 23, Beograd, 08. decembar 2011. od 10.00 – 15.00 časova.

Cena:
Kotizacija uključuje predavanja, pisani materijal, sertifikat, osveženje i zakusku.

Popusti:

Popusti se sabiraju.

Broj mesta ograničen!

Prijavljivanje:
Putem telefona: 011/3284-269; 3284-761; 3284-485; 062/658-973 ili e-mailom: office@mngcentar.com ili prijava@mngcentar.com

 

KONFERENCIJA O ZAŠTITI PRAVA POTROŠAČA – 09. decembar 2011.

Cilj Konferencije je da Vama i Vašem timu pruži mogućnost za direktno savetovanje i iznalaženje rešenja za neke ključne dileme  sa kojima se svakodnevno susrećete u oblasti zaštite prava potrošača. Stručnjaci iz ove oblasti će  analizirati primenu Zakona o zaštiti potrošača i izložiće Vam  primere uporednih analiza kvaliteta proizvoda. Imaćete mogućnost da kroz živu komunikaciju sa predavačima rešite svoje dileme u vezi primene Zakona u  praksi.

Konferencija obrađuje teme:

Predavači:.
Dragoljub Simonović, advokat ima preko 33 godine iskustva.U časopisu ZIP „Službenog glasnika“ vodi rubriku „Advokat u službi potrošača“. Njegov Komentar Zakona o zaštiti potrošača je dopunska literatura na predmetu Pravo zaštite potrošača na Pravnom fakultetu u Nišu.

Katarina Ivančević, izvršni direktor u „Triglav penzijski fondovi“ AD. Odbranila doktorsku disertaciju „Pravna zaštita potrošača – usluge osiguranja i bankarske usluge“. Objavila je veći broj stručnih i naučnih radova u oblastima osiguranja, bankarskih poslova, javnih nabavki i zaštite potrošača.

Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta za zaštitu potrošača.

Vera Vida, dipl. pravnik, predsednica Centra potrošača Srbije,CEPS-a.

Predstavnik Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede biće naknadno potvrđen.
Mesto i vreme održavanja:

Hotel Palace, Topličin venac 23, Beograd, 09. decembar 2011. od 09.30 – 15.30 časova.

Cena:
Kotizacija uključuje: predavanja, materijal, sertifikat, osveženje i zakusku.

Popusti:

Broj mesta je ograničen.

Prijavljivanje:
Putem telefona: 011/3284-269; 3284-761; 3284-485; 062/658-973 ili e-mailom: office@mngcentar.com ili prijava@mngcentar.com

KAKO POVEĆATI LIČNU I POSLOVNU EFIKASNOST – ALATI I TEHNIKE – 13. decembar 2011.

Efikasnost, lična i poslovna, postaje imperativ savremenog doba. Najčešće, u razgovoru sa prijateljima ili poslovnim partnerima, možete čuti niz žalbi ili izgovora za površan i neefikasan posao ili odnos.

Efikasno delovanje, lično i poslovno, štedi vreme, energiju i novac i doprinosi povećanju samopuzdanja i radne efikasnosti. Trening teži da kod pojedinca razvije sposobnosti analize faktora sredine, drugih ljudi i sebe i njihov pojedinačni značaj za ličnu i radnu efikasnost. U praksi se najčešće susrećemo sa ponašanjem u skladu sa poslovicom: „Ko hoće, nađe način; ko neće, nađe izgovor.“ Čak i jednostavna analiza obrazloženja određenih događa može nam dati uvid u način sagledavanja problema i mogućih rešenja koje osoba ima na raspolaganju.

Jedan od razloga lične i profesinalne neefikasnosti je i u globalnom, generalizovanom načinu sagledavanja problema, okoline i sebe (po principu sve ili ništa; crno-belo). Na treningu će zainteresovanima biti predstavljene tehnike i alati za vežbanje analitičkom, evaluativnom pristupu sagledavanja sebe, okruženja, drugih osoba i postavljenih ciljeva. što doprinosi boljem razumevanju i stvara osnovu za efikasnije planiranje i realizaciju ciljeva. Tome doprinosi primena principa planiranja i efikasnog rešavanja problema.

Ciljna grupa:
Pojedinci koji žele da unaprede ličnu i/ili poslovnu efikasnost, menadžeri različitih nivoa, zaposleni u kadrovskim odeljenjima preduzeća, direktori.

Cilj treninga:
Cilj treninga je da učesnici steknu sledeća znanja:

Veštine koje će učesnik steći:

Teme:

Po završetku polaznik je osposobljen da:

Predavač:
Slobodan Spasić, psiholog. Saradnik u nastavi za predmete Psihologija i Socijalna psihologija na Univerzitetu u Beogradu. Realizator edukacije nastavnika (program obaveznog stručnog usavršavanja) za oblast novi oblici zavisnosti (Zavod za unapređenje obarazovanja i Ministarstvo prosvete RS). Uža oblast interesovanja: psihologija rada (profesionalna selekcija, klasifikacija, obuka i trening zaposlenih, psihologija manipulacije, različiti oblici zavisnog ponašanja), integracija psiholoških poslova i aktivnosti. Radio u kompaniji „Rick Eis“ (selekcija i obuka zaposlenih, analiza radnih mesta, analiza rizika i bezbednosti).

Mesto i vreme održavanja:
Centar za razvoj ljudskih resursa i menadžment – MNG Centar, Jevrejska 24 , Beograd, 13. decembar  2011. od 09.30 – 17.00 časova.

Cena:
Kotizacija uključuje: izvođenje seminara, materijale, sertifikat, osveženje i zajednički ručak učesnika.
Cena po učesniku: 15.700,00 dinara + PDV(18%)

Popusti:
10% popusta na trećeg i svakog sledećeg učesnika seminara
10% popusta svim firmama koje su učestvovale na seminarima i treninzima MNG Centra u 2010. godini
5% popusta ukoliko je uplata izvršena 15 dana pre termina održavanja seminara

Prijavljivanje:
Putem telefona: 011/3284-269; 3284-761; 3283-248; 3284-485 ili e-mailom: office@mngcentar.com ili prijava@mngcentar.com

 
CASH FLOW - UPRAVLJANJE NOVČANIM TOKOVIMA

Kako da planirate i upravljate novčanim tokom

14-15. decembar 2011.

Sposobnost preduzeća da generiše gotovinu iz svog poslovanja je preduslov očuvanja njegove likvidnosti. Zato je bitno da razumemo iz kojih aktivnosti preduzeće generiše slobodan gotovinski tok. Ovaj seminar je tako koncipiran da u prvom danu svim polaznicima omogući da savladaju veštinu sastavljanja izveštaja o gotovinskim tokovima kao sastavnog dela seta finansijskih izveštaja uz razmevanje njegove strukture, da bismo u drugom danu mogli da se bavimo analizom gotovinskih tokova, planiranjem i projekcijama.

Izveštaj o novčanim tokovima ne bi trebalo da predstavlja samo zbir cifara koje će nas dovesti do tačnog stanja gotovine na kraju perioda! Cilj nam je da svakom polazniku pružimo znanje na osnovu koga će samostalno zaključivati o likvidnosti preduzeća, njegovoj potrebi za gotovinom i investicionom kapacitetu. Gotovina nije isto što i dobit! U uslovima kada je preduzeću potrebno i jedno i drugo, nužno je da znamo kako naći optimalan balans između likvidnosti i profitabilnosti.

Seminar je interaktivan, odnosno učesnici će imati priliku da samostalno urade predstavljene primere. Za svakog učesnika obezbeđen je lap-top.

Ciljna grupa:
Zaposleni u računovodstvu, finansijskoj kontroli, planu i analizi, bankama na poslovima kreditiranja privrede i analizi kreditnog rizika.

Cilj seminara:
Da zaposleni koji se bave ovim pitanjem brzo i lako sastave izveštaj o gotovinskim tokovima, bolje razumeju kretanje gotovine u preduzeću u jednom obračunskom periodu, uvide značaj pravilnog upravljanja gotovinom, analiziraju i zaključuju o likvidnosti i rentabilnosti preduzeća na osnovu cash flow izveštaja, na bazi trenutnih novčanih tokova prave projekcije i planove budućih kretanja gotovine u preduzeću, bolje procene sposobnost preduzeća da generiše gotovinu iz svog poslovanja.

Teme:

Predavač:
Eminentni stručnjak sa dugogodišnjim iskustvom.

Mesto i vreme održavanja:
Centar za razvoj ljudskih resursa i menadžment, Jevrejska 24, Beograd, 14-15 decembar 2011. od 15.00 – 20.00 časova

Cena:
Kotizacija uključuje: izvođenje seminara, materijale, sertifikat, osveženje i zajednički ručak učesnika.

Popusti:

Broj mesta ograničen na 10 učesnika.

Prijavljivanje:
Putem telefona: 011/3033-160; 3033-112; 3286-269; 062/658-973 ili e-mailom: office@mngcentar.com ili prijava@mngcentar.com

Dokumentarni akreditiv i bankaraska garancija kao najsigurniji instrumenti plaćanja i obezbeđenja – 16. decembar 2011.

Zaključenjem osnovnog posla i potpisivanjem ugovora sa ino partnerom, mogu početi i glavobolje aktera u poslu. Najbolji lek za ove glavobolje je dobro formulisana finansijska klauzula u osnovnom ugovoru o poslu, koja će na najbolji način zaštiti partnere od rizika neizvršenja ugovornih obaveza.U zavisnosi od stepena rizika, veoma je važno u samom ugovoru, na početku, predvideti odgovarajući instrument plaćanja i obezbeđenja.

Praksa konstantno dokazuje da štete usled nedovoljnog poznavanja instrumenata platnog prometa mogu dovesti do problema neizvršenja ugovormih obaveza, kao i do dodatnih  troškova.

Trening ima za cilj da polaznike upozna sa suštinom i funkcijom instrumenata plaćanja i da im pruži dodatnu sigurnost kako bi u pregovorima sa ino partnerima znali na pravi način da zaštite svoju firmu.

Teorija će biti potkrepljena primerima iz prakse kao i uputstvima o procedurama vezanim za svaki instrument. Poseban osvrt biće na doznaci kao najmasovnijem instrumentu, inkaso -  koji podiže stepen sigurnosti  na malo veći nivo i, kao finale, najsigurnijem  instrumentu plaćanja – akreditivu, kao i bankarskoj garanciji –  instrumentu obezbeđenja sa, ne bez razloga, najvećom reputacijom.

Ciljna grupa:
Seminar je namenjen zaposlenima u spoljnotrgovinskim firmama i bankama.
Mogu ga pratiti i početnici, ali svakako koristi i onima koji to nisu, ali žele da utvrde i prošire svoja znanja vezana za međunarodni platni promet.

Cilj seminara:
Kako u praksi iskoristiti sve prednosti najsigurnijih instrumenata plaćanja i obezbeđenja

Teme:

Po završetku polaznik je osposobljen da:

Predavač:
Jasna Vasić, diplomirani filolog, odgovorna za dokumentarno poslovanje KBC Banke ad. Poseduje i radno iskustvo na poslovima platnog prometa sa inostranstvom, kao i u oblasti spoljne trgovine i turizma.

Mesto i vreme održavanja:
Centar za razvoj ljudskih resursa i menadžment – MNG Centar, Jevrejska 24 , Beograd, 16. decembar 2011. od  14.00 – 20.00 časova.

Cena:
Kotizacija uključuje: izvođenje seminara, materijale, sertifikat, osveženje i zajednički ručak učesnika.

Popusti:

Prijavljivanje:
Putem telefona: 011/3284-269; 3284-761; 3283-248; 3284-485 ili e-mailom: office@mngcentar.com ili prijava@mngcentar.com
 

PRODUŽEN ROK ZA PRIJAVLJIVANJE KANDIDATA ZA POSMATRAČE IZBORNE KAMPANJE DO 5. DECEMBRA 2011. GODINE

Javni poziv kojim se pozivaju kandidati koji žele da obavljaju poslove posmatranja izborne kampanje političkih subjekata u 2012. godini u svojstvu posmatrača Agencije za borbu protiv korupcije, da se prijave na poziv za terenskog posmatrača, koordinatora i centralnog koordinatora, objavljen je dana 21. novembra 2011. godine u dnevnom listu Danas koji se izdaje za celu Republiku Srbiju i na internet prezentaciji Agencije (www.acas.rs) sa koje se može preuzeti propisani obrazac prijave za posmatrače izborne kampanje političkih subjekata u baneru "Obrasci" (Obrazac P-1).

Izvor: Vebsajt Agencije za borbu protiv korupcije, 24.11.2011.

KRETANJE INFLACIJE U OKTOBRU 2011. GODINE

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku, rast potrošačkih cena u oktobru 2011. iznosio je 0,4%. Međugodišnja inflacija je nastavila da opada i u oktobru je iznosila 8,7%, što je u skladu s projekcijom Narodne banke Srbije.

Pad međugodišnje inflacije će se, prema proceni Narodne banke Srbije, nastaviti i u narednom periodu i u granicama dozvoljenog odstupanja od cilja će se naći u prvom tromesečju naredne godine. Procesu dezinflacije najviše će doprineti niska agregatna tražnja, smanjeni troškovni pritisci na rast cena hrane, kao i nastavak pada inflacionih očekivanja. Brzina pada inflacije zavisiće od razvoja situacije u međunarodnom okruženju, ali i od ekspanzivnosti fiskalne politike.

Kabinet guvernera

Izvor: Press služba Narodne banke Srbije, 11.11.2011.

POLAGANJE STRUČNOG ISPITA ZA RIBARA I STRUČNOG ISPITA ZA RIBOČUVARA BIĆE ODRŽANO 22. NOVEMBRA 2011. GODINE • Za nove kandidate rok za prijavljivanje je 15. novembar 2011.

Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja obaveštava lica zainteresovana za polaganje stručnog ispita za ribara i stručnog ispita za ribočuvara, da će se ispitivanje kandidata sa do sada uredno podnetim prijavama, održati 22. novembra 2011. godine u 12 časova, u zgradi SIV 3 na prvom spratu u sali 125, ulica Omladinskih brigada 1, Novi Beograd.

Za nove kandidate prijave za polaganje stručnog ispita za ribara i stručnog ispita za ribočuvara se podnose Ministarstvu životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja najkasnije do 15. novembra 2011. godine. Kandidati čije prijave stignu posle 15. novembra, NEĆE moći da polažu 22. novembra, već će se smatrati da su prijavljeni za neki od budućih termina.

O budućim terminima održavanja stručnog ispita za ribara i stručnog ispita za ribočuvara, Ministarstvo će blagovremeno postaviti obaveštenje na veb-sajt.

Izvor: Vebsajt Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, 13.11.2011.

OBJAVLJENI REZULTATI PISMENOG DELA ISPITA ZA STEČAJNE UPRAVNIKE ODRŽANOG 8. OKTOBRA 2011. GODINE

Aktuelna službena mišljenja:

 • Ministarstvo finansija: IZMENA OSNOVICE ZA OBRAČUN PDV U SLUČAJU KADA OBVEZNIK PDV ZARAČUNAVA PRIMAOCU DOBARA I USLUGA TROŠKOVE SLANJA OPOMENE ZBOG KAŠNJENJA SA PLAĆANJEM NAKNADE - Zakon o porezu na dodatu vrednost: član 17
 • Ministarstvo finansija: NEPOSTOJANJE PRAVA NA ODBITAK PRETHODNOG POREZA ISKAZANOG U RAČUNU OBVEZNIKA PDV KOME JE ODUZET PIB U MOMENTU IZDAVANJA RAČUNA - Zakon o porezu na dodatu vrednost: član 28
 • Ministarstvo finansija: PRAVO NA ODBITAK PRETHODNOG POREZA OD STRANE OBVEZNIKA PDV STICAOCA KOJI JE U STATUSNOJ PROMENI STUPIO NA MESTO PRENOSIOCA - Zakon o porezu na dodatu vrednost: član 6
 • Ministarstvo finansija: STOPA PDV PO KOJOJ SE OPOREZUJE PROMET USLUGA USTUPANJA PRAVA NA PRIKAZIVANJE FILMA - Zakon o porezu na dodatu vrednost: član 23

Aktuelna sudska praksa:

 • Ustavni sud: NEUSTAVNOST I NEZAKONITOST ODLUKE JEDINICE LOKALNE SAMOUPRAVE KOJOM JE UTVRĐENA VISINA NAKNADE ZA KORIŠĆENJE PRIRODNOG LEKOVITOG FAKTORA - Zakon o banjama: član 1, član 3 stav 1, čl. 4, 7, 10 i 13
 • Ustavni sud: NEUSTAVNOST I NEZAKONITOST ODREDABA POSEBNOG KOLEKTIVNOG UGOVORA KOJIM JE SUPROTNO USTAVU I ZAKONU DEFINISAN RADNI STAŽ KOJI JE OSNOV ZA OSTVARIVANJE PRAVA NA OTPREMNINU - Poseban kolektivni ugovor za javna komunalna i druga javna preduzeća grada Novog Sada: čl. 1 i 2 i član 58 st. 1 i 2
 • Ustavni sud: ODBIJANJE PREDLOGA I NEPRIHVATANJE INICIJATIVA ZA UTVRĐIVANJE NEUSTAVNOSTI I NESAGLASNOSTI SA POTVRĐENIM MEĐUNARODNIM UGOVORIMA ODREDABA ZAKONA O RADU - Zakon o radu: član 6, član 104 stav 3, član 118 stav 1 tač. 5) i 6), član 119 stav 2, čl. 188, 197 i 198
 • Ustavni sud: POVREDA PRAVA NA SUĐENJE U RAZUMNOM ROKU U UPRAVNOM SPORU VOĐENOM PROTIV ODLUKE PRIVREMENOG ŠKOLSKOG ODBORA ŠKOLE ZA POSEBNO MUZIČKO VASPITANJE I OBRAZOVANJE O IZBORU DIREKTORA - Ustav Republike Srbije: član 32 stav 1
 • Ustavni sud: POVREDA PRAVA PRITVORENOG LICA NA SLOBODU I BEZBEDNOST I PRAVA NA OGRANIČENO TRAJANJE PRITVORA - Ustav Republike Srbije: član 27 stav 3
 • Ustavni sud: USVAJANJE ZAHTEVA ZA IZVRŠENJE ODLUKE USTAVNOG SUDA KOJOM JE UTVRĐENA NEUSTAVNOST ODREDBI ZAKONA O BLANKO OSTAVKAMA I OTKLANJANJE POSLEDICA NASTALIH PRIMENOM ODREDABA ČLANA 47. ZAKONA O LOKALNIM IZBORIMA ZA KOJE JE UTVRĐENO DA NISU U SAGLASNOSTI SA USTAVOM IZMENOM AKTA O PRESTANKU MANDATA OD STRANE NADLEŽNOG ORGANA - Zakon o Ustavnom sudu: čl. 61, 62 i 104

Stečajevi:

STEČAJNI OGLASI OBJAVLJENI U ZVANIČNOM GLASILU ZAKLJUČNO SA 30.11.2011. GODINE

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

1.

"Walpole BG", d.o.o.

17383205

36 St. 892/2010

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=1100

 

Privredni sud u Beogradu stečajni sudija Mila Đorđević, u postupku stečaja nad dužnikom "Walpole BG", d.o.o., u stečaju, Beograd, Resavska 4/3, matični broj 17383205 PIB broj 100154377, na završnom ročištu održanom dana 4. novembra 2011. godine, doneo je
REŠENJE
I. Zaključuje se postupak stečaja bez odlaganja nad stečajnim dužnikom "Walpole BG", d.o.o., u stečaju, Beograd, Resavska 4/3, matični broj 17383205 PIB broj 100154377.
II. Nalaže se Agenciji za privredne registre iz Beograda, Brankova 25, da izvrši brisanje stečajnog dužnika "Walpole BG", d.o.o., u stečaju, Beograd, Resavska 4/3.
III. Nalaže se Republičkom zavodu za statistiku da briše iz svoje evidencije stečajnog dužnika sa matičnim brojem 17383205.
IV. Nalaže se Poreskoj upravi, odeljenje Savski venac, da ugasi poreski identifikacioni broj stečajnog dužnika 100154377.
V. Otkazuje se ispitno ročište za stečajnog dužnika "Walpole BG", d.o.o., u stečaju, Beograd, Resavska 4/3, matični broj 17383205 PIB broj 100154377 određeno za 16. maj 2011. godine u 11,00 časova u Privrednom sudu u Beogradu, Masarikova 2, sudnica 100.
VI. Nalaže se stečajnom upravniku da ugasi tekući račun stečajnog dužnika broj 290-17404-20, koji se vodi kod Unierzal banke a.d., Beograd.
VII. Po pravosnažnosti ovog rešenja, i po izveštaju stečajnog upravnika uz dostavu uništenih pečata stečajnog dužnika, Sud će doneti posebno rešenje o razrešenju dužnosti stečajnog upravnika Gorana Labana iz Beograd.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

2.

Društvom za trgovinu, turizam i usluge Novi Glecher DOO

20419610

16. St. broj 2791/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2181

 

I. Privredni sud u Beogradu, rešenjem 16. St. broj 2791/2011 od 12. oktobra 2011. godine pokrenuo je postupak stečaja nad Društvom za trgovinu, turizam i usluge Novi Glecher DOO Beograd, Dr Ivana Ribara 116/2, matični broj 20419610, PIB 105630091, odredio je održavanje prvog poverilačkog ročišta za 23. novembar 2011. godine u 11,15 časova, u sudnici 203/II u Privrednom sudu u Beogradu, Masarikova 2. Prvo poverilačko ročište nije održano ročište.
II. Zakazuje se ponovno poverilačko ročište za 5. decembar 2011. godine u 12,30 časova u Privrednom sudu u Beogradu, Masarikova 2, sudnica 203/II.
III. Objavljivanjem oglasa na oglasnoj tabli suda i u "Službenom glasniku RS" smatraće se uredno pozvanim na ročište poverioci i stranke.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

3.

Preduzećem "Asshaus" d.o.o.

 

2. St. broj 909/2010

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=896

 

Privredni sud u Beogradu, sudija Ikonić Milivoje, kao stečajni sudija, u postupku stečaja nad stečajnim dužnikom Preduzećem "Asshaus" d.o.o. Novi Beograd, van ročišta 14. novembra 2011. godine doneo je
REŠENJE
Zakazuje se ročište radi ispitivanja potraživanja za 5. decembar 2011. godine u 12,00 časova, koje će se održati u Privrednom sudu u Beogradu, Masarikova 2, sudnica 110/I.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

4.

Preduzeće za izdavaštvo, trgovinu i poslovne usluge "Janus" d.o.o.

07561920

1. St. broj 1958/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=1946

 

Privredni sud u Beogradu, rešenjem broj 1. St. broj 1958/2011 od 31. oktobra 2011. godine doneo je
REŠENJE
Zaključuje se postupak stečaja nad stečajnim dužnikom, Preduzeće za izdavaštvo, trgovinu i poslovne usluge "Janus" d.o.o. u stečaju iz Beograda, Braće Krsmanovića 23, matični broj 07561920, PIB 100175033.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

5.

"Podgrmečje" d.o.o.

17348574

42. St broj 1745/11

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2249

 

Privredni sud u Beogradu, i to sudija Ljiljana Mujagić, kao stečajni sudija, u postupku sudija, u postupku utvrđivanja stečajnog razloga nad "Podgrmečje" d.o.o. Rušanj, 13. septembra 1, deo 9, na održanom ročištu dana 19. oktobra 2011. godine doneo je
REŠENJE:
I Otvara se postupak nad "Podgrmečje" d.o.o. Rušanj, 13. septembra 1, deo 9, matični broj 17348574, PIB 101411834, po predlogu stečajnog poverioca NLB banke a.d. Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 165/V.
II Za stečajnog upravnika imenuje se Dragica Bajić iz Beograda, Karađorđeva 23/3.
Nalaže se stečajnom dužniku da izvrši primopredaju dužnosti sa stečajnim upravnikom u vreme i mestu koje stečajni upravnik odredi i to tako što će mu predati pečate preduzeća, svu dokumentaciju preduzeća i predati nepokretnu i pokretnu imovinu sa poslovnim prostorom preduzeća na dalje čuvanje i upravljanje.
IV Prvo poverilačko ročište na kome će se raspravljati o izveštaju o ekonomsko-finansijskom položaju stečajnog dužnika određuje se za 25. novembar 2011. u 10,00 časova, sudnica 227, u Privrednom sudu u Beogradu, Masarikova 2.
V Ispitno ročište određuje se za 28. februar 2012. godine u 10,00 časova, sudnica 227, u Privrednom sudu u Beogradu, Masarikova 2.
VI Pozivaju se poverioci da u roku od 70 dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju postupka stečaja nad stečajnim dužnikom u "Službenom glasniku RS", prijave Privrednom sudu u Beogradu, svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja, a dužnici stečajnog dužnika se pozivaju da ispune svoje obaveze prema stečajnom dužniku.
VII Pozivaju se poverioci da pre prvog poverilačkog ročišta formiraju Skupštinu poverilaca, a ukoliko to ne učine saziva se Skupština poverilaca koja će se održati na prvom poverilačkom ročištu.
VIII Oglas o otvaranju postupka stečaja objavljuje se na oglasnoj tabli suda i biće naknadno objavljen u "Službenom glasniku RS", i jednom visokotiražnom dnevnom listu koje se distribuira na teritoriji Republike Srbije.
IX Nalaže se Agenciji za privredne registre da izvrši upis zabeležbe o otvaranju stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

6.

"ITD Sistem" d.o.o

 

17. St. broj 3441/2010

 

 

 

U predmetu broj 17. St. 3441/2010, u postupku stečaja nad stečajnim dužnikom "ITD Sistem" d.o.o. u stečaju iz Beograda, Grgetečka 25, ispitno ročište zakazuje se za 12. decembar 2011. godine, sa početkom u 10,00 časova u zgradi Privrednog suda u Beogradu, Masarikova 2, II sprat, sudnica broj 242.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

7.

Preduzećem za transport, špediciju i usluge Sekulić - trans d.o.o.

06885560

7. St. broj 3601/11

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=1851

 

I. Privredni sud u Beogradu, 7. St. broj 3601/ (7. St. broj 151/) od 9. juna 2011. godine otvorio je stečajni postupak nad stečajnim dužnikom Preduzećem za transport, špediciju i usluge Sekulić-trans d.o.o. Goraždevac, Goraždevac bb, Peć, matični broj 06885560, PIB 101389171.
II. Pozivaju se poverioci da u roku od 40 dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju stečajnog postupka u "Službenom glasniku RS", prijave Privrednog sudu u Beogradu svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja prema stečajnom dužniku, pismenom prijavom, podnetom u dva primerka, sa priloženim dokazima o osnovanosti potraživanja.
Sve prijave potraživanja podnete po isteku roka od 120 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS", biće odbačene kao neblagovremene.
III. Pozivaju se dužnici stečajnog dužnika, da odmah ispune svoje obaveze prema stečajnoj masi.
IV. Poverilačko ročište na kome će se raspravljati o izveštaju o ekonomsko-finansijskom položaju stečajnog dužnika određuje se za 8. decembar 2011. godine u 11,30 časova, a koje će se održati u Privrednom sudu u Beogradu, Masarikova 2, sudnica 100, sprat I.
V. Ispitno ročište zakazano je za 10. januar 2012. godine u 10,00 časova, koje će se održati u Privrednom sudu u Beogradu, Masarikova 2, sudnica 100, sprat I.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

8.

Preduzećem za trgovinu i usluge "Pressing" d.o.o.

17408496

21. St. broj 1764/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2153

 

Privredni sud u Beogradu, i to stečajni sudija Dragana Kovačević u postupku stečaja nad stečajnim dužnikom Preduzećem za trgovinu i usluge "Pressing" d.o.o. iz Beograda, ul. Mihaila Todorovića 20, dana 3. novembra 2011. godine, doneo je oglas.
I. Zaključuje se postupak stečaja bez odlaganja nad stečajnim dužnikom "Pressing" d.o.o. iz Beograda, Mihaila Todorovića 20.
II. Nalaže se Agenciji za privredne registre iz Beograda, Brankova 25, da
izvrši brisanje stečajnog dužnika "Pressing" d.o.o. iz Beograda, Mihaila Todorovića 20.
III. Nalaže se stečajnom upravniku da ugasi tekući račun stečajnog dužnika "Pressing" d.o.o. iz Beograda, Mihaila Todorovića 20 broj 245-86192-60 a eventualno raspoloživa sredstva na računu prenese na račun sudskog depozita broj 840-298802-02.
IV. Nalaže se Republičkom zavodu za statistiku da briše iz svoje evidencije stečajnog dužnika sa matičnim brojem 17408496.
V. Nalaže se Poreskoj upravni odeljenja Zvezdara da ugasi poreski identifikacioni broj stečajnog dužnika 100183986.
VI. Otkazuje se ispitno ročište za stečajnog dužnika "Pressing" d.o.o. iz Beograda, Mihaila Todorovića 20 određeno za 22. decembar 2011. godine u 12,20 časova a Sud konstatuje da nema uslova za održavanje završnog ročišta.
VII. Po pravosnažnosti ovog rešenja, i po izveštaju stečajnog upravnika uz dostavu uništenih pečata stečajnog dužnika, Sud će doneti posebno rešenje o razrešenje dužnosti stečajnog upravnika Zorana Ćulibrka iz Novog Beograda, Jurija Gagarina 29d i adresa kancelarije stečajnog upravnika Tošin bunar 161, Novi Beograd.
Ovaj oglas je istaknut na oglasnoj tabli Privrednog suda u Beogradu.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

9.

"Centro Union" d.o.o.

17333305

St. broj 4795/10

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=1161

 

I. Zaključuje se postupak stečaja nad stečajnim dužnikom "Centro Union" d.o.o. u stečaju iz Beograda, Ulica Gandijeva 23A/3, MB 17333305, PIB 100208439.
II. Ustupa se stečajnom poveriocu LTH d.o.o. Beograd Bulevar Franša D Eperea broj 8, MB 17413651, PIB 101289148, parnični postupak koji je po tužbi "Centro Union" d.o.o. pod brojem 29. P-51395/2010 pokrenut pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu, radi poništaja Ugovora o zajmu za rešavanje stambenih potreba od 01.06.2003. godine, protiv tuženog Pavlović Predraga iz Beograda, Bulevar AVNOJ-a broj 82/24 i ovlašćuje se stečajni poverilac LTH d.o.o. Beograd da nastavi i vodi ovaj parnični postupak na strani tužioca.
III. Obavezuje se stečajni poverilac LTH d.o.o. Beograd da o pravnosnažnom ishodu sudskog spora odmah, bez odlaganja obavesti stečajnog sudiju.
IV. Po pravnosnažnom okončanju parničnog postupka 29. P-51395/2010, ukoliko isti bude okončan u korist tužioca, stečajni sudija će doneti Rešenje o namirenju stečajnih poverilaca prema procentualnom učešću svakog poverioca u ukupno utvrđenim potraživanjima poverilaca prema listi sa ispitnog ročišta održanog dana 16. marta 2011. godine. Iznos sredstava raspoloživ za raspodelu poveriocima biće umanjen za iznos troškova vođenja sudskog spora koji pripadaju stečajnom poveriocu LTH d.o.o. Beograd.
V. Nalaže se stečajnom upravniku da sredstvima koja se nalaze na računu stečajnog dužnika broj 160-347017-29 kod Banca Intesa pokrije nastale troškove, te da ukoliko po pokriću nastalih troškova preostanu sredstva, ta sredstva uplati u budžet Republike Srbije.
VI. Nalaže se Agenciji za privredne registre, iz Beograda, ulica Brankova broj 25, da izvrši brisanje stečajnog dužnika "Centro Union" d.o.o. u stečaju iz Beograda ulica Gandijeva 23A/3, MB 17333305, PIB 100208439
VII. Nalaže se stečajnom upravniku da ugasi tekući račun stečajnog dužnika broj 160-347017-29 koji se vodi kod Banca Intesa a.d. Beograd.
VIII. Nalaže se Republičkom zavodu za statistiku da briše iz svoje evidencije stečajnog dužnika sa matičnim brojem 17333305.
IX. Nalaže se Poreskoj upravi odeljenje Novi Beograd da ugasi poreski identifikacioni broj stečajnog dužnika 100208439.
X. Po pravosnažnosti ovog rešenja, i po izveštaju stečajnog upravnika uz dostavu uništenih pečata stečajnog dužnika, Sud će doneti posebno rešenje o razrešenju dužnosti stečajnog upravnika.
XI. Oglas o zaključenju stečajnog postupka je istaknut na oglasnu tablu suda 11. novembra 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

10.

"Media II" d.o.o.

17303384

42 St. 3590/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2380

 

Privredni sud u Beogradu, rešenjem 42 St. 3590/2011 od 11. novembra 2011. godine pokrenuo postupak stečaja nad "Media II" d.o.o., iz Beograda, Mirjevski venac broj 37 matični broj 17303384, PIB 1000021948, po predlogu poverioca Fond za razvoj Republike Srbije Beograd.
Za stečajnog upravnika imenovan je Rade Radulović iz Beograda, Bulevar oslobođenja broj 164/111.
Prvo poverilačko ročište na kome će se raspravljati o izveštaju o ekonomsko-finansijskom položaju stečajnog dužnika održaće se 12. januara 2012. godine u 11,30 časova u privrednom sudu u Beogradu, Masarikova 2, sudnica 227.
Ispitno ročište određuje se za 23. april 2012. godine u 10,00 časova u Privrednom sudu u Beogradu, Masarikova 2, sudnica 227. Pozivaju se poverioci da u roku od 60 dana od objavljivanja oglas o otvaranju postupka stečaja nad stečajnim dužnikom u "Službenom glasniku RS" prijave svoja potraživanja prema stečajnom dužniku, pisanom prijavom sa dokazima o osnovanosti potraživanja u dva primerka, a dužnici stečajnog dužnika se pozivaju da ispune svoje obaveze prema stečajnoj masi.
Ovaj oglas istaknut je na oglasnoj tabli Privrednog suda u Beogradu dana 11. novembra 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

11.

Europen Invest

20053143

23. St. broj 175/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

 

 

I. Privredni sud u Beogradu, rešenjem 23. St. broj 175/2011 od 1. novembra 2011. godine obustavio postupak stečaja nad preduzećem Europen Invest, iz Beograda, Trg Republike 3/V, matični broj: 20053143, PIB 104015979, a po predlogu stečajnog upravnika na ročištu od 1. novembra 2011. godine.
II. Otkazuje se ispitno ročište određeno za 30. novembar 2011. godine u 9,30 časova.
III. Ovaj oglas istaknut je na oglasnoj tabli Suda.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

12.

"BMS Gradnja" d.o.o.

 

36. St. broj 400/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=1897

 

I. Određuje se ročište za razmatranje i glasanje o predlogu Plana reorganizacije
Stečajnog dužnika "BMS Gradnja" d.o.o. u stečaju, Batajnica, Braće Mihailović Tripić br. 31, koji je podnet od strane predlagača Babić Sveta i Marka iz Batajnice, Braće Mihajlović Tripić 31, vlasnika po 50% kapitala, za dan 15. 12. 2011. godine u 11 časova u zgradi Privrednog suda u Beogradu, Masarikova 2, sudnica broj 221, II sprat.
II. Pravo glasa imaju svi poverioci, srazmerno visini njihovih potraživanja. Glasanje se vrši usmeno, na ročištu, a može i pismenim putem u kom slučaju se Sudu moraju podneti glasački listići sa izjavom o načinu glasanja i sa overenim potpisom ovlašćenog lica od strane nadležnog organa za overu potpisa.
Glasanje se vrši u okviru predviđenih klasa, a Plan se smatra usvojenim u jednoj klasi poverilaca ako za njega glasaju poverioci koji imaju običnu većinu potraživanja od ukupnih potraživanja u toj klasi. Klasa poverilaca čija potraživanja prema Planu reorganizacije treba da budu u potpunosti izmirena pre početka primene Plana reorganizacije, ne glasa za Plan, odnosno smatra se da je Plan reorganizacije u toj klasi usvojen.
Plan reorganizacije se smatra usvojenim ako ga na propisan način prihvate sve klase poverilaca.
III. Plan reorganizacije stečajnog dužnika "BMS Gradnja" d.o.o. u stečaju, Batajnica, Braće Mihailović Tripić 31, PIB: 104258927, matični broj: 201283313, izložen je u pisarnici Privrednog suda u Beogradu, pa se svi poverioci sa sadržinom Plana mogu upoznati uvidom u isti svakog radnog dana od 08 do 15 časova.
IV. Pozivaju se zainteresovana lica da sve primedbe na predloženi Plan reorganizacije, kojima osporavaju sadržinu predloženog Plana reorganizacije, a naročito osnov ili visinu. Planom obuhvaćenih potraživanja, dostave stečajnom dužniku i nadležnom sudu u roku od 15 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS".
Predlagači su dužni da daju odgovor na primedbe u roku od 8 dana od dana prijema primedbe ovom Sudu.
V. Plan reorganizacije dostavlja se Agenciji za privredne registre radi objavljivanja na internet strani tog registra.
VI. Oglas o zakazivanju ročišta za razmatranje i glasanje o predlogu Plana reorganizacije objaviti na oglasnoj tabli Suda, u "Službenom glasniku RS" i u dva visokotiražna dnevna lista koji se distribuiraju na celoj teritoriji Republike Srbije.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

13.

"Sava gradnja" d.o.o.

20131772

32 St. broj 543/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=1743

 

Zaključuje se postupak stečaja nad stečajnim dužnikom "Sava gradnja" d.o.o. u stečaju Obrenovac, Vojvode Mišića 38, matični broj 20131772, PIB: 104264530.
Ovo rešenje se objavljuje na oglasnoj tabli Suda i u "Službenom glasniku RS".
Ispitno ročište zakazano za dan 12. decembar 2011. godine u 11,00 časova se otkazuje.
Nalaže se Agenciji za privredne registre, Beograd, Brankova 25, da izvrši brisanje stečajnog dužnika "Sava gradnja" d.o.o. u stečaju Obrenovac, Vojvode Mišića 38, matični broj: 20131772, PIB: 104264530.
Nalaže se Republičkom zavodu za statistiku da briše iz svoje evidencije stečajnog dužnika sa matičnim broj: 20131772.
Nalaže se Poreskoj upravi odeljenje Obrenovac da ugasi poreski identifikacioni broj stečajnog dužnika 20131772.
Nalaže se stečajnom upravniku da ukoliko po pokriću nastalih troškova preostanu sredstva, ta sredstva uplati na račun sudskog depozita br. 840-298802-02.
Po pravosnažnosti ovog rešenja i po izveštaju stečajnog upravnika uz dostavu uništenih pečata stečajnog dužnika, Sud će doneti posebno Rešenje o razrešenju dužnosti stečajnog upravnika Agencije za Privatizaciju Republike Srbije.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

14.

"Ora print" d.o.o.

20186330

25. St. broj 4873/2010

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=1791

 

Privredni sud u Beogradu, stečajni sudija Mirjana Jovanović u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom "Ora print" d.o.o. iz Beograda, Bulevar Arsenija Čarnojevića 101, na održanom poverilačkom ročištu 19. septembra 2011. godine donela je
REŠENJE
I. Zaključuje se stečajni postupak nad stečajnim dužnikom "Ora Print" d.o.o. iz Beograda, Bulevar Arsenija Čarnojevića 101, matični broj 20186330, PIB 104545556.
II. Nalaže se stečajnom upravniku da sredstvima koja se nalaze na računu stečajnog dužnika pokrije nastale troškove, da preduzme potrebne radnje radi gašenja tekućeg računa, uništi pečat stečajnog dužnika i dostaviti završni račun i predlog za svoje razrešenje.
III. Nalaže se Ministarstvu finansija, Poreska uprava Novi Beograd, da izbriše iz registra PIB 104545556.
IV. Nalaže se Agenciji za privredne registre da izvrši brisanje stečajnog dužnika iz registra privrednih subjekata.
V. Oglas o zaključenju stečajnog postupka objavljuje se u "Službenom glasniku RS".
VI. Otkazuje se ispitno ročište zakazano za 24. oktobar 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

15.

Društvom za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam "Vekol" d.o.o

 

16. St. broj 2937/11

 

 

 

U postupku stečaja nad Društvom za trgovinu, ugostiteljstvo i turizam "Vekol" d.o.o. u stečaju, Beograd, Topličin venac 19-21, poslovni broj 16. St. broj 2937/2011:
- zakazuje se poverilačko ročište koje će biti održano 12. decembra 2011. sa početkom u 9,00 časova, sudnica 203/II, Privredni sud u Beogradu, Masarikova 2;
- zakazuje se ročište za ispitivanje potraživanja za 12. decembar 2011. godine sa početkom u 9,20 časova, sudnica 203/II, Privredni sud u Beogradu, Masarikova 2.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

16.

"Blue Star", d.o.o

20435739

9. St. broj 1082/11

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=1647

 

Privredni sud u Beogradu, zaključio je stečajni postupak nad stečajnim dužnikom "Blue Star", d.o.o. u stečaju, 9. St. broj 1082/2011 iz Beograda, Skadarska 15, matični broj 20435739, PIB 105666196.
Oglas istaknut na oglasnu tablu suda 12. septembar 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

17.

"Perović Vladimir i partner" o.d.

17320327

42. St. broj 2463/2010

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=1151

 

I. Privredni sud u Beogradu, rešenjem 42. St. broj 2463/2010 od 2. novembra 2010. godine zaključio je postupak stečaja nad "Perović Vladimir i partner" o.d., iz Beograda, Vidikovački venac broj 29, matični broj 17320327, PIB 101993817.
II. Ovaj oglas istaknut je na oglasnoj tabli Suda 2. novembra 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U BEOGRADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

18.

"Auto Marko" d.o.o.

106308503

42. St. broj 449/11

 

 

 

I. Privredni sud u Beogradu, rešenjem 42. St. broj 449/11 od 15. novembra 2010. godine zaključio je postupak stečaja nad "Auto Marko" d.o.o. iz Beograda, Dalmatinska 11, matični broj 106308503, PIB 100061068.
II. Ovaj oglas istaknut je na oglasnoj tabli Suda 15. novembra 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U VALJEVU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

19.

Preduzeće za spoljnu i unutrašnju trgovinu i pružanje usluga "Apimel" d.o.o.

07613024

St. broj 763/11

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2367

 

Privredni sud u Valjevu, stečajni sudija Rada Vuletić, u postupku stečaja nad Preduzeće za spoljnu i unutrašnju trgovinu i pružanje usluga "Apimel" d.o.o. Šabac, Ćirila i Metodija 68, 18. novembra 2011. godine doneo je
REŠENJE
1. Otvara se postupak stečaja nad stečajnim dužnikom Preduzeće za spoljnu i unutrašnju trgovinu i pružanje usluga "Apimel" d.o.o. Šabac, Ćirila i Metodija 68., matični broj 07613024, PIB 100125854, zbog trajnije nesposobnosti za plaćanje.
2. Za stečajnog upravnika metodom slučajnog odabira sa liste aktivnih stečajnih upravnika imenuje se Jasmina Marjanović iz Valjeva, Krfska 4.
3. Pozivaju se poverioci da u roku od 60. dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju stečajnog postupka u "Službenom glasniku RS" prijave svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja. Prijave se mogu podneti po isteku napred navedenog roka, ali najkasnije u roku od 120. dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS", a sve prijave podnete po isteku roka od 120. dana biće odbačene kao neblagovremene.
4. Pozivaju se dužnici stečajnog dužnika da ispune svoje obaveze prema stečajnoj masi.
5. Ročište za ispitivanje potraživanja održaće se 15. mata 2012. godine sa početkom u 12,00 časova u Privrednom sudu u Valjevu, sudnica broj 6.
6. Prvo poverilačko ročište će se održati 27. decembra 2011. godine sa početkom u 12,00 časova, u Privrednom sudu u Valjevu, sudnica broj 6, i istovremeno se saziva sednica skupštine poverilaca.
7. Oglas o otvaranju stečajnog postupka objavljen je na oglasnoj tabli suda dana 18. novembra 2011. godine.
Oglas o otvaranju stečajnog postupka objaviti u "Službenom glasniku RS" i dnevnom listu "Danas".

PRIVREDNI SUD U ZAJEČARU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

20.

DOO "POPOLUS"

 

1. St. broj 166/2011

 

 

 

Privredni sud u Zaječaru i to sudija Božidar Golubović kao predsednik stečajnog veća u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom DOO "POPOLUS" Knjaževac, 23. novembra 2011. godine, doneo je
REŠENJE
Određuje se završno ročište za 23. decembra 2011. godine u 12,00 časova u sudnici broj 6 Privrednog suda u Zaječaru u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom dužnikom DOO "POPOLUS" Knjaževac.
Završno ročište se određuje iz razloga jer je celokupna imovina unovčena.
Pozivaju se poverioci i stečajni upravnik Ljubiša Milićević iz Sokobanje da pristupe na zakazano ročište.
Nalaže se stečajnom upravniku da najkasnije do ročišta sačini završni račun stečajnog dužnika i dostavi sudu konačne zahteve za isplatu nagrada i troškova postupka.

PRIVREDNI SUD U ZAJEČARU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

21.

DOO "27. oktobar"

 

1. St. broj 31/2010

 

 

 

Privredni sud u Zaječaru i sudija Božidar Golubović kao stečajni sudija u postupku stečaja nad stečajnim dužnikom DOO "27. oktobar" Zaječar u stečaju dana 11. 11. 2011. godine doneo je
REŠENJE
Određuje se završno ročište za 13. 12. 2011. godine u 11,00 časova u sudnici 6 Privrednog suda u Zaječaru u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom DOO "27. oktobar" Zaječar u stečaju.
Pozivaju se poverioci i stečajni upravnik da pristupe na zakazano ročište.
Nalaže se stečajnom upravniku da najkasnije do ročišta sačini završni račun stečajnog dužnika i dostavi sudu konačne zahteve za isplatu nagrada i troškova postupka.

PRIVREDNI SUD U KRAGUJEVCU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

22.

Proizvodno trgovinsko društvo "ZIM impex" d.o.o.

06809120

1. St. broj 527/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2340

 

Privredni sud u Kragujevcu, i to stečajni sudija Branislav Jovović, obaveštava da je rešenjem 1. St. 527/2011 od 14. 11. 2011. godine otvoren stečajni postupak nad stečajnim dužnikom Proizvodno trgovinsko društvo "ZIM impex" d.o.o. Kragujevac, Mlavska 7, matični broj 06809120, PIB 101040291. Stečajni razlog je trajna nesposobnost plaćanja u smislu člana 11. stav 3. tačka 2. Zakona o stečaju. Za stečajnog upravnika imenuje se Kocić Slobodan iz Kutlova, broj licence 155-0407. Pozivaju se poverioci da prijave svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja u roku od 60 dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju stečajnog postupka u "Službenom glasniku RS". Pozivaju se dužnici stečajnog dužnika da odmah ispune svoje dospele obaveze prema stečajnoj masi. Zakazuje se ročište za ispitivanje potraživanja (ispitno ročište) za 14. 2. 2012. godine u 11,00 časova i održaće se u Privrednom sudu Kragujevac, sudnica 533. Zakazuje se prvo poverilačko ročište za 22. 12. 2011. godine u 11,00 časova i održaće se u Privrednom sudu Kragujevac, sudnica 533. Oglas o otvaranju stečajnog postupka ističe se na oglasnu tablu suda sa datumom 14. 11. 2011. godine. Nalaže se Agenciji za privredne registre Beograd, da izvrši upis zabeležbe o otvaranju stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom.

PRIVREDNI SUD U KRAGUJEVCU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

23.

"Galerija 99 - Nedeljković" Proizvodno i uslužno d.o.o.

20195266

1. St. broj 526/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2341

 

Privredni sud u Kragujevcu, i to stečajni sudija Branislav Jovović, obaveštava da je rešenjem 1. St. broj 526/2011 od 14. novembra 2011. god. otvoren stečajni postupak nad stečajnim dužnikom "Galerija 99 - Nedeljković" Proizvodno i uslužno d.o.o., Aranđelovac, Pupinova 2A, matični broj 20195266, PIB 104626366. Stečajni razlog je trajna nesposobnost plaćanja u smislu člana 11. stav 3. tačka 2. Zakona o stečaju. Za stečajnog upravnika imenuje se Mihailo Marković iz Kragujevca, Nikole Pašića 16/II/21, broj licence 155-0350. Pozivaju se poverioci da prijave svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja u roku od 60 dana od dana objavljivanja oglasa o otvaranju stečajnog postupka u "Službenom glasniku RS". Pozivaju se dužnici stečajnog dužnika da odmah ispune svoje dospele obaveze prema stečajnoj masi. Zakazuje se ročište za ispitivanje potraživanja (ispitno ročište) za 13. februar 2012. god. u 11,00 časova i održaće se u Privrednom sudu Kragujevac, sudnica br. 533. Zakazuje se prvo poverilačko ročište za 23. decembar 2011. god. u 12,00 časova i održaće se u Privrednom sudu Kragujevac, sudnica broj 533. Oglas o otvaranju stečajnog postupka ističe se na oglasnu tablu Suda sa datumom 14. novembrom 2011. god. Nalaže se Agenciji za privredne registre Beograd, da izvrši upis zabeležbe o otvaranju stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom.

PRIVREDNI SUD U KRAGUJEVCU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

24.

AD za izvođenje građevinskih radova "Kazimir Veljković"

 

1. St. broj 913/2010

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=1293

http://www.priv.rs/Agencija+
za+privatizaciju/90/KAZIMIR+
VELJKOVIC+DGP+-
+KAZIMIR+VG+-+4.shtml/
seo=/companyid=1430

Privredni sud u Kragujevcu, i to stečajni sudija Branislav Jovović, obaveštava stečajne poverioce i stečajnog upravnika da će se dopunsko ispitno ročište u postupku stečaja nad stečajnim dužnikom AD za izvođenje građevinskih radova "Kazimir Veljković" Kragujevac, koji se u ovom sudu vodi pod brojem 1. St. broj 913/2010, održati dana 12. decembra 2011. godine u 12,00 časova, u Privrednom sudu u Kragujevcu, sudnica broj 533/V.

PRIVREDNI SUD U KRALJEVU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

25.

"Tehnoenergetika" d.o.o.

17423339

1. St. broj 397/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

 

http://www.priv.rs/Agencija+
za+privatizaciju/90/
TEHNOENERGETIKA.shtml/
seo=/companyid=3920

Privredni sud u Kraljevu, rešenjem St. broj 397/2011, pokrenuo je stečajni postupak nad dužnikom "Tehnoenergetika" d.o.o. iz Kruševca, Jastrebačka 10, matični broj 17423339, PIN 100259278.
Za stečajnog upravnika imenuje se Branko Mijanac iz Beograda, tel. 063/215-359.
Za stečajnog sudiju imenuje se Mileva Gočanin, sudija ovog Suda.
Pozivaju se svi poverioci preduzeća u stečaju da prijave svoja potraživanja ovom Sudu stečajnom sudiji podneskom u dva primerka sa dokazima u roku od 60 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS" i Dnevnom listu "Danas".
Neblagovremeno podnesene prijave potraživanja ispitaće se o trošku podnosioca prijave, na dopunskom ispitnom ročištu.
Pozivaju se svi poverioci koji imaju izlučna prava da podnesu zahtev stečajnom upravniku da im se iz stečaja izluči stvar koja ne ulazi u stečajnu masu.
Pozivaju se poverioci koji imaju obezbeđena potraživanja (razlučni) da prijave svoja razlučna prava, i u prijavi naznače deo imovine stečajnog dužnika na koji se odnosi njihov zahtev i iznos do kojeg njihova potraživanja po predviđanju neće biti pokrivena tim razlučnim pravom, ovom Sudu stečajnom sudiji podneskom u dva primerka sa dokazima u roku od 60 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS".
Pozivaju se dužnici preduzeća u stečaju da svoje obaveze bez odlaganja izmire.
Ročište za ispitivanje potraživanja (ispitno ročište) zakazuje se za 9. mart 2012. godine u 11,00 časova u Privrednom sudu u Kraljevu, soba broj 5, a poverilačko ročište i Skupština poverilaca za razmatranje finansijskog izveštaja zakazuje se za 28. decembar 2011. godine u 11,00 časova u istom sudu soba broj 5.
Stečajni postupak je otvoren 18. novembra 2011. godine, a rešenje i oglas su istaknuti na oglasnoj tabli Suda dana 18. novembra 2011. godine i oglas je dostavljen "Službenom glasniku RS", Beograd.
Rešenje o pokretanju stečajnog postupka dostaviti Registru privrednih subjekata u Beogradu.
Žalba na rešenje ne odlaže izvršenje rešenja.
Protiv ovog rešenja može se izjaviti žalba u roku od osam dana od dana oglašavanja istog u "Službenom glasniku RS", Beograd, PAS Beograd, a preko ovog suda.

PRIVREDNI SUD U KRALJEVU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

26.

"18. oktobar" d.o.o.

06110886

1. St. broj 372/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2370

 

Privredni sud u Kraljevu, rešenjem St. broj 372/11 od 14. novembra 2011. godine, pokrenuo je stečajni postupak nad dužnikom "18. oktobar" d.o.o. iz Aleksandrovca, Omladinska 102, mat. broj 06110886, PIB 100365768.
Za stečajnog upravnika imenuje se Petar Vulović iz Kraljeva, tel. 064/157-0212.
Za stečajnom sudiju imenuje se Mileva Gočanin, sudija ovog suda.
Pozivaju se svi poverioci preduzeća u stečaju da prijave svoja potraživanja ovom sudu stečajnom sudiji podneskom u dva primerka sa dokazima u roku od 60 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS", i Dnevnom listu "Danas".
Neblagovremeno podnete prijave potraživanja ispitaće se o trošku podnosioca prijave, na dopunskom ispitnom ročištu.
Pozivaju se svi poverioci koji imaju izlučna prava da podnesu zahtev stečajnom upravniku da im se iz stečaja izluči stvar koja ne ulazi u stečajnu masu.
Pozivaju se poverioci koji imaju obezbeđena potraživanja (razlučni) da prijave svoja razlučna prava, i u prijavi naznače deo imovine stečajnog dužnika na koji se odnosi njihov zahtev i iznos do kojeg njihova potraživanja po predviđanju neće biti pokrivena tim razlučnim pravom, ovom sudu stečajnom sudiji podneskom u dva primerka sa dokazima u roku od 60 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS".
Pozivaju se dužnici preduzeća u stečaju da svoje obaveze bez odlaganja izmire.
Ročište za ispitivanje potraživanja (ispitno ročište) zakazuje se za 6. mart 2012. godine u 12,30 časova u Privrednom sudu u Kraljevu, sudnica broj 5, a poverilačko ročište i Skupština poverilaca za razmatranje finansijskog izveštaja zakazuje se za 23. decembar 2011. godine u 13,00 časova u istom sudu sudnica broj 5.
Stečajni postupak je otvoren dana 14. novembra 2011. godine, a rešenje i oglas su istaknuti na oglasnoj tabli Suda, dana 17. novembra 2011. godine i oglas je dostavljen "Službenom glasniku RS", Beograd.
Rešenje o pokretanju stečajnog postupka dostaviti Registru privrednih subjekata u Beogradu.
Žalba na rešenje ne odlaže izvršenje rešenja.
Protiv ovog rešenja može se izjaviti žalba u roku od osam dana od dana objavljivanja oglasa na oglasnoj tabli Suda i u "Službenom glasniku", Beograd, a preko ovog suda.

PRIVREDNI SUD U KRALJEVU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

27.

DP "Zastava auto delovi" d.o.o.

 

1. St. broj 10/2010

 

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=20

http://www.priv.rs/Agencija+
za+privatizaciju/90/ZASTAVA+
AUTO+DELOVI.shtml/seo=
/companyid=5492

Trgovinski sud u Kraljevu, u stečajnom veću sastavljenom od sudije Mileve Gočanin, predsednika veća i sudija Milene Bašunović i Momira Pešovića, članovi veća u postupku stečaja nad stečajnom masom DP "Zastava auto delovi" d.o.o. u stečaju iz Raške, nakon održanog završnog ročišta 11. novembra 2011. godine doneo je
REŠENJE
Usvaja se završni izveštaj stečajnog upravnika u postupku stečaja St. broj 10/10 nad stečajnom masom DP "Zastava auto delovi" d.o.o. u stečaju iz Raške.
Određuje se konačni iznos nagrade stečajnog upravnika u bruto iznosu od 962.807,90 dinara, kao i konačan iznos naknade troškova stečajnog postupka u iznosu od 1.042.065,08 dinara.
Ovlašćuje se stečajni upravnik Agencija za privatizaciju Centar za stečaj da zastupa stečajnu masu u sudskom parničnom postupku pred ovim sudom P. broj 870/10 po tužbi poverioca Agencije za osiguranje depozita protiv stečajne mase. Rezervisana sredstva po rešenju o završnoj deobi u zavisnosti od ishoda parničnog postupka predstavljaće predmet deobe po zaključenju stečajnog postupka, a na osnovu rešenja o glavnoj deobi.
Zaključuje se stečajni postupak nad stečajnom masom DP "Zastava auto delovi" d.o.o. u stečaju iz Raške.
Rešenje istaći na oglasnu tablu suda i objaviti u "Službenom glasniku RS".
Po pravosnažnosti ovo rešenje dostaviti Agenciji za privredne registre.
Protiv ovog rešenja može se izjaviti žalba u roku od osam dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku RS", Privredno apelacionom sudu Beograd, a preko ovog suda.

PRIVREDNI SUD U KRALJEVU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

28.

"Biser-Koop", d.o.o.

7669453

Broj 2. St. 49/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2379

 

Privredni sud u Kraljevu, rešenjem St. broj 49/11 od 21. novembra 2011. godine, pokrenuo je stečajni postupak nad "Biser-Koop", d.o.o. iz Brusa, Kralja Petra I broj 134, mat. br. 7669453, PIB 101140087.
Za stečajnog upravnika imenuje se Hranislav Obradović, dipl. ecc iz Kruševca, ul. Miloja Zakića broj 30, tel. 063/627-136.
Pozivaju se svi poverioci preduzeća u stečaju da prijave svoja potraživanja podneskom u dva primerka sa dokazima u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS".
Pozivaju se svi poverioci koji imaju izlučna prava da podnesu zahtev stečajnom upravniku da im se iz stečaja izluči stvar koja ne ulazi u stečajnu masu.
Pozivaju se poverioci koji imaju obezbeđena potraživanja (razlučni poverioci) da prijave svoja razlučna prava, i u prijavi naznače deo imovine stečajnog dužnika na koji se odnosi njihov zahtev kao i iznos do kojeg njihova potraživanja po predviđanju neće biti pokrivena tim razlučnim pravom.
Pozivaju se dužnici preduzeća u stečaju da be odlaganja izmire svoje obaveze.
Ročište za ispitivanje osnovanosti potraživanja (ispitno ročište) zakazuje se za 25. januar 2012. godine u 12,00 časova u Privrednom sudu u Kraljevu, sudnica broj 12, a poverilačko ročište i Skupština poverilaca za razmatranje finansijskog izveštaja, zakazuje se za 5. januar 2012. godine u 11,00 časova.
Rešenje o otvaranju postupka istaknuto ja na oglasnoj tabli ovog suda dana 21. novembra 2011. godine.
Protiv rešenja o pokretanju stečajnog postupka može se izjaviti žalba u roku od osam dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS", Privrednom Apelacionom sudu Beograd, a preko ovog suda.

PRIVREDNI SUD U KRALJEVU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

29.

"Strugara 2005" d.o.o.

 

1. St. broj 661/2010

 

 

 

Privredni sud u Kraljevu, u postupku stečaja nad stečajnim dužnikom "Strugara 2005" d.o.o. iz Raške St. broj 661/2010 obaveštava poverioce da će se dopunsko ispitno ročište po prijavi potraživanja Fonda solidarnosti održati 23. decembra 2011. godine u 11,00 časova u ovom sudu sudnica broj 5.
Ovim se smatra da su poverioci za ročište pozvani.

PRIVREDNI SUD U NIŠU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

30.

"Industrija Baterija"

09268855

3 St. 142/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2366

 

Privredni sud u Nišu, i to stečajni sudija Momir Tasić, postupajući po predlogu za otvaranje stečajnog postupka podnetog od strane predlagača "Jugoslovenska izvozna i kreditna banka" ad Beograd u stečaju, čiji je punomoćnik advokat Branislava Jevtić iz Novog Beograda, Bulevar Mihajla Pupina 18, nad "Industrija baterija" Gnjilane, Nikole Tesle b.b., dana 15. novembra 2011. godine, doneo je
REŠENJE
Otvara se postupak stečaja nad "Industrija Baterija" iz Gnjilana, Nikole Tesle b.b., matični broj 09268855, PIB 104291877.
Stečajni razlog je trajnija nesposobnost plaćanja.
Za stečajnog upravnika imenuje se Paunković Dragan iz Niša.
Pozivaju se poverioci da u roku od 60 dana, a najkasnije u roku od 120 dana pod pretnjom prekluzije od objavljivanja oglasa o otvaranju stečajnog postupka u "Službenom glasniku RS" prijave Privrednom sudu u Nišu, svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja prema stečajnom dužniku, pisanom prijavom sa dokazima o osnovanosti potraživanja, u dva primerka.
Pozivaju se dužnici stečajnog dužnika da odmah ispune svoje obaveze prema stečajnoj masi.
Prvo poverilačko ročište zakazuje se za 14. decembra 2011. godine sa početkom u 12,00 časova, koje će se održati u zgradi Privrednog suda u Nišu, Svetosavska 7a, sudnica broj 3.
Ispitno ročište zakazuje se za dan 26. januar 2012. godine sa početkom u 10,00 časova, koje će se održati u zgradi Privrednog suda u Nišu, Svetosavska 7a, sudnica broj 3.
Stečajni postupak je otvoren 15. novembra 2011. godine i tog dana je rešenje objavljeno na oglasnoj tabli suda.
Nalaže se Agenciji za privredne registre da upiše u registar otvaranje stečajnog postupka nad stečajnim dužnikom.

PRIVREDNI SUD U NIŠU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

31.

AD "Minkomerc"

 

1. St. broj 73/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=1601

http://www.priv.rs/Agencija+
za+privatizaciju/90/
MINKOMERC.shtml/
seo=/companyid=9787

Privredni sud u Nišu, stečajni sudija Ljiljana Pejić, u postupku stečaja nad stečajnim dužnikom AD "Minkomerc" u stečaju Niš, koga zastupa stečajni upravnik Agencija za privatizaciju PC - Centar za stečaj, preko poverenika Bratislava Rajkovića, 14. novembra 2011. godine doneo je
REŠENJE
Određuje se održavanje dopunskog ispitnog ročišta radi ispitivanja prijava potraživanja koje nisu ispitane.
Ročište će se održati 13. decembra 2011. godine u 12,00 časova, u zgradi Privrednog suda u Nišu, Svetosavska 7a, sudnica broj 2.
Rešenje objaviti na oglasnoj tabli suda i u "Službenom glasniku RS".

PRIVREDNI SUD U NIŠU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

32.

AD "Sićevac kompani"

 

1. St. broj 991/2010

 

 

 

Privredni sud u Nišu, stečajni sudija Ljiljana Pejić, u postupku Privrednog suda u Nišu, stečajni sudija Ljiljana Pejić, u postupku stečaja nad stečajnim dužnikom AD "Sićevac kompani" u stečaju iz Kuršumlije, koga zastupa stečajni upravnik Zoran Martinović, 18. novembra 2011. godine, doneo je
REŠENJE
Određuje se održavanje dopunskog ispitnog ročišta radi ispitivanja prijava potraživanja koje nisu ispitne.
Ročište će se održati dana 27. decembra 2011. godine u 12,00 časova u zgradi Privrednog suda u Nišu, Svetosavska 7a, sudnica broj 2.
Rešenje objaviti na oglasnoj tabli Suda i u "Službenom glasniku RS".

PRIVREDNI SUD U NIŠU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

33.

"Baum-world" d.o.o.

20028319

1. St. broj 841/2010

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=915

 

Privredni sud u Nišu, stečajni sudija Ljiljana Pejić, u stečajnom postupku nad stečajnim dužnikom "Baum-world" d.o.o. u stečaju iz Niša, Sinđelićev trg 27, koga zastupa stečajni upravnik Zoran Martinović, odlučujući o predlogu stečajnog upravnika od 3. novembra 2011. godine za zaključenje stečajnog postupka, na završnom ročištu održanom 18. novembra 2011. godine, doneo je
REŠENJE
1. Usvaja se završni račun stečajnog upravnika stečajnog dužnika "Baum-world " d.o.o. u stečaju iz Niša, Sinđelićev trg 27, od 3. novembra 2011. godine.
2. Određuje se nagrada za rad stečajnog upravnika u iznosu od 15.569,40 dinara.
3. Određuju se troškovi stečajnog postupka u iznosu od 3.000,00 dinara.
4. Zaključuje se stečajni postupak nad stečajnim dužnikom "Baum-world" d.o.o. u stečaju iz Niša, Sinđelićev trg 27, matični broj 20028319, PIB 103822104.
5. Stečajnu masu stečajnog dužnika činiće potraživanje stečajnog dužnika u parnici Privrednog suda u Nišu, P. broj 366/11.
6. Imenuje se za zastupnika stečajne mase iz stava 5. izreke ovog rešenja stečajni upravnik Zoran Martinović iz Niša, Durlan 23.
7. Stečajni upravnik će stečajnu masu registrovati u Registru stečajnih masa i zastupati do pravosnažnosti postupka iz stava 5. izreke ovog rešenja.
8. Poverioci mogu izjaviti žalbu na ovo rešenje u roku od osam dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS".
9. Rešenje o zaključenju stečajnog postupka objaviti na oglasnoj tabli suda i u "Službenom glasniku RS".

PRIVREDNI SUD U NOVOM SADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

34.

ZADRUGAR ZZ VRBAS

08065900

1. St. broj 879/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2145

 

Privredni sud u Novom Sadu, po sudiji Vladislavu Kurteku, u postupku stečaja nad stečajnim dužnikom ZADRUGAR ZZ VRBAS u stečaju, Ivana Milutinovića 3, MB: 08065900 PIB: 100637925 po zahtevu za sprovođenje stečajnog postupka poverioca SUNOKO DOO NOVI SAD, Trg Marije Trandafil 7, dana 18. novembra 2011. godine donosi sledeće rešenje :
Poverilačko ročište se zakazuje za 14. decembar 2011. godine sa početkom u 9,30 časova. Zbog službene sprečenosti postupajućeg sudije, ispitno ročište zakazano za 8. decembar 2011. godine, sa početkom u 9.30 časova - se otkazuje.
Sledeće ispitno ročište se zakazuje nakon poverilačkog ročišta, odnosno za 14. decembar 2011. godine sa početkom u 9,45 časova, u ovom sudu, u Novom Sadu, Sutjeska 3., u prizemlju, u sudnici br. 7.

PRIVREDNI SUD U NOVOM SADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

35.

DP "Continental BSS" za trgovinu i usluge

08631611

1. St. broj 1183/2011

 

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2347

http://www.priv.rs/Agencija+
za+privatizaciju/90/KONTINENTAL+
BSS.shtml/seo=/companyid=11533

Privredni sud u Novom Sadu, po sudiji Vladislavu Kurteku, u postupku utvrđivanja postojanja stečajnog razloga nad dužnikom DP "Continental BSS" za trgovinu i usluge Novi Sad u likvidaciji, Pariske komune br. 46., MB: 08631611, PIB: 101702746, a po predlogu Agencija za privatizaciju Beograd, Terazije 23., dana 14. novembra 2011. godine donosi
REŠENJE
Otvara se stečajni postupak nad dužnikom dužnikom DP "Continental BSS" za trgovinu i usluge Novi Sad, Pariske komune 46, MB 08631611, stečajni razlog je trajnija nesposobnost plaćanja.
Za stečajnog upravnika se imenuje Agencija za privatizaciju, Centar za stečaj.
Pozivaju se obezbeđeni i neobezbeđeni poverioci da prijave svoja potraživanja u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa u Službenom glasniku RS, a najkasnije u roku od 120 dana pod pretnjom prekluzije, u dva primerka sa dokumentacijom, u skladu sa članom 111. Zakona o stečaju.
Nalaže se dužnicima stečajnog dužnika da bez odlaganja izmire svoja dugovanja prema stečajnom dužniku.
Prvo poverilačko ročište se zakazuje za 12. decembra 2011. godine sa početkom u 10,00 časova, u ovom sudu, Sutjeska 3, prizemlje, sudnica broj 7.
Ispitno ročište se zakazuje za 30. januara 2012. godine, sa početkom u 9,30 časova, u ovom sudu Sutjeska 3, prizemlje, sudnica broj 7.
Oglas o otvaranju stečajnog postupka ističe se na oglasnu tablu Privrednog suda u Novom Sadu, na dan 14. novembra 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U NOVOM SADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

36.

V.N.N. d.o.o.

7908059

1. St. broj 420/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2190

 

Privredni sud u Novom Sadu, po sudiji Vladislavu Kurteku, u postupku stečaja nad dužnikom V.N.N. d.o.o. Bačka Palanka u stečaju, Kralja Petra 171, MB 7908059, PIB 101724237 po zahtevu za sprovođenje stečajnog postupka poverioca OTP banka Srbija AD Novi Sad, Bulevar oslobođenja 80, dana 21. novembra 2011. godine donosi
REŠENJE
Završno ročište se zakazuje za 30. novembar 2011. godine sa početkom u 9,00 časova, u ovom sudu u Novom Sadu, Sutjeska 3, u prizemlju, u sudnici 7, na koje se pozivaju svi zainteresovani poverioci.

PRIVREDNI SUD U NOVOM SADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

37.

Nelux - M doo

08432490

1. St broj 886/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2339

 

Privredni sud u Novom Sadu, po sudiji Vladislavu Kurteku, u postupku utvrđivanja postojanja stečajnog razloga nad dužnikom Nelux - M doo Vrbas, Gustava Krkleca 86, MB 08432490 PIB: 100638303 po zahtevu za sprovođenje stečajnog postupka poverioca OTP banka Srbija AD Novi Sad, Bulevar oslobođenja 80, dana 14. novembra 2011. godine donosi
REŠENJE
Otvara se stečajni postupak nad dužnikom dužnikom Nelux - M d.o.o. Vrbas, Gustava Krkleca 86, MB 08432490 PIB 100638303, stečajni razlog je trajnija nesposobnost plaćanja. Za stečajnog upravnika se imenuje Jovan Morača iz Čelareva, Ive Lole Ribara 25. Pozivaju se obezbeđeni i neobezbeđeni poverioci da prijave svoja potraživanja u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS", a najkasnije u roku od 120 dana pod pretnjom prekluzije, u dva primerka sa dokumentacijom, u skladu sa članom 111. Zakona o stečaju.
Nalaže se dužnicima stečajnog dužnika da bez odlaganja izmire svoja dugovanja prema stečajnom dužniku. Prvo poverilačko ročište se zakazuje za 6. decembra 2011. godine sa početkom u 11,00 časova, u ovom sudu, Sutjeska 3, prizemlje, sudnica 7.
Ispitno ročište se zakazuje za 30. januara 2012. godine, sa početkom u 10,00 časova, u ovom sudu Sutjeska 3, prizemlje, sudnica 7. U slučaju da se na poverilačkom ročištu utvrdi da dužnik nema imovine ili da je ona neznatna, a niko od poverilaca nakon dostavljanja Izveštaja o EFS ne predloži da se postupak nastavi i za to uplati predujam na ime troškova na koje ga obaveže sud, nakon poverilačkog ročišta održaće se završno ročište, uz obavezu stečajnog upravnika da istovremeno sa Izveštajem o EFS pripremi i završni izveštaj i završni račun.
Oglas o otvaranju stečajnog postupka ističe se na oglasnu tablu Privrednog suda u Novom Sadu, na dan 14. 11. 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U NOVOM SADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

38.

Piramida S d.o.o.

8410658

2. St. broj 258/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2349

 

Privredni sud u Novom Sadu, postupajući po stečajnom sudiji Slobodanki Komšić, u postupku utvrđivanja postojanja stečajnog razloga za pokretanje stečaja nad dužnikom Piramida S d.o.o., Beočin, Cara Dušana 2/3, MB 8410658, PIB 101636655 po obaveštenju NBS Kragujevac od 17. 1. 2011. godine i po predlogu predlagača Eurobank EFG AD Beograd, koga zastupa dr Nemanja Aleksić advokat u Novom Sadu, od 24. 6. 2011. godine, dana 15. novembra 2011. godine, doneo je
REŠENJE
Usvaja se predlog poverioca Eurobank EFG AD Beograd za pokretanje stečajnog postupka.
Otvara se stečajni postupak nad dužnikom Piramida S d.o.o., Beočin, Cara Dušana 2/3 MB:8410658, PIB 101636655, stečajni razlog je trajnija nesposobnost plaćanja.
Za stečajnog upravnika imenuje se Jasmina Mašulović iz Novog Sada, ulica Narodnog fronta broj 53. Pozivaju se obezbeđeni i neobezbeđeni poverioci da prijave svoja potraživanja u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS", a najkasnije u roku od 120 dana pod pretnjom prekluzije, u dva primerka sa dokumentacijom, u skladu sa članom 111. Zakona o stečaju.
Nalaže se dužnicima stečajnog dužnika da bez odlaganja izmire svoja dugovanja prema stečajnom dužniku. Prvo poverilačko ročište se zakazuje za 9. decembar 2011. godine sa početkom u 11,00 časova, u ovom sudu, Sutjeska 3, prizemlje, sudnica broj 7. Ispitno ročište se zakazuje za 25. januar 2012. godine, sa početkom u 09,30 časova, u ovom sudu Sutjeska 3, prizemlje, sudnica 7.
Oglas o otvaranju stečajnog postupka ističe se na oglasnu tablu Privrednog suda u Novom Sadu, na dan 15. 11. 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U NOVOM SADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

39.

STENS - Agro DOO

20196351

1. St. broj 980/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2344

 

Privredni sud u Novom Sadu, po sudiji Vladislavu Kurteku, u postupku utvrđivanja postojanja stečajnog razloga nad dužnikom STENS - Agro DOO Novi Sad, Branimira Ćosića 2/1, MB: 20196351, PIB: 104628857, po zahtevu za sprovođenje stečajnog postupka predlagača Eurobank EFG AD Beograd, Vuka Karadžića 10, 24. oktobra 2011. godine donosi
REŠENJE
Otvara se stečajni postupak nad dužnikom dužnikom STENS - AGRO DOO Novi Sad, Branimira Ćosića 2/1, MB 20196351, PIB 104628857, stečajni razlog je trajnija nesposobnost plaćanja.
Za stečajnog upravnika se imenuje Milan Ljubojević iz Novog Sada.
Pozivaju se obezbeđeni i neobezbeđeni poverioci da prijave svoja potraživanja u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS", a najkasnije u roku od 120 dana pod pretnjom prekluzije, u dva primerka sa dokumentacijom, u skladu sa članom 111. Zakona o stečaju.
Nalaže se dužnicima stečajnog dužnika da bez odlaganja izmire svoja dugovanja prema stečajnom dužniku.
Prvo poverilačko ročište se zakazuje za 30. novembra 2011. godine sa početkom u 11,30 časova, u ovom sudu, Sutjeska 3, prizemlje, sudnica br. 7.
Ispitno ročište se zakazuje za 16. decembra 2011. godine, sa početkom u 9,30 časova, u ovom sudu Sutjeska 3, prizemlje, sudnica 7.
U slučaju da se na poverilačkom ročištu utvrdi da dužnik nema imovine ili da je ona neznatna, a niko od poverilaca nakon dostavljanja Izveštaja o EFS ne predloži da se postupak nastavi i za to uplati predujam na ime troškova na koje ga obaveže sud, nakon poverilačkog ročišta održaće se završno ročište, uz obavezu stečajnog upravnika da istovremeno sa Izveštajem o EFS pripremi i završni izveštaj i završni račun.
Oglas o otvaranju stečajnog postupka ističe se na oglasnu tablu Privrednog suda u Novom Sadu, na dan 24. 10. 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U NOVOM SADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

40.

MARMONT DOO BAČKI JARAK

20065575

1 St. broj 1046/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

 

 

Privredni sud u Novom Sadu, po sudiji Vladislavu Kurteku, u postupku utvrđivanja postojanja stečajnog razloga nad dužnikom MARMONT DOO BAČKI JARAK, Novosadska BB, MB: 20065575, PIB: 103982509, po zahtevu za sprovođenje stečajnog postupka samog dužnika, i poverioca Eurobank EFG AD BEOGRAD, dana 10. novembra 2011. godine donosi
REŠENJE
Otvara se stečajni postupak nad dužnikom MARMONT DOO BAČKI JARAK, ul. Novosadska BB, MB: 20065575, PIB: 103982509, stečajni razlog je trajnija nesposobnost plaćanja.
Za stečajnog upravnika se imenuje Igor Sekereš iz Novog Sada, Dunavska 26.
Pozivaju se obezbeđeni i neobezbeđeni poverioci da prijave svoja potraživanja u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS", a najkasnije u roku od 120 dana pod pretnjom prekluzije, u dva primerka sa dokumentacijom, u skladu sa članom 111. Zakona o stečaju.
Nalaže se dužnicima stečajnog dužnika da bez odlaganja izmire svoja dugovanja prema stečajnom dužniku.
Prvo poverilačko ročište se zakazuje za 6. decembra 2011. godine sa početkom u 10,00 časova, u ovom sudu, Sutjeska 3, prizemlje, sudnica broj 7.
Ispitno ročište se zakazuje za 18. januara 2012. godine, sa početkom u 10,00 časova, u ovom sudu Sutjeska 3, prizemlje, sudnica br. 7.
U slučaju da se na poverilačkom ročištu utvrdi da dužnik nema imovine ili da je ona neznatna, a niko od poverilaca nakon dostavljanja Izveštaja o EFS ne predloži da se postupak nastavi i za to uplati predujam na ime troškova na koje ga obaveže sud, nakon poverilačkog ročišta održaće se završno ročište, uz obavezu stečajnog upravnika da istovremeno sa Izveštajem o EFS pripremi i završni izveštaj i završni račun.
Oglas o otvaranju stečajnog postupka ističe se na oglasnu tablu Privrednog suda u Novom Sadu, na dan 10. novembra 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U NOVOM SADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

41.

ZENIT d.o.o.

8236780

2. St. broj 873/2011

 

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2337

 

Privredni sud u Novom Sadu, postupajući po stečajnom sudiji Slobodanki Komšić, u postupku utvrđivanja postojanja stečajnog razloga za pokretanje stečaja nad dužnikom ZENIT d.o.o., Bačka Palanka Jugoslovenske armije, broj 44, MB: 8236780, PIB 101922152 po obaveštenju NBS Kragujevac od 4.4.2011. godine i po predlogu predlagača HYPO ALPE-ADRIA-BANK a.d., Beograd, Bulevar Mihajla Pupina 6, od 28. juna 2011. godine, doneo je 15. novembra 2011. godine
REŠENJE
Usvaja se predlog poverioca HYPO ALPE-ADRIA-BANK a.d., Beograd, za pokretanje stečajnog postupka.
Otvara se stečajni postupak nad dužnikom ZENIT d.o.o., Bačka Palanka, Jugoslovenske armije 44, MB:8236780, PIB 101922152, stečajni razlog je trajnija nesposobnost plaćanja.
Za stečajnog upravnika imenuje se Pavel Severinji iz Bačkog Petrovca, Fiskulturna 20.
Pozivaju se obezbeđeni i neobezbeđeni poverioci da prijave svoja potraživanja u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS", a najkasnije u roku od 120 dana pod pretnjom prekluzije, u dva primerka sa dokumentacijom, u skladu sa članom 111. Zakona o stečaju.
Nalaže se dužnicima stečajnog dužnika da bez odlaganja izmire svoja dugovanja prema stečajnom dužniku.
Prvo poverilačko ročište se zakazuje za 9. decembar 2011. godine sa početkom u 10,00 časova, u ovom sudu, Sutjeska 3, prizemlje, sudnica 7.
Ispitno ročište se zakazuje za 25. januar 2012. godine, sa početkom u 9,00 časova, u ovom sudu. Sutjeska 3, prizemlje, sudnica 7.
Oglas o otvaranju stečajnog postupka ističe se na oglasnu tablu Privrednog suda u Novom Sadu, 15. novembra 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U NOVOM SADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

42.

Real Promet d.o.o.

20220791

2. St. broj 951/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=2348

 

Privredni sud u Novom Sadu, po sudiji Slobodanka Komšić, u postupku utvrđivanja postojanja stečajnog razloga nad dužnikom Real Promet d.o.o., Vrbas Njegoševa bb, MB 20220791 i PIB 104766764 po zahtevu za sprovođenje stečajnog postupka predlagača Somboled d.o.o., Sombor od 22. avgusta 2011. godine, 15. novembra 2011. godine doneo je
REŠENJE
Usvaja se predlog poverioca Somboled d.o.o., Sombor za pokretanje stečajnog postupka.
Otvara se stečajni postupak nad dužnikom Real Promet d.o.o., Vrbas Njegoševa b.b., mb 20220791 i PIB 104766764 stečajni razlog je trajnija nesposobnost plaćanja.
Za stečajnog upravnika imenuje se Dušan Petrović iz Novog Sada, Narodnog fronta 80.
Pozivaju se obezbeđeni i neobezbeđeni poverioci da prijave svoja potraživanja u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS", a najkasnije u roku od 120 dana pod pretnjom prekluzije, u dva primerka sa dokumentacijom, u skladu sa članom 111. Zakona o stečaju.
Nalaže se dužnicima stečajnog dužnika da bez odlaganja izmire svoja dugovanja prema stečajnom dužniku.
Prvo poverilačko ročište se zakazuje za 9. decembar 2011. godine sa početkom u 11,30 časova, u ovom sudu, Sutjeska 3, prizemlje, sudnica 7.
Ispitno ročište se zakazuje za 25. januar 2012. godine, sa početkom u 11,45 časova, u ovom sudu Sutjeska 3, prizemlje, sudnica 7.
Oglas o otvaranju stečajnog postupka ističe se na oglasnu tablu Privrednog suda u Novom Sadu, 15. novembra 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U NOVOM SADU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

43.

Victoria Commerce d.o.o.

8444315

2. St. broj 963/2011

http://pretraga.apr.gov.rs/
pretragastecajdokumentacija/
predmeti.aspx

 

 

Privredni sud u Novom Sadu, po sudiji Slobodanka Komšić, u postupku utvrđivanja postojanja stečajnog razloga nad dužnikom Victoria Commerce d.o.o., Novi Sad, Pasterova 28, PIB 100721965, MB 8444315 po zahtevu za sprovođenje stečajnog postupka predlagača Hypo Alpe Adria Leasing d.o.o., Beograd, 15. novembra, 2011. godine doneo je
REŠENJE
Usvaja se predlog poverioca Hypo Alpe Adria Leasing d.o.o., Beograd, za pokretanje stečajnog postupka.
Otvara se stečajni postupak nad dužnikom Victoria commerce d.o.o., Novi Sad, Pasterova 28, PIB 100721965 i MB 8444315 stečajni razlog je trajnija nesposobnost plaćanja.
Za stečajnog upravnika imenuje se Gavra Avramov iz Novog Sada, Lasla Gala 18.
Pozivaju se obezbeđeni i neobezbeđeni poverioci da prijave svoja potraživanja u roku od 30 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS", a najkasnije u roku od 120 dana pod pretnjom prekluzije, u dva primerka sa dokumentacijom, u skladu sa članom 111. Zakona o stečaju.
Nalaže se dužnicima stečajnog dužnika da bez odlaganja izmire svoja dugovanja prema stečajnom dužniku.
Prvo poverilačko ročište se zakazuje za 9. decembar 2011. godine sa početkom u 9,30 časova, u ovom sudu, Sutjeska 3, prizemlje, sudnica 7.
Ispitno ročište se zakazuje za 25. januar 2012. godine, sa početkom u 12,30 časova, u ovom sudu Sutjeska 3, prizemlje, sudnica 7.
Oglas o otvaranju stečajnog postupka ističe se na oglasnu tablu Privrednog suda u Novom Sadu, 15. novembra 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U SUBOTICI

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

44.

"Medicina" d.o.o.

08868395

St. broj 607/2010

 

http://alsu.gov.rs/
bap/code/navigate.jsp?
Id=87&case_id=1103

 

Privredni sud u Subotici, rešenjem broj St. 607/2010 od 10. novembra 2011. godine nad "Medicina" d.o.o. Senta, Tornjoški put 11a. matični broj 08868395, PIB 104810404 obustavio je stečajni postupak, pošto stečajni dužnik ima samo jednog poverioca.
Po pravosnažnosti rešenja o obustavi stečajnog postupka dostaviće se i Agenciji za privredne registre.

PRIVREDNI SUD U UŽICU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

45.

DP za promet i usluge "Sindikalna prodaja - Sipro"

07604297

5. St. broj 208/2011

 

 

http://www.priv.rs/Agencija+
za+privatizaciju/90/SINDIKALNA+
PRODAJA+-+SIPRO.shtml/
seo=/companyid=22995

Privredni sud u Užicu, doneo je 18. novembra 2011. godine rešenje 5. St. broj 208/2011 kojim se:
Otvara stečajni postupak nad dužnikom DP za promet i usluge "Sindikalna prodaja - Sipro" u likvidaciji Užice, MB 07604297, PIB 10150331, iz razloga prezaduženosti.
Za stečajnog upravnika određuje se Agencija za privatizaciju Republike Srbije.
Određuje se ispitno ročište za dan 27. april 2012. godine sa početkom u 10,00 časova, soba broj 53, III sprat.
Pozivaju se poverioci da u roku od 120 dana od dana objavljivanja oglasa u "Službenom glasniku RS", prijave svoja obezbeđena i neobezbeđena potraživanja prijavom u dva primerka, sa dokazima.
Pozivaju se dužnici stečajnog dužnika da ispune svoje obaveze prema stečajnoj masi stečajnog dužnika.
Određuje se prvo poverilačko ročište za 23. decembra 2011. godine sa početkom u 9,00 časova, soba broj 53, III sprat, te će se istoga dana održati sednica Skupštine poverilaca, ukoliko ista ne bude održana ranije.
Rešenje istaknuto na oglasnu tablu Suda, sa oglasom dana 18. novembra 2011. godine.

PRIVREDNI SUD U UŽICU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

46.

DGP "Proleterski put"

 

1. St. broj 187/2011

 

 

http://www.priv.rs/Agencija+
za+privatizaciju/90/Stecajna+
masa+Drustveno+gradjevinsko+
preduzece+PROLETERSKI+
PUT.shtml/seo=/companyid=2583

Privredni sud u Užicu obaveštava poverioce Stečajne mase DGP "Proleterski put" u stečaju Požega, da je određeno dopunsko ispitno ročište za dan 23. decembar 2011. godine, u 10,00 časova u ovom sudu, soba broj 53, III sprat.

PRIVREDNI SUD U ČAČKU

Red. br.

Naziv dužnika

Matični broj

Stečajni broj

Status dužnika APR

Status dužnika ALSU

Status dužnika Agencija za privatizaciju

47.

"Voćar produkt"

07146337

3. St. broj 17/2010

 

 

http://www.priv.rs/Agencija+
za+privatizaciju/90/Stecajna+
masa+VOCAR-PRODUKT+
PDP.shtml/seo=/companyid=855

Privredni sud u Čačku, rešenjem od 19. septembra 2011. godine obustavio je postupak stečaja nad stečajnim dužnikom "Voćar produkt" Guča, Prvomajska 9, MB 07146337.
Po pravosnažnosti ovog rešenja stečajni postupak se nastavlja nad stečajnom masom stečajnog dužnika.

Izvor: Redakcija, 1.12.2011.

Obustave:

§§  Obustave:

 

Odeljenje za prinudnu naplatu Narodne banke Srbije, na osnovu člana 208. Zakona o stečaju ("Sl. glasnik RS", br. 104/2009), objavilo je na vebsajtu www.nbs.rs
• Spisak pravnih lica koja su obustavila plaćanja sa stanjem na dan 30.11.2011. godine:

 

 

На основу члана 208. Закона о стечају (”Сл.Гласник РС”, бр.104/2009) Народна банка Србије даје :

О б а в е ш т е њ е

о правним лицима која су обуставила сва плаћања у непрекидном трајању од две године са стањем на дан  30.11.2011.

ред. бр.

назив

адреса

место

матични број

порески број

1

ZLATAR TRADE

Bulevar Mihajla Pupina 10G/ II-lokal 25

Beograd (Novi Beograd)  

6010814

101718066   

2

DJORGA-MILOŠEVIĆ DRAGAN I DRUGI

Dragice Pravice 24

Beograd (Zvezdara)      

6045359

100034755   

3

UNION FILM  KURŠUMLIJA

PALIH BORACA 10

Kurżumlija

6077528

101352559   

4

INTURS

Bakal Milosava BB

Loznica                 

6079385

101195139   

5

SKIN

Đenerala Kovačevića 10

Kragujevac              

6083803

101041681   

6

DENIS

Vojina Sofronića 10/1

Valjevo                 

6091466

100067642   

7

KEY COMMERCE

Gligorija Diklića 99

Kruševac                

6102026

100260303   

8

LOŠNICA - MANDIĆ PREDRAG I DR.

/ /

Vilovi                  

6116663

101978066   

9

NIKOLIĆ

Veljka Dugoševića 5

Dragovac                

6131476

100439887   

10

IVO GAL KOMERC

Milana Toplice 1

Leskovac                

6133622

100331280   

11

SARA-M-TRADE

Đure Daničića 98/33

Smederevo               

6134289

102299304   

12

RMP

Jurija Gagarina 253/24

Beograd (Novi Beograd)  

6182275

101668974   

13

MAD PROM-STOJADINČEVIĆ OD

Bitoljska 3

Vrčin                   

6184618

101182597   

14

MIT-TRUCK

Vitomirica bb

Vitomirica              

6212930

100009101   

15

DI-DRAIV

Goce Delčeva 12/23

Beograd (grad)

6218318

101552612   

16

HILANDAR CO.

Koste  Stamenkovića 5

Leskovac                

6232167

100544130   

17

INTERMETAL

Cara Uroša 17/10

Niš

6258476

100618633   

18

TRGOVINA TEŠIĆ

Brđani bb

Brđani                  

6272991

100888115   

19

MEDIA ZEMUN

Kej oslobođenja 29

Beograd (Zemun)         

6288685

100011493   

20

CRNOGORAC LJILJANA I ORTAK

Gajeva 22

Mladenovac (varoš)      

6309348

101960912   

21

PBP STEVANOVIĆ

RILJAC /

Riljac                  

6338402

101307289   

22

M I R A

Vranjska 15

Požarevac               

6445454

100437725   

23

CENTRALESS

12. Februar bb

Niš

6458599

100337831   

24

ERO-FRUIT

Gadžin Han bb

Gadžin Han              

6599494

100992689   

25

PIRAMIDA

Dušanova 37

Kruševac                

6648819

100314792   

26

TASKOM

Bulevar revolucije 89 ulaz iz Luke Vukalovića 2

Beograd (Zvezdara)      

6685374

100029862   

27

NELZOK

Ramska 3

Beograd (Zvezdara)      

6700292

100130886   

28

DIA

Rade Končara 30

Beograd (Zemun)         

6733611

100092145   

29

YUKI COMMERCE

LAZAREVAC TRBUŠNICA 16

Stubica                 

6737102

101138738   

30

MIX TIM

Marička 28

Beograd (Rakovica)      

6760104

100174276   

31

METALOTRON

JOSIFA PANČIĆA 8

Loznica                 

6806511

101923555   

32

MADEM

Koštička 97

Užice                   

6808387

101615747   

33

RIBOPRODUKT

Knjaza Miloša bb

Požega                  

6865461

100860767   

34

VALER

Stevana Prvovenčanog 6

Niš

6877770

100337737   

35

ENOM

Vinogradska 47

Beograd (Novi Beograd)  

6904602

100394689   

36

CONTINENT EXPORT-IMPORT

ANDRE NIKOLIĆA 1

Beograd (Savski Venac)  

6914101

100284243   

37

SAVEZ RADNIKA SRBIJE - NOVI BEOGRAD

LENJINOV BULEVAR 6

Beograd 27

6929699

103349249   

38

ŠPEND

ORAOVICA //

Oraovica                

6944574

100520334   

39

GEOTEHNIČKI BIRO

BRANKA KRSMANOVIĆA 16/69

Niš

6944736

100617997   

40

TOMSONLIL COMMERCE

Bulevar Nemanjića 87/27

Niš

6948499

103568901   

41

TRANSPORT HORVATH

KARAĐORĐEVA 120

Valjevo                 

6950612

101905457   

42

GONG EKSTRA

Deskaševa 23

Beograd (Zvezdara)      

6962726

100034185   

43

28. OKTOBAR

Svetogorska 10

Beograd (Stari Grad)    

6964206

100832188   

44

INŽENJERING-AUTOMATIKA

Patrijarha Dimitrija 36

Beograd (Rakovica)      

7028326

100226971   

45

BEOGRAD-BIRO

KRALJA PETRA PRVOG 296/III

Mladenovac (varoš)      

7040270

101281211   

46

FUDBALSKI KLUB DUNAVAC

DUNAVAC BB

11213

7094183

103277426   

47

BIRO ST

Dušana Vukasovića 61

Beograd (Novi Beograd)  

7095228

100391357   

48

UTENZILIJA

Durmitorska 1

Leskovac                

7105282

100107725   

49

RADIO- TELEVIZIJA KRAJINA

12. septembar 5

Negotin                 

7279248

100773697   

50

UNIVERZUM

Heroja Jerkovića 41a

Užice                   

7366124

101615048   

51

GORICA

Trg Revolucije 9/2

Šabac                   

7390696

101230775   

52

MLADOST

Ribarska 1

Kruševac                

7392133

100259350   

53

INTER-PRODUKT

Aleksa Dundić bb

Valjevo                 

7397933

100073456   

54

DRAGAČEVO

Zrenjaninski put 135

Borča                   

7425384

100218251   

55

ROBERTS TRAVEL AND CONSULTING

BULEVAR DESPOTA STEFANA 15

Beograd (Stari Grad)    

7439636

100040219   

56

VAMBOS

Zrenjaninski put 192

Borča                   

7444516

100245669   

57

DIMB EXPORT-IMPORT

Viline Vode BB

Beograd (Palilula)      

7448635

102499363   

58

STELLA TRADE

Bulevar Mihajla Pupina 10 d

Beograd (Novi Beograd)  

7469411

100827164   

59

GRAND

Ive Marinkovića 13

Beograd (Zvezdara)      

7483104

100031355   

60

A.M.I.R.

Narodnog fronta 23

Beograd (Stari Grad)    

7517866

100119270   

61

VZN MANUS

NATOŠEVIĆEVA 2

Novi Sad                

7519478

101215772   

62

RIP

KOSOVSKA 22 a

Novi Sad                

7529155

101030288   

63

GRASEL

Repiška 42

Beograd (Čukarica)      

7537905

100115196   

64

GOTRA

VOJVODE BAĆEVIĆA 72

Beograd (Voždovac)      

7539070

100381635   

65

MELJAK

Šeste ličke divizije 7

Meljak                  

7548095

101415508   

66

WENDY TRADE

Josipa Broza 193

Beograd (Zemun)         

7551894

100197310   

67

GALA-TRADE

Solunska 4

Beograd (Stari Grad)    

7557116

101515227   

68

PROING-PNEUMATIKA

Patrijarha Dimitrija 36

Beograd (Rakovica)      

7559909

100166217   

69

MLINO-LUP

NIKOLE KOPERNIKA 25a

Bor                     

7575505

100498639   

70

POLJOPRIVREDNIK

SKUPLJEN bb

Skupljen                

7583800

101625441   

71

DUGA

Kneza Mihajla 100

Paraćin                 

7594038

100875580   

72

VILAJET

Balkanska 2/3

Niš

7594054

101858235   

73

KRK

Georgi Dimitrova 157

Željuša                 

7622376

100611051   

74

VELKOMERC

CARA LAZARA BB, T.C. Stadion

Ćuprija                 

7623402

101527907   

75

ALMAR TRADE

Miloša Obilića 28

Čačak                   

7626096

101121984   

76

DJOKIĆ ALAS

Partizanska BB

Prokuplje               

7645724

100506807   

77

IVA TRADE

Vukadina Stojanovića 15

Ivanjica                

7656513

100931696   

78

MILDRAS

Savkovića Kosa 150

Ljubić                  

7664770

101124160   

79

TALIJA

Đure Jakšića 62

Sumrakovac              

7668589

102026229   

80

KOPRIJAN

Ribarska 4

Kruševac                

7692765

100259368   

81

STAN INVEST  PRIJEPOLJE

VALTEROVA BB

Prijepolje

7708882

103108025   

82

EDIT

Gandijeva 140/2

Beograd (Novi Beograd)  

7725175

101685372   

83

AGAS-ČASLAV MARKOVIĆ I DRAGICA MARKOVIĆ

DR Zore Ilić-Obradović 7 7

Beograd (Zvezdara)      

7732490

100025800   

84

ATLAS TOURS

Moše Pijade 11

Beograd (Stari Grad)    

7745320

100045401   

85

TOMIS

DIMITRIJA LAZAROVA-RAŠE 24 A

Beograd (Zemun)         

7747284

100204062   

86

ENERGOKOMERC

Braće Krsmanovića bb

Beograd (Savski Venac)  

7775539

100287170   

87

GOR-NIK

Milosava Vlajića 26a

Sopot                   

7777752

102310753   

88

IHIS BATERIJE

Btajnički drum 23

Beograd (Zemun)         

7791887

100104456   

89

HOSANA

Dr Milutina Ivkovića 2

Beograd (grad)

7798261

102473195   

90

BRAMAST

Ohridska bb

Beograd (Zemun)         

7801084

100128519   

91

SIMUNSEN

FRANCA PREŠERNA 2

Beograd (Zemun)         

7813619

102343139   

92

INSTITUT ZA NOVE TEHNOLOGIJE I TEHNIKE

DVADESETPRVE DIVIZIJE 4 A

Beograd (Zvezdara)      

7823100

102464414   

93

ALVES

Botanička 17

Niš (grad)

7878699

101857970   

94

WELIM-COM

Požarevačka 25

Beograd (Vračar)        

7884443

100157020   

95

UNIVERZOR

Višegradska 14

Beograd (Savski Venac)  

7893736

101149522   

96

NIGO-COMMERCE

Vareška 1

Beograd (Rakovica)      

7897243

100177439   

97

DAT INŽENJERING

SVETE SIMIĆA 18

Beograd (Voždovac)      

7919441

101743259   

98

TONI

STEVANA SREMCA 11

Beograd (Stari Grad)    

7927096

100058368   

99

KLAS

Druge Proleterske 121

Ivanjica                

7967039

100933913   

100

BANAT

Trg srpskih dobrovoljaca 40

Kikinda                 

8021660

101079602   

101

TRGOMETAL

Milana Ješića-Ibre 3

Novi Sad                

8023271

101636989   

102

BEOČIN

Desanka Maksimović 5

Beočin                  

8028389

101620259   

103

SAVEZ DRUŠ.VOJ.ZA BORBU PROTIV RAKA

BULEVAR MIHAJLA PUPINA 6

Novi Sad

8044058

101634661   

104

STUDIO KVALITET

Apatinski put bb

Sombor                  

8046581

100611512   

105

FIVET

Proleterskih brigada 29

Kaluđerica              

8146969

100508144   

106

MINIMI PLUS

Patrijarha Rajačića 3

Sremski Karlovci        

8188882

101422054   

107

HERMELIN

Dimitrija Tucovića 10

Subotica                

8195129

101748732   

108

RUZMARIN

Somborski put 79

Subotica                

8198012

101810716   

109

NEST-AKVAKONCEPT NS

S.Vukosavljevića 6

Beočin                  

8211876

102125347   

110

SOVUN

ĐURE ĐAKOVIĆA 11/9

Subotica                

8218579

101747805   

111

MD & SD

Slobodana Maletića 86

Sremska Mitrovica       

8229821

100791336   

112

SALE

Fruškogorska 4

Maradik                 

8249261

100701768   

113

STRANS-KOMERC

STADIONSKA 11

Vršac                   

8259402

100593951   

114

JASEN

Ilije Garašanina 13

Sombor                  

8293945

100275744   

115

MASTER

Mala 17

Bezdan                  

8332380

102516768   

116

FLASH-TRANS

Zetska 22

Subotica                

8367558

100555788   

117

RODOS-COMMERCE

Topolski put 15

Mali Iđoš               

8402973

101434793   

118

DMB-TRADE

Baštovanska 4

Novi Sad                

8462046

101643902   

119

GUNJAK

VELJKA DUGOŠEVIĆA 107

Ruma                    

8522944

101340659   

120

ĆEĆEZ CO

Antona Aškerca 56

Subotica                

8547882

100840311   

121

PLATAN

Zrenjaninski put bb

Plandište               

8553475

101238845   

122

SIDRO

Boška Vujića 8

Subotica                

8569029

100960823   

123

PANO-NORDIC

Beogradski put bb

Vršac                   

8592829

100593540   

124

ŠIBALOV

Bore Radića 9

Bavanište               

8595836

101408210   

125

PUTAR

PLATANA L1 LOKAL2 L 1

Vršac                   

8597006

100596066   

126

PANTELIĆ-TRADE

Braće Ćulibrk 80

Mačvanska Mitrovica     

8598070

100791891   

127

PRO-FOTO

Radnička 45

Novi Sad                

8602930

101698317   

128

KARP

Zvezdina 1

Bajmok                  

8612544

100842991   

129

JERINA

Vatrogasna 2

Kovin                   

8614440

101408244   

130

LIBRI

Maršala Tita bb

Čoka                    

8631891

101106065   

131

DIJAM  M PRES

Svetozara Markovića 40

Veternik                

8642087

100449157   

132

ZNANJE-IMANJE

Miloša Crnjanskog 28

Čurug                   

8652147

100646864   

133

VETA-BEL

Jovana Popovića 49

Bela Crkva              

8654433

100865141   

134

GALAKSIJA

Toze Markovića 4

Pančevo                 

8655723

101049318   

135

B & S - GRADJEVINAR

Gogoljeva 24

Novi Sad                

8668477

101626637   

136

CITY TOY

Kisački put 3

Novi Sad                

8668507

100714945   

137

DEJANAŠPED

Branka Radičevića 7

Obrovac                 

8677646

100468392   

138

MILAN AUTO DI DRAGANA ILIĆ

Okruglićeva 34

Petrovaradin            

8681198

102542670   

139

SPS OPCTINSKI ODBOR N.BECEJ

MILORADA POPOVA 1

23272

8683018

101433684   

140

BALKAN HOUSE

Branimira Ćosića 8

Novi Sad                

8688753

101643855   

141

JELO-SREM KOMERC

Braće Barnak 2

Stara Pazova            

8695920

100532030   

142

PAM

Ratka Pavlovića 19

Nova Pazova             

8698295

100532771   

143

KMS TRGOVINA

Zadružni put bb

Senta                   

8709327

101099495   

144

FLAMINGO

Kralja Petra Prvog 2

Sombor                  

8709394

100122600   

145

G&L

Batinska 1 lokal 10

Sombor                  

8723621

101844982   

146

RIBOPRODUKT

Braće Stankov 15

Silbaš                  

8728372

101755400   

147

AGRO NOVAKOV

Čuruška bb

Žabalj                  

8728887

100648268   

148

AGROKOOPERATIVA

Šumska 1

Mramorak                

8736812

102060447   

149

ANDI  PADINA

BRATSTVA JEDINSTVA 28

Padina

8747563

100988741   

150

BIO-PANONIJA

Petefi Šandora 12

Doroslovo               

8752338

101837731   

151

NORD HANDEL

Engelsova 15

Subotica                

8754152

100852880   

152

HOPE-LN

Baračka bb

Bezdan                  

8757127

101809281   

153

MEDOVARSKI

Nušićeva 2

Kulpin                  

8777896

102621038   

154

ASTRA

Maksima Gorkog 17

Novi Sad                

8778035

102644227   

155

EMONA COMMERCE

Bulevar Oslobođenja 25/19

Novi Sad                

8779066

102655985   

156

F-TRADE

Jna 40

Deliblato               

8786852

102862168   

157

KIRKA INTERNATIONAL

Braće Radića 3

Subotica                

8790507

102940970   

158

NIG

Bukovački put 11

Petrovaradin            

8794731

103018708   

159

N.S. GLOBAL VISION

ĐORĐA MAGARAŠEVIĆA 4/115

Novi Sad                

8802637

103164723   

160

BDK

Banijska 4 a

Subotica                

8803846

103184029   

161

AGROINVEST

Klajnova bb

Zrenjanin               

8805946

103220382   

162

UNI-PROJEKT

Cara Lazara 108

Kovin                   

8806535

103253582   

163

MAKSI PETROL

Žarka Zrenjanina bb

Mramorak                

8806918

103239254   

164

AGRO PLUS

IVANA BOLDIŽARA 89

Novi Sad                

8807086

103276353   

165

CAKI

Maršala Tita 4/2

Margita                 

8809461

103285400   

166

KOSMOPOLIT-INTERNATIONAL

Železnička 30

Novi Sad                

8815283

103391643   

167

GSL COMPANY

Čitaonička 3

Sombor                  

8817162

103419903   

168

AQVA LUPUS

BRANKA ĆOPIĆA 62

Novi Sad                

8818444

103746250   

169

DT COMMERCE

Braće Radića 75

Subotica                

8819327

103481470   

170

SREMAC

Laze Nikina 15

Zrenjanin               

8823103

103538775   

171

DHE

Petra Petrekanovića 28

Subotica                

8823413

103543928   

172

TRANZIT PLUS

Okruglićeva 34

Petrovaradin            

8824240

103565831   

173

HARIZMA PIKADO KLUB

FUTOSKA 85

NOVI SAD

8847398

103970284   

174

TRANSPORT

Stari aerodrom bb

Kraljevo                

9341978

103536940   

175

ŠIK - SENGAL

Sena bb

Sena                    

17006231

101277984   

176

TELEVIZIJA PLUS

Mićuna Pavlovića 1

Kruševac                

17008358

100229915   

177

PLANINARSKO DRUŠTVO  PALANKA  S.PALANKA

Vojvode Stepe bb

Smederevska. Palanka

17014684

102454069   

178

PERUNIKA-TRANS

Markovac bb

Pinosava                

17028430

102258547   

179

SPEDILERBENZ

T.C. Kraljevica lokal LAMELA E

Zaječar                 

17038508

101530697   

180

ZLATKA VUKOVIĆ

Vojvode Bogdana 23-25

Beograd (Zvezdara)      

17068652

100029846   

181

JUVEL COMERC

Đorđa Nešića 2

Beograd (Palilula)      

17070622

101854068   

182

M-SYS

Durmitorska 2

Beograd (Savski Venac)  

17080555

101289050   

183

EKOUNIVERZAL

BOŽE JANKOVIĆA 33

Beograd (Voždovac)      

17090127

101967919   

184

INTERTERM TRADE

Popova bara 203 Nova 2

Borča                   

17099531

100206404   

185

BETONJERKA

Industrijska zona bb

Vladičin Han            

17100769

100925756   

186

TASKO-TRANS

Žitorađe bb

Žitorađe                

17101790

100927761   

187

EKSPERT GRUPA INTERNACIONAL

Treći bulevar 138/14

Beograd (Novi Beograd)  

17152394

100143123   

188

SKAUT CENTAR

SINDJELIĆEVA 21

Beograd (Vračar)        

17154311

100279805   

189

MELPIK

Gradski Park 2

Beograd (Zemun)         

17169491

100008891   

190

T.M.T.

Kornatska 2

Beograd (grad)

17170988

100829965   

191

RICH PROFITS CO

KNEZA LAZARA 66

Veliko Gradište         

17174355

101677573   

192

SRBOOPTIK

Đure Petrovića 4/a

Kovin                   

17186639

102318705   

193

KOŠUTNJAK

Pilota Mihaila Petrovića 6

Beograd (Rakovica)      

17200879

100225497   

194

VSOP

Eko Zona Ada Huja bb

Beograd (Palilula)      

17201441

100042249   

195

BIF

Kej Skopskih žrtava bb

Novi Pazar              

17221507

101791053   

196

CENTAR ALEKSANDAR

Generala Mihajla Nedeljkovića 153

Beograd (Novi Beograd)  

17240897

100101698   

197

JETTA TRADE

Dositejeva 23

Beograd (Stari Grad)    

17246283

102415235   

198

KAIROS

Bulevar Vojvode Mišića 14

Beograd (Savski Venac)  

17250264

101369156   

199

UDRUŽENJE SAMOHRANIH RODITELJA

BULEVAR JNA 63

Beograd

17251961

102198288   

200

D & M & Z COMPANY

Olge Milutinović 1-l-3

Kraljevo                

17257536

102163983   

201

KOMRAD RADOJKOVIĆ

Karađorđeva 37

Ćuprija                 

17258494

101374977   

202

GRANIT

Sopotska petlja bb

Pirot                   

17259431

100375080   

203

VALOIL-MPS

Stevana Sremca 18

Mladenovac (varoš)      

17281356

102676721   

204

NIVES

Ivana Milutinovića bb

Niš (grad)

17282280

101858528   

205

BELI BOR

Kragujevačkog oktobra 45

Jagodina                

17283383

100936665   

206

BIG BLU

Karađorđeva 30/2

Kragujevac              

17292153

101038022   

207

BOROJEVIĆ-CETIX

Tabanovačka bb

Majur                   

17293311

100113051   

208

INOPRESS

Danila Srdića 15

Beograd (Novi Beograd)  

17303643

100228426   

209

ADL INVEST

Francuska 44

Beograd (Stari Grad)    

17306731

102027096   

210

LANIŠTE HADŽISALIHOVIĆ SAUD I ORTAK

Klare Cetkin 1/D/3

Beograd (Zemun)         

17318870

101020292   

211

BALKAN KARGO

Knežopoljska 1

Beograd (Stari Grad)    

17320831

100039340   

212

STAN TELEKS REAL ESTATE

Save Kovačevića 36

Beograd (Vračar)        

17322702

100288982   

213

KOLINT

Požeška 67a

Beograd (Čukarica)      

17337912

101834216   

214

REGALIA

Milorada Jovanovića 9-11

Beograd (Čukarica)      

17350803

101547949   

215

NO PROBLEM

Križanićeva 34

Beograd (Zvezdara)      

17352393

100029983   

216

IMPRESIJA

Lole Ribara 7

Rogača                  

17352687

100149360   

217

VLAŠKO KUL.-INFORM.CENTAR-BRSTOVAC

BORSKA 20

Bor

17362950

100500556   

218

THASSOS ISLAND TOURS

Maršala Birjuzova 2-4, PC Bazar-Sremska lok. 1.13a

Beograd (grad)

17371193

102685544   

219

ALMI

Trgovačka 76

Beograd (Čukarica)      

17372548

101188018   

220

REDIS

Gojka Bačanina 8

Novi Pazar              

17377167

102528671   

221

MIKRO METAL

Šavnička 7

Valjevo                 

17386263

100078895   

222

M38 MIKRON

Nikole Lunjevice 26

Gornji Milanovac        

17390031

100888844   

223

FENIX

Gazda Mladenova bb

Vranje                  

17396161

100553973   

224

C.O.BEST METALS EXPORT-IMPORT

Karađorđeva 65

Beograd (Savski Venac)  

17401122

100349678   

225

AMBIENTAL ECO

Batajnički put 6-o

Beograd (grad)

17406477

100005115   

226

BANEX B&A

Kursulina 6

Beograd (grad)

17409506

100031808   

227

INTER KOMERC SA

Jug Bogdanova 51

Kraljevo                

17423282

101248293   

228

MESOPRODUKT

Maršala Tita bb

Krupanj                 

17429507

101396283   

229

FARMA TREJD

Boška Petrovića 30

Ivanjica                

17430696

101887076   

230

RAIIN TRADE

23 septembra 8

Kruševac                

17434233

100480237   

231

KOMORA MALIH I SREDNJIH PREDUZEĆA I PREDUZETNIKA

Cara Lazara 38

Kraljevo                

17441850

101940469   

232

NIBEL

selo Lalinac bb

Lalinac                 

17441973

102121330   

233

AUTO ZLATIĆ

Prislonica bb

Prislonica              

17444077

102223779   

234

SAMSTAG-BALKAN

20. jula 3/4

Smederevska Palanka     

17447882

102479934   

235

BEER SERBI-COM

Železnička 13

Lazarevac               

17452606

102658041   

236

TRON-TOURS TRAVEL RADOVIĆ MILOMIR I OSTALI

Sanje Živanovića 17

Beograd (grad)

17456156

103200101   

237

SEVEN CO

KIROVLJEVA 5

Beograd (Čukarica)      

17460960

102722318   

238

TEHNIKUM PLUS

Јužni bulevar 13

Beograd (Vračar)        

17462024

102758593   

239

EMINENT

Zmaj Jovina bb

Paraćin                 

17471988

102635630   

240

LEPO LUX

Pariske komune 10

Vranje                  

17474430

102706568   

241

DUČAPLAST

s. Dubnica bb

Dubnica                 

17477935

102783396   

242

INOS ENBI

Visoka 20

Beograd (Čukarica)      

17489500

102959938   

243

MV LUXOR INTERNATIONAL

Pariske komune 17/5

Beograd (Novi Beograd)  

17491369

102997305   

244

SLAVATEKS

Jasički put bb

Kruševac                

17506161

102980050   

245

TEHNO SERVIS

Branka Radičevića 1

Rakitovo                

17506595

103000530   

246

STECOM

Branka Bjegovića 23

Donje Međurovo          

17508628

103053932   

247

GLOBAL FINANCIAL GROUP

Mihajla Bogićevića 2

Beograd (grad)

17512498

103071114   

248

VESSTA

Vidska 25

Beograd (Voždovac)      

17514385

103109655   

249

VITA DIRECT

Jove Ilića 31

Beograd (Voždovac)      

17515926

103126502   

250

KRSTA-TEX

Železnička 33/5

Gornji Milanovac        

17526073

103119697   

251

ĐORĐEVIĆ-ALEKSANDAR

Knjaza Miloša 171

Aranđelovac             

17526324

103125454   

252

VRAŽOGRNAC

/ /

Vražogrnac              

17528718

103141391   

253

AD TRADE GROUP

Kneza Mihaila 10

Beograd (Stari Grad)    

17537610

103256509   

254

GASTROMAN

Majke Jevrosime 20

Beograd (Stari Grad)    

17538098

103256380   

255

PALDORO NAIS

Kosovke devojke 37

Niš (grad)

17539086

103273082   

256

EMINENT DOUBLY J

Ustanička 218

Beograd (Zvezdara)      

17540459

103363066   

257

MIKRA TRADE

Kralja Aleksandra I Karađorđevića 133/2

Kragujevac              

17548000

103257497   

258

VODOLIJA

Dimitrija Tucovića 49

Čajetina                

17551485

103337045   

259

ELMAG PLAY

Uzdinska 1a

Beograd (Palilula)      

17555308

103346996   

260

UGOSTITELJSTVO VIS

Janka Stajčića 31

Lazarevac               

17556118

103353989   

261

BALAR

OSLOBOĐENJA 4 deo 4

Rušanj                  

17557076

103369151   

262

CASTLE ENGINEERING

Makedonska 15

Beograd (Stari Grad)    

17569279

103487600   

263

TEHNODELTA TRADE

Kralja Petra I S 74

Kosovska Mitrovica      

17570188

103507325   

264

INCONEXCOM

KARAĐORĐEVA 133

Bukovac                 

17571508

103530061   

265

SINTEZA GRAFITI-DANILO HRVAČ I OSTALI

8. Marta 6

Barajevo                

17574191

103635850   

266

ATLAS ELEKTRONICS

Naselje Belo polje bb

Surdulica               

17578898

103468140   

267

GM GRANDING MONT

Astronomska 6

Beograd (grad)

17586211

103596614   

268

DRAVID DRAGAN VIDOJEVIĆ I OSTALI

Sarajevska 46

Beograd (Savski Venac)  

17587986

103593214   

269

CENTRA-CONSULT

Duvanjska 5

Beograd (Zvezdara)      

17591215

103727185   

270

RADNIČKI OTPOR  KRAGUJEVAC

CRVENE ZASTAVE 1/1

Kragujevac

17610341

103519635   

271

LOKARNO PLUS

Ćuprijski put bb

Jagodina                

17618431

103633983   

272

BOKI TRAVEL

SRPSKIH  VLADARA bb

Surdulica               

17620282

103685535   

273

UNIJA ROMA SRBIJE

SARAJEVSKA 11

Beograd 33

17642111

104262273   

274

KULTURNI POKRET SRBIJE-KPS

OBRENOVAČKI PUT 76

Obrenovac

17700090

105270674   

275

ROMSKA PARTIJA UJEDINJENJA BEOGRAD

ZAGREBAČKA 9

Beograd 33

17707744

105506534   

276

Z.R. COMMERCE

Čubrina 1

Beograd (Stari Grad)    

20000171

103723981   

277

GALA IN

Bulevar Nikole Tesle 42a

Beograd (Novi Beograd)  

20003545

103714189   

278

DA SHENG HUI

Kopaonička 39a

Kaluđerica              

20005157

103722212   

279

TRIEX

SESTARA MILOVANOVIĆ 7/8

Beograd (Zemun)         

20006200

103715809   

280

JUPAN

Jovana Jovanovića Zmaja 120

Sonta                   

20006285

103734914   

281

MACROS

MILOŠA OBRENOVIĆA 14

Obrenovac               

20014199

103768623   

282

EVROPA BILDING GROUP

Srzentićeva 2/22

Beograd (Rakovica)      

20016027

103793703   

283

DAIWA DISTRIBUTION

Cara Dušana 102

Beograd (Zemun)         

20021837

103802890   

284

VILA-ARS

Veselina Masleše 35

Beograd (Voždovac)      

20022094

103785537   

285

ACCURATE METHODS MARKET RESEARCH

Skender Begova 53 b/4

Beograd (Stari Grad)    

20023643

103799116   

286

MAGREB  INTERNATIONAL TRADE

Zage Malivuk II 15a

Beograd (grad)

20027240

103831982   

287

AVEA

Cvetanova Ćuprija 103 j

Beograd (grad)

20029323

104126143   

288

BEOGRADSKE NEKRETNINE

Smiljanićeva 16/3

Beograd (Vračar)        

20033126

103882417   

289

TANACKOVIĆ KOMPANI

Klanački kej 3

Beograd (Palilula)      

20034297

103849215   

290

MILOVANOVIĆ KONSALTING

Karađorđeva 52

Kragujevac              

20035862

103845187   

291

SINANDRA

Kralja Petra I bb

Inđija                  

20045493

103893676   

292

SABRINA

Delimeđe bb

Delimeđe                

20046104

103927230   

293

AGROPOLET

Bolmanska 9

Skorenovac              

20046619

103908226   

294

ECO-HOME

Sime Markovića 18

Barajevo                

20046996

103900537   

295

URGENT - PLUS

Homoljska 7

Niš

20047275

103897950   

296

MAGIS

Beogradska 405

Sremčica                

20051728

103940037   

297

EXYU

Almaška 1

Novi Sad                

20052562

103921838   

298

TEMPRO GMB

Tolstojeva 37

Novi Sad                

20053445

103976176   

299

POSTTURS

Trg Republike bb

Beograd (Stari Grad)    

20054026

103928249   

300

UNION-FARMS

Turgenjeva 3

Novi Sad                

20055120

103951738   

301

PIRAMIDA OMV

Kragujevačkog Oktobra bb lok.9

Jagodina                

20060182

103981789   

302

MAŠA FASHION

Milentija Popovića 9, lok.52

Beograd (Novi Beograd)  

20063106

104015624   

303

BANEX INTERNACIONAL

FILIPA VIŠNJIĆA 76

Vršac                   

20064773

104007630   

304

SALON KNJIGA

Supovačka 6

Niš

20064790

103977511   

305

VIP IBC  INTERNATIONAL BUSINESS CLUB

Obilićev venac 18-20 lok. 6.09

Beograd (grad)

20065494

103997943   

306

GLOBAL TITAN DISTRIBUTION

Raše Plaovića 14/12

Beograd (Zvezdara)      

20066822

103984738   

307

IVANOVIĆ PROMET

9. Srpska narodnooslobodilačka udarna brigada 20

Požarevac               

20067047

104008083   

308

KROISSANT

M. Tita 81

Crvenka                 

20070072

104018387   

309

EMILI - SD

Sinđelićeva bb sprat 2/17

Čačak                   

20070170

103999852   

310

PMP TRADING

Maksima Gorkog 27

Beograd (Vračar)        

20070587

104035450   

311

SCENEX

Železnička 83

Stara Pazova            

20072032

104038190   

312

SMD COMMERCE

Petefi Šandora 196

Novi Sad                

20074302

104065630   

313

MAŠINO-IMPORT

Izvorska 8

Mramorak                

20075937

104106490   

314

JUŽNI JADRAN

Despota Stefana 87-89

Beograd (Stari Grad)    

20076160

104029679   

315

DEČIJI VRTIĆ PČELICE

Bulevar Arsenija Čarnojevića 68

Beograd (Novi Beograd)  

20078073

104049472   

316

ATLANTISMONT K

Budimska 25

Beograd (Stari Grad)    

20078227

104030824   

317

SUPERO

Dr Ivana Ribara 184/21

Beograd (Novi Beograd)  

20078782

105160629   

318

MDO IMPERIUM

Kralja Petra I 36

Inđija                  

20080825

104062863   

319

SIGMA PARTNERS

Bogoljuba Čukića 28

Beograd (Čukarica)      

20082003

104049788   

320

BRAĆA TODIĆ-COMPANY

Selo Draga-Mehov Krš bb

Tutin                   

20084286

104216237   

321

ROTA-TOČAK

Nikole Francuskog 7

Kikinda                 

20085002

104079516   

322

ČALIJA

Hercegovačka 54

Gajdobra                

20085622

104081550   

323

GENERAL TREDING INVESTMENTS GROUP

Internationalnih brigada 35

Beograd (grad)

20088508

104101662   

324

BATATEX

Sanska 25

Beograd (Voždovac)      

20092424

104109159   

325

KOM

Slobodana Jovanovića 6

Beograd (Palilula)      

20095075

104115177   

326

BEOSOFT

Gospodara Vučića 162

Beograd (grad)

20101946

104138710   

327

KOD KOMERC

Pančevački put 60 a

Beograd (grad)

20103205

104151524   

328

LAND-CONSULTING

Braće Nedića 2

Beograd (Vračar)        

20104244

104185991   

329

CARCOM GROUP

Milovana Lazarevića 65b

Lazarevac               

20110996

104185942   

330

I&M STIL CO

NJegoševa 30/2

Beograd (Vračar)        

20111712

104204188   

331

MODO TEHNIKA

Nemanjina 80

Čačak                   

20112433

104210297   

332

FOTO COLOR 36

Bulevar oslobođenja 76a

Novi Sad                

20112662

104202150   

333

CASAAL-CONSULTING

Marka Čelebonovića 17

Beograd (Novi Beograd)  

20114282

104202035   

334

MAM TRIO COMPANY

Miće Radakovića 9/12

Beograd (Zemun)         

20119560

104217924   

335

ASPARRAGUS

Marka Oreškovića 3/a

Subotica                

20123052

104310829   

336

BOSS GROUP

Cara Konstantina 82-84

Niš (grad)

20124946

104328923   

337

ĐURIĆ-DOBRAVAC

Uskočka 27

Šabac                   

20127643

104253301   

338

GOGI REISEN

Železnička 47

Platičevo               

20130814

104261125   

339

TDM LOCATIO

Studentska 11 a

Beograd (grad)

20130911

104253043   

340

ADELL

Novakova 19

Beograd (grad)

20134194

104263977   

341

VERTING

MOMČILA TAPAVICE 30

Novi Sad                

20138386

104289183   

342

PEGAZ KTV

Maršala Tita 17

Krupanj                 

20139510

104299654   

343

CITY MEDIA

Patrijarha Dimitrija 24

Beograd (grad)

20141310

104294754   

344

MIKLAS

J.J. Zmaja 72

Sonta                   

20144661

104364937   

345

GRAPHIC S.E.T.

POP LUKINA 2/2

Šabac                   

20149779

104360397   

346

DANSAR M

II Rakoczi Ferenc 2

Mali Iđoš               

20154900

104366377   

347

PERM KABELJ BG

Balkanska 35

Beograd (Savski Venac)  

20155507

104414579   

348

SMART POINT

Mileta Jakšića 5/1

Novi Sad                

20162511

104462449   

349

VRNČANSKI VINOGRADI

Vrnčani bb.

Vrnčani                 

20169630

104477772   

350

EUROLUXPETROL-ELP 9

Trg Republike 3/V

Beograd (Stari Grad)    

20174102

104514308   

351

LUX 011

BULEVAR MIHAILA PUPINA 6  / IX sprat

Beograd (Novi Beograd)  

20174293

104487139   

352

T.A.N. TEHNIK

Vojvođanska 370

Surčin                  

20176008

104510257   

353

STRAJINOVIĆ

Albanske Spomenice 14

Bor                     

20176067

104495291   

354

OPIMUS

Narodnog fronta 34

Vrbas                   

20176628

104498992   

355

MATE COMPANY

Narodnih Heroja 42/24

Niš (grad)

20178965

104521076   

356

B.B & W.K COMPANY

Dunavski kej 22

Beograd (Stari Grad)    

20180315

104533745   

357

ŠARAN

// //

Bovan                   

20182997

104575550   

358

ŠAKIĆ-COMPANY

Ratka Pavlovića 26

Prokuplje               

20183969

104534720   

359

PINK DE LUX

Svetozara Miletića 15

Sremska Mitrovica       

20185651

104566138   

360

POPKORN

Monoštorski put bb

Sombor                  

20186062

104565318   

361

REKVIJEM

Dimitrija Koturovića 27

Beograd (Rakovica)      

20187158

104545845   

362

KINESKI SUPERMARKET

Karađorđeva 81

Šabac                   

20187476

104579733   

363

MANIL-JM

Partizanska 12

Sremska Rača            

20189894

104589209   

364

TOPGARDEN DECORS

Svetog Save 23

Novi Kneževac           

20190868

104577787   

365

EUROANLAGE

Semberijska 40

Beograd (Novi Beograd)  

20191821

104569520   

366

SHAN SHUI

Somborski put 79, hala III, l. 309

Subotica                

20193115

104618614   

367

PAN MARK

Braće Ribnikar 25

Novi Sad                

20193379

104583322   

368

ANTILOP MPS

M. Tita 26

Feketić                 

20193395

104586546   

369

PETRO-FARM ENERGETIKA

Pazovački put bb

Beograd (Zemun)         

20198150

104600884   

370

VIDO OIL

Gospodar Jevremova 31

Šabac                   

20200154

104613587   

371

AGRO CANIN

Miloja Zakića 62

Kruševac                

20200375

104627262   

372

ŠOTE-TRANS

Jug Bogdanova 3

Vranje                  

20200553

104621208   

373

RONIN

Niška 47

Niška Banja             

20201363

104623853   

374

EURO SFC GROUP

ŠPAJANSKA bb

Karlovčić               

20202815

104622459   

375

KOVINEX

Beogradska 46

Kovin                   

20203684

104641452   

376

IDEAL GRADNJA

Prolećna 6g.

Beograd (grad)

20206721

104641313   

377

HIPO TRAVEL

Oračka 66

Beograd (Zemun)         

20208651

104652391   

378

WIRELESS NET

Svetozara Miletića 6

Subotica                

20208902

104658513   

379

WIND LUX

Bulevar Arsenija Čarnojevića 130/12.

Beograd (Novi Beograd)  

20209399

104657442   

380

CAESAR SECURITY

Đorđa Pantelića 15

Beograd (grad)

20210265

104667452   

381

MEZONIX TRADE

Goli breg 26/a

Beograd (grad)

20210893

104659942   

382

WEBINTERNETSITE

Vojvode Brane 31/4/44

Beograd (grad)

20210915

104657889   

383

STEPANOV

Kralja Petra I 87

Sremska Mitrovica       

20211903

104682888   

384

NOLIĆ

Poljce 1

Varvarin                

20212934

104673188   

385

ESATEAM

Glasnička 8

Beograd (grad)

20214350

104724772   

386

DONNA BELLEZA

Rudarske čete 12

Baljevac                

20216930

104715844   

387

EMG PETROLEUM

Jurija Gagarina bb

Beograd (Novi Beograd)  

20217456

104698522   

388

JEFIMIJA

Gandijeva 115 a

Beograd (Novi Beograd)  

20219858

104705076   

389

SILA AGRICOLA

Svetog Save 4/a

Apatin                  

20221232

104763452   

390

ASMI CO

BAČKA 64

Vrbas                   

20223251

104721723   

391

GOMICOM PLUS

Toze Markovića 116

Kikinda                 

20223669

104727545   

392

MONTEVITA

Stevana Sremca 3-a

Vrčin                   

20226706

104750665   

393

DISKOTEKA CRYSTAL

Ruska 1

Beograd (grad)

20226757

104754142   

394

EUROPEN TRADE

Trg republike 3/5

Beograd (grad)

20233656

104830456   

395

EDICO

Utve Zlatokrile 9

Pančevo                 

20234156

104761563   

396

VRAS

/ /

Kratovo                 

20235080

104800206   

397

SYTI-COP

II Šumadijske brigade 9

Dudovica                

20235772

104773383   

398

DIMARK TOM

DUNAVSKA 86

Beograd (Palilula)      

20236213

104781973   

399

VBA PETROL

BEOGRADSKOG BATALJONA 27

Beograd (Čukarica)      

20236469

104765462   

400

ROADSTAR MOTELS

Trg republike 3/5

Beograd (grad)

20239140

104830448   

401

BOAMOBLE LUX

Vojni put - blok I 99

Beograd (Zemun)         

20239654

104790162   

402

AUTO CENTAR BOŽOVIĆ

Dimitrija 153

Niš (grad)

20242051

104792867   

403

EUROSTONE AG

Koče Kapetana 14/16

Beograd (Vračar)        

20242213

104801934   

404

ELBORADO

Ilije Čalića 15 a

Beograd (Čukarica)      

20247045

104812045   

405

EMU ORKA

Branka Radičevića 4

Nova Pazova             

20250119

104831914   

406

BUTKICA

Partizanski put 318

Vranje                  

20251956

104843401   

407

ZENŠPED RENT A CAR

Trg Slobode 3

Zrenjanin               

20256214

104869507   

408

ARGO NTS

Gruje Dedića 23

Sombor                  

20257148

104856205   

409

IC RIJNMOND BV

Ratka Pavlovića-Ćićka 43/a

Kaluđerica              

20257989

104864998   

410

LENICO

Omladinskih brigada bb

Vranje                  

20259205

104880176   

411

RESAVKA-PROM

Kušiljevački put bb

Svilajnac               

20259434

104908404   

412

SLOBODNA ŠTAMPA

Savski trg 9

Beograd (grad)

20265299

104891853   

413

LIGATO TRADE

Kneza Višeslava 63

Beograd (grad)

20265469

104890379   

414

INTERFACE

Gandijeva 13

Beograd (grad)

20270535

104911875   

415

MILAN TRANS

Aleksandra Ace Simovića 35

Obrenovac               

20270691

104930565   

416

DR EREŠ-MAGIC FOOD

Segedinski put 90

Subotica                

20277041

104969729   

417

STOJPROGRES-ŠA

Trg šabačkih žrtava 4/II

Šabac                   

20278285

104941088   

418

DANZO BETON

Dr.Milutina Ivkovića 9a

Beograd (grad)

20279559

104954354   

419

BELASS M

Karađorđeva 42

Valjevo                 

20280018

105547612   

420

BLIZARD GROUP

Prolećna 11

Beograd (grad)

20280824

104961642   

421

GOD TRADE A & M

LJubomira Ivkovića - Šuca 14/14

Beograd (grad)

20280905

104964098   

422

RAJMOND PROJEKT

Višnjićeva 11/10

Beograd (grad)

20282843

104970274   

423

HEFES S

Nikole Pašića bb

Pirot                   

20282967

104982113   

424

MAX SHOP

Karađorđeva 2

Lazarevac               

20283483

104973269   

425

PORTO COMPLEX

Žorža Klemansoa 20

Beograd (Stari Grad)    

20284820

105018306   

426

OLEKSANDR

Cara Lazara 105

Pančevo                 

20286369

104991876   

427

LUO GANYONG

Dušana Puđe 6

Beograd (Rakovica)      

20288175

105005468   

428

HALER

Vidikovački venac 55/19

Beograd (Rakovica)      

20288825

104996013   

429

HYLA GROUP

Stevana Brakusa 4

Beograd (Čukarica)      

20294299

105035435   

430

K & G GROUP

Kralja Petra I bb

Inđija                  

20295554

105016542   

431

GALAKTIKO

Kneginje Milice 78

Jagodina                

20301554

105076300   

432

GLENMORE INVESTMENTS

Nemanjina 40/III/8

Beograd (grad)

20302119

105040156   

433

GLOBAL BOARD

Svetosavska 138

Kikinda                 

20302585

105059069   

434

RENERGIA

Dr Ivana Ribara 125/42

Beograd (grad)

20305835

105077744   

435

VISIJA

Kod mosta 44

Kovin                   

20311690

105096571   

436

NUR COMPANY

Šumatovačka 2/2

Kruševac                

20312645

105095005   

437

FIMIKON

Jaše Ignjatovića 32

Beograd (Voždovac)      

20315733

105108971   

438

WELLBURY WIND ENERGY

Dečanska 12/7

Beograd (Stari Grad)    

20315792

105110974   

439

EKO LOGIC

Brana Dučića bb

Prijepolje              

20315857

105112453   

440

WORLD OF LIVING

Široka 53

Bačka Topola            

20318473

105180242   

441

ENTER HOME

Utve Zlatokrile 9

Pančevo                 

20319283

105134089   

442

TEA PLUS

Bulevar revolucije 18

Vrčin                   

20319674

105122045   

443

KEDAR-RAS

16.Oktobar 4

Kraljevo                

20320621

105144222   

444

JULIJA & CO

Luja Pastera 14

Kragujevac              

20321270

105131267   

445

ARCUS KVADRANT

Ustanička 128a

Beograd (Voždovac)      

20321563

105143563   

446

VITA COMPANY

/ bb

Mijajlovac              

20321989

105149621   

447

GP SUKUĆA

Omladinska 3

Subotica                

20322292

105212657   

448

ALEX CLEAN

12. Oktobar 19

Mladenovac (varoš)      

20322594

105130650   

449

REKLAM PRESS

Kneza Miloša 6

Beograd (Stari Grad)    

20322861

105136628   

450

L.M.C. LUCKILY

Prilike bb

Prilike                 

20323426

105137983   

451

PILOT NEW

MILENKA GRČIĆA 1A

Novi Sad                

20323990

105136079   

452

WOODLINE

Patrijarha Dimitrija 12/a

Beograd (Rakovica)      

20325500

105136677   

453

MOLA

BULEVAR MIHAILA PUPINA 10-a/13

Beograd (Novi Beograd)  

20325941

105197053   

454

BATUŠ PLUS

Maršala Tita 88

Kulpin                  

20326417

105147583   

455

BVS TEAM

/ /

Igroš                   

20327332

105156359   

456

FOXTON

Kapetana Popovića 27

Beograd (Čukarica)      

20331330

105186389   

457

NEONX

Narodnih heroja 41a

Beograd (Novi Beograd)  

20332638

105167667   

458

RIMTECH

Ivankovačka 9

Beograd (Palilula)      

20333464

105202447   

459

ASTRIS PLUS COMPANY

Stanka Opsenice 22

Mali Beograd            

20336200

105197115   

460

AERO-INVEST

Petra Drapšina 8

Subotica                

20338776

105291887   

461

AERO-UNION

Petra Drapšina 8

Subotica                

20338849

105291879   

462

STRONG LINE

Jovana Veselinova Žarka 1

Zrenjanin               

20339551

105203881   

463

DIVLJA KAMILICA

Maršala Tita 116

Jazovo                  

20342781

105322825   

464

RADULOVIĆ LKW

Teodosijeva 9a

Beograd (Zvezdara)      

20345195

105237187   

465

INVEST LAND

Vidikovački venac 12A/13

Beograd (Rakovica)      

20346892

105243463   

466

BLUE PLUM

MLADENA STOJANOVIĆA 33

Rusko Selo              

20348364

105272872   

467

BIG BOSS BOBBY

Nikole Pašića 23

Niš (grad)

20350253

105287544   

468

BRAĆA GRMUŠA BP

Svetozara Markovića 23

Bačka Palanka           

20351691

105289976   

469

BADVI

Cara Dušana 63

Trstenik                

20354593

105364997   

470

LOGTRANS

Kralja Aleksandra I Karađorđevića 132 lok.br. 20

Kragujevac              

20354879

105314863   

471

ALFA SYSTEM CONSULTING

Kralja Milana 21

Beograd (grad)

20357363

105335337   

472

HAIMER

Glumčevo brdo 11

Barajevo                

20358378

105414303   

473

FORTUNA IMPEX

LJermontova 4

Novi Sad                

20361123

105365609   

474

VERIFIED MANAGEMENT APPLICATIONS

Sarajevska 37

Beograd (grad)

20362570

105356591   

475

INTERGRAD-IMS

Nemanjina 100

Lebane                  

20362731

105358283   

476

MANJAČA

Surčinski put 61đ

Beograd (Novi Beograd)  

20363371

105360153   

477

STRUKTUM

Cara Dušana 6/6

Subotica                

20363568

105355488   

478

M&D REISEN

Kralja Petra Prvog zgrada železničke stanice lokal 2 /

Leskovac                

20366605

105369909   

479

GRADNJA INŽENJERING COMPANY

HADŽIPRODANOVA 30

Niš

20372346

105408524   

480

LA GOLOSA

Čupićeva 28

Kruševac                

20372494

105409523   

481

BD TRADING

Hilandarska 13

Beograd (Stari Grad)    

20373083

105389127   

482

RAYT IGM

Vanđela Tome 14

Beograd (Voždovac)      

20383003

105447615   

483

BORKOVIĆI KOMERC

Maršala Tita 105/6

Vrbas                   

20383887

105440386   

484

MADRINA

Ustanička 116

Beograd (Voždovac)      

20385260

105436777   

485

GOGIĆ PET FORTUNA

Velemajstora Bore Kostića 4/2

Beograd (Novi Beograd)  

20387025

105463117   

486

STARDAY Z.P. INŽENJERING

Ustanička 192

Beograd (Zvezdara)      

20388790

105470147   

487

SHOPOHOLIC GROUP

Dr. Milutina Ivkovića 13A

Beograd (Savski Venac)  

20389818

105449848   

488

POP AGENCY-CO

VUKA KARADŽIĆA 5

Banja Koviljača         

20390417

105475820   

489

SM ITALIANO

Tršćanska 20

Beograd (Zvezdara)      

20392592

105473619   

490

ADRIA EVERGREEN

Dobračina 29

Beograd (Stari Grad)    

20392894

105618861   

491

DENIZ TEX

SOPKE JOVGENA 29

Ruski Krstur            

20394676

105481418   

492

STRALE FRUITCOM

Cara Dušana 56

Lebane                  

20399503

105514698   

493

A.M.S. METALS TRADE

Sentandrejski put 79

Novi Sad                

20399597

105508689   

494

KALO-BLOKER

Palmira Toljatija 5/2

Beograd (Novi Beograd)  

20401427

105521532   

495

SL NEKRETNINE&ADAPTACIJE

SPASENOVIĆEVA 12

Beograd (Čukarica)      

20402407

105513507   

496

CUCINA

Dragana Јevtića 64

Gornji Milanovac        

20404698

105541162   

497

NIV-SEN

Mihalja Emineskua 305

Kuštilj                 

20405988

105547508   

498

TAKOVO KOMERC

- -

Takovo                  

20407123

105551192   

499

BONACA TIM

Studentska 1

Beograd (Novi Beograd)  

20407395

105527027   

500

ARDA STIL

Grabovica bb

Ivanjica                

20410272

105557997   

501

NS PROSTOR NEKRETNINE

DANILA KIŠA 41

Novi Sad                

20410477

105561196   

502

VELUST

Sinđelićeva 36a

Plandište               

20412488

105596838   

503

ANTEKSOL

Kraljice Natalije 1

Beograd (grad)

20414928

105593499   

504

SEHAL KOMERC

ŠUMADIJSKA 19 a

Ralja                   

20416165

105570477   

505

MISAMO COM

Gandijeva 75, 1-a

Beograd (Novi Beograd)  

20417773

105572093   

506

GRGA JOVANOVIĆ

Vase Albanca 4

Niš (grad)

20418214

105570758   

507

AGROZ

Nikole Pašića 99

Zaječar                 

20421037

105624554   

508

FRENDA

HAJDUK VELJKOVA bb

Kruševac                

20421240

105711019   

509

MARSI - PRE

Cemal Šehu 51

Preševo                 

20422122

105650401   

510

GRAND PHARMACEUTICAL COMPANY

Kumodraška 83

Beograd (Voždovac)      

20424133

105758296   

511

SIB PLUS

Svetozara Markovića 31

Futog                   

20424222

105619967   

512

INTER LA-GANO

Dr. Agostina Neta 16/33

Beograd (Novi Beograd)  

20428210

105644759   

513

JALE INVEST

Generala Drapšina 8

Kikinda                 

20429089

105643581   

514

IMPEKS PLUS

Proleterska 63

Crepaja                 

20430532

105648083   

515

SINGIDUNUM GRADNJA

Bitoljska 20

Beograd (Čukarica)      

20431148

105666346   

516

CHEN YAN

Goce Delčeva 101

Jabuka                  

20433094

105694868   

517

KUTLAČIĆ

/ /

Zarube                  

20434619

105684645   

518

NOVSTEV EKSPORT IMPORT

Save Kovačevića 3

Crepaja                 

20434953

105671954   

519

TRGO-FRUIT

Kralja Petra I Kocka 2, lokal 16

Paraćin                 

20435178

105676194   

520

MAROSPORT-SRB

Odžački put BB

Ratkovo                 

20435640

105683394   

521

ZD PRO MAGIC

Vojvode Stepe 543

Beograd (Voždovac)      

20436301

105678778   

522

MD&M RADOSAVLJEVIĆ

Put za Ivanoviće 45

Beograd (Voždovac)      

20436859

105672490   

523

BEST CATERING

XI krajiške divizije 29/4

Beograd (Rakovica)      

20440503

105737968   

524

MAKSI MARKET PLUS

29. Novembra bb

Grdelica (varoš)        

20443103

105727074   

525

STANAGRO INVEST

BULEVAR OSLOBOĐENJA 127

Novi Sad                

20445084

105791868   

526

M. L. A. CO

Salvadora Aljendea 5

Beograd (Savski Venac)  

20445262

105711230   

527

IMONT 1

Zlatiborska 11

Grocka                  

20446463

105733287   

528

KADB

DUŠANA JERKOVIĆA 32

Inđija                  

20447044

105737101   

529

ZEMIL VEKTOR PROMET

Desanka Maksimović 57

Banatsko Veliko Selo    

20447419

105740108   

530

KERPIK

Palmira Toljatija 5/I etaža-lok. 34

Beograd (Novi Beograd)  

20447702

105797311   

531

DIS-AKTA

Zmaj Јovina 26, lok. 230

Novi Sad                

20449250

105733789   

532

VOLOS

Majora Gavrilovića 21

Zrenjanin               

20450312

105750427   

533

BAKI-MAKI SHOP

DŽona Kenedija 39

Beograd (Novi Beograd)  

20452625

105743632   

534

MOJE REŠENJE

Lazara Sočice 15

Beograd (Savski Venac)  

20452781

105742478   

535

PROKOMEX

Bulevar Oslobođenja 20b

Beograd (Savski Venac)  

20454717

105757084   

536

SENTRIA STARS

Bulevar oslobođenja 63

Novi Sad                

20457554

105768259   

537

PASSIONE

Vojvode Mišića bb

Brus                    

20459026

105792359   

538

GAMA INVEST 021

Ćirpanova 8

Novi Sad                

20461748

105789065   

539

PIPECO DELTA

Lukijana Mušickog 38

Novi Sad                

20463325

105811638   

540

AVOKADO

STANOJA GLAVAŠA 56

Novi Sad                

20466715

105816117   

541

HOSNIDAL

Svetozara Miletića 14

Novi Sad                

20467517

105810918   

542

FORMULA ONE

VASE PELAGIĆA 72/17

Niš

20471379

105856015   

543

MINOKO-MN

Zelena pijaca - lamela A1, lok. 7 /

Pančevo                 

20472260

105834442   

544

VESELINKO TRADE COMP

Laze Kostića 18

Inđija                  

20474718

105846204   

545

FORTUNA TIM

Žička 45/2-4

Kovači                  

20476389

105856849   

546

RIGIJUM COMPANY

Moše Pijade 25

Kać                     

20479779

105871671   

547

MOSIĆ CO

Hanpijesačka 7

Beograd (Palilula)      

20480661

105871833   

548

SOUL LIBERO

Bulevar Despota Stefana 36

Beograd (Stari Grad)    

20482079

105879022   

549

NST GARAŽA

Bulevar Cara Lazara 41/158

Novi Sad                

20482095

105895397   

550

DENI 2008

Јanka Bartoša 56

Kovačica                

20482109

105930891   

551

NUMERO PRIMO

Јelke Radulović 42

Aleksinac               

20482389

105894888   

552

TRGOVINA NICOLIA

3. avgusta bb

Prokuplje               

20482915

105890569   

553

AGRO LINE PRODUKT

Trigve Lija 7/2

Kruševac                

20483369

105890000   

554

MCD IP HOUSE

Bulevar oslobođenja 247

Beograd (grad)

20486554

105928077   

555

EKSTRA NOVI ŽIVOT

Savska 31

Beograd (Savski Venac)  

20487127

105901445   

556

M & D TRANSPORT

TAKOVSKA 52

Gornji Milanovac        

20487895

105908049   

557

PASHA S&V

Miloša Obrenovića 3

Pančevo                 

20488662

105913920   

558

TURBINA 2MS

Gvozdena Đurića 15

Vreoci                  

20491086

105916354   

559

DIAMOND REISINGAIR

Vase Stajića 18

Novi Sad                

20500492

105957230   

560

BIĆE BOLJE MMMN

Luke Stevića 128

Lozničko Polje          

20506997

105984505   

561

ELIT PROFESIONAL

Milunke Đurić 19

Kragujevac              

20507152

105994566   

562

MK CARGO 09

Koraksić Stojana 9

Trbušani                

20507306

105997355   

563

BOLE REZ

- -

Obrež                   

20507683

106011937   

564

MAXIM CAR CENTAR

Oblakovska 2a

Beograd (Savski Venac)  

20508698

105991821   

565

SAN SEBASTIAN MEDICAL

OSKARA DAVIČA 18

Beograd (Zemun)         

20509724

105996801   

566

ŽGV

Bore Radića 131

Bavanište               

20512466

106010949   

567

LENAPAK TRADE

Mokranjčeva 71/6

Niš

20512571

106024351   

568

S.S.S.S.

/ /

Ključ                   

20515007

105970211   

569

STUDIO CRAFT INVEST

Šljivarska 14

Beograd (Voždovac)      

20515457

105972657   

570

REJHER TRADE

Ruđera Boškovića bb

Novi Pazar              

20519533

106036463   

571

BIOMILPRODUKT

Subotinac /

Bovan                   

20520400

106065167   

572

EKOLOGIC

BRANKA KRSMANOVIĆA 22

Beograd (Zvezdara)      

20520604

106036535   

573

CERAMICA UNICA PLUS

Put za pristanište bb

Kikinda                 

20522763

106066397   

574

IRINEI GROUP

Crnotravska 11

Beograd (grad)

20524286

106050212   

575

AGROS SALE PLUS

/ bb

Nomanica                

20525037

106086007   

576

MS ULTIMATIVITES

Pasterova 14b

Beograd (grad)

20526009

106055474   

577

ZELENČUK

RIFATA BURDŽEVIĆA 16

Priboj                  

20526955

106066565   

578

DEKO - PROM

Karađorđeva 41

Ćuprija                 

20529318

106086322   

579

DELFIN TOURS

VOJISLAVA ILIĆA 7

Šabac                   

20529890

106114603   

580

RESIDENCE SAINT PAUL

ČUKOJEVAC 261A

Čukojevac               

20530537

106078881   

581

AGRAR SETVA

BRANIMIRA ĆOSIĆA 2/1

Novi Sad                

20536292

106109402   

582

PAN GROUPING

DIMITRIJA TUCOVIĆA 40

Pančevo                 

20543051

106148778   

583

ADIC-PRO GROUP

ALEKSANDRA GLIŠIĆA 6

Beograd (Savski Venac)  

20547766

106171063   

584

DAREX GREEN TRADE

GLAVNA 18 c

Beograd (Zemun)         

20549947

106179215   

585

GOALS KEEPER

GANDIJEVA 148/a, lokal 97

Beograd (Novi Beograd)  

20551216

106185289   

586

ČOBANIN

BILJEVAČKA 3

Makrešane               

20551453

106187354   

587

INVEST DRVO

RADOJA DOMANOVIĆA 12

Kragujevac              

20551968

106189127   

588

LOLEK I BOLEK

SVETOG DIMITRIJA 36

Sremska Mitrovica       

20554592

106204711   

589

VILBEK

AVNOJSKA 29

Subotica                

20560584

106234479   

590

MEDIA EKO

JELENOV ŽLEB 14

Beograd (Čukarica)      

20577720

106323606   

591

NS CAR 021 - GROUP

DIMITRIJA TUCOVIĆA 3

Novi Sad                

20578637

106327094   

592

ELGLOBAL

BATAJNIČKI DRUM 23

Beograd (Zemun)         

20579242

106330718   

593

PRO-EXIT & AMS

DŽIGOLJ /

Džigolj                 

20580445

106336064   

594

MESO OPREMA

HAJDUK VELJKOVA 2

Kraljevo                

20582804

106349093   

595

GRADEKO

NEHRUOVA 51a

Beograd (Novi Beograd)  

20583959

106355313   

596

LEKSEM

ŽIČA 174v

Žiča                    

20583991

106355284   

597

KOTUR

ZRENJANINSKI PUT 149a

Beograd (Palilula)      

20585641

106363670   

Напомена:

*  Назив, место и адреса правног лица су подаци Агенције за привредне регистре или Републичког завода за статистику односно банака за правна лица која нису регистрована код Агенције.