Zastava Bosne i Hercegovine | Zastava Crne Gore

Podzakonski akti

Postavite pitanje
Telefon: 011/40-43-190
011/40-43-191
011/40-43-192

Email PrintKakav je to stambeni objekat iz Pravilnika za klasifikaciji, sa jednim stanom, spratnosti P+4+Pk od 2000 metara kvadratnih?

Pravilnik o klasifikaciji je rađen na osnovu klasifikacije vrsta građevina koja je izrađena u okviru Eurostata i preuzeta od strane Republičkog zavoda za statistiku. Za potrebe Pravilnika koji je donet na osnovu ZPI, ova klasifikacija je razrađena, da bi se izbegle situacije da se objekti velike kvadrature prijavljuju u postupku ishodovanja lokacijskih uslova i građevinske dozvole kao objekti sa jednim stanom, da bi na osnovu toga bili svrstani u kategoriju „A“. Zato Pravilnik o klasifikaciji takve veće objekte, po osnovu kriterijuma površine, odnosno spratnosti, kategorizuje kao objekte kategorije „B“ ili „V“.


Odgovori na pitanja iz oblasti Zakona o planiranju i izgradnji su pisana od strane Nacionalne Alijanse za Lokalni Ekonomski Razvoj (NALED) a verifikovana od strane Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, u skladu se projektom i saradnjom koju NALED vodi. Ukoliko imate pitanja, možete ih slobodno uputiti direktno NALED-u telefonom ili pisano, putem kontakt formulara.

Kompanija Paragraf svojim pretplatnicima pruža odgovore na stručna pitanja koja se odnose na tumačenje prava.

Ukoliko niste naš pretplatnik možemo da Vas uputimo na:

  • našu internet stranicu na kojoj smo predstavili određene subjekte kojima se možete obratiti za besplatnu pravnu pomoć
  • adresar advokata, gde možete pronaći stručnjaka koji će Vam pružiti advokatske ili konsultantske usluge